Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Dobra, dziewczyny, to ja podziel? dzi?, która co t?umaczy i wy?l? na maila. Pytanie za 100pkt. - umiecie synchronizowa? napisy???
PS. Aine, te cytaty rodem z kartkówek s? ?wietne - zamie?? gdzie? te pere?ki
ja umiem, w?a?ciwie moje angielskie napisy dosynchronizowa?am sobie do swojej wersji filmu, ale nie wiem czy macie t? sam?.
w razie czego moge spróbowac to zrobi?
W sumie kiedy? pope?ni?am takie "cu?", ale musia?abym mie? ciut wi?cej czasu. A raczej poczeka? do jakiej? przerwy
PS. Aine, te cytaty rodem z kartkówek s? ?wietne - zamie?? gdzie? te pere?ki
Na razie wpisuj? w kajecik
Ale jestem po testach klas I i II. Czas na nowe opisy. Jak tak dalej pójdzie w ci?gu tego roku zbierze si? ca?kiem ?adna kolekcja
A mówi?, ?e ?ycie nauczyciela nie jest pasjonuj?ce
A, o najwa?niejszym zapomnia?am - wys?a?am wam napisy
1. Nic nie dosta?am
2. ?ycie nauczyciela jest pe?ne niespodzianek. Wiele si? mo?na dowidzie?. Na przyk?ad tego, ?e to Magellan odkry? Ostatni? Wieczerz?
ja dosta?am napisy
widze ?e mi przypad?a w udziale wizyta u pana Colina i pierwsze o?wiadczyny
a tak na marginesie to te napisy to do mojej wersji filmu pasuj? bez synchronizacji, co mnie bardzo cieszy
Aine, wys?a?am jeszcze raz. Niezbadane s? wyroki poczty...
Ale mam ubaw z tych twoich "kwiatków"
Dosta?am. Obie
P.S. Poczekaj do przysz?ego tygodnia. Dopiero si? zacznie.
Przepraszam, ?e nie daj? zna? co i jak z moim t?umaczeniem, ale ostatnio naprawd? ci??ko pracuj? (wracam do domu grubo po 19:00, a mój maluch jednak potrzebuje mamusi, wi?c ca?? wieczory sp?dzam z rodzink?)
Czy przy podziale tekstu do t?umaczenia zosta?am uwzgl?dniona?
Oj, a ja my?la?am, ?e nie masz kiedy Tak si? rozochoci?y?cie ostatnio, ?e niewiele ju? zosta?o do t?umaczenia. Spytaj dziewczyn, czy si? nie podziel?. Ja my?l?, ?e moja godzina jest wystarczaj?ca
Ja si? podziel?.
Bardzo ch?tnie pot?umacz?, ale z czasem u mnie bywa ró?nie. Czasem laba, czasem sypiam po 3 godziny. W chwili obecnej to drugie ;(
Prze?l? po?ow? tego co mam ok.?
dziewczyny, ja sie normalnie zastrzel? :x
mia?am wolny wieczór i dosta?am weny to zabra?am si? za t?umaczenie i przet?umaczy?am ca?? swoj? cz??c, a potem nie wiem dlaczego i w jaki sposób straci?am wszystko, co zrobi?am :x :x :x :x
i musze zaczynac od nowa :cry: :cry: :cry:
ale mam pytanie do dorotki, bo widze jak?s dziwn? dziure w czasach, czy ty robi??? co? z tymi napisami jakie? synchro czy cos w tym stylu albo to ja mam przewidzenia, co w sumie by?o by normalne skoro trace dane.
Na ca?e szcz??cie to nie by?a moja magisterka od której sie relaksowa?am na t?umaczeniem.
mo?e jak sie wy?pi? to spojrz? na to inaczej, ?e to w sumie nic takiego, podszlifuj? sobie j?zyk po prostu
A w których napisach? Bo te, które wys?a?am ju? przet?umaczone, s? dopasowane do mojej wersji, natomiast te drugie to jaka? inna wersja.
Biedactwo, kiedy? mia?am to samo, ale okaza?o si?, ?e wszystko przez zwierzaka zwanego moj? siostr?...
wiesz chodzi?o mi w?a?nie o rozbiezno?c mi?dzy twoimi przet?umaczonymi napisami, a tymi orginalnymi.to wszystko jasne
a co do tych utraconych danych, to teraz drugi raz lepiej mi sie t?umaczy, mo?e b?dzie to lepsze tlumaczenie
sk?adam od razu te napisy w ca?o??, mamy oko?o 1:20 przet?umaczone w sumie, i jeszcze z 15 minut mojej cz?sci mi zosta?o
co s?ychac z dalsz? cz??cia??czy damy rad? do oko?o 17 listopada sko?czyc, bo wtedy przyje?d?a moja mama i z ch?ci? by sobie t? wrsj? obejrza?a
Jak b?dzie wszystko przet?umaczone, to ja w weekend zamierzam je przejrze?, dostosowa? do mojej wersji itd. - wtedy b?dziemy mog?y opublikowa? obie wersje.
Je?li kto? ma inn?, to nie martwcie si?. Z do?wiadczenia wiem, ?e jak ju? kto? odwali najgorsz? robot? (czyt. t?umaczenie) to synchronizacje wyskakuj? nie wiadomo sk?d
dorotko, wys?a?am ci moj? cze?? t?umaczenia, sprawd? to jak bys mog?a, czy rzeczywi?cie wszystko gra w tych moich t?umaczeniach, bo mój angielski to ró?ny bywa
A ja si? ju? wzie?am do roboty i powolutku do przodu
No to prze?lijcie mi jaki? kawa?ek do t?umaczenia. W wolnej chwili zajm? si? tym. A zosta?o tam co? jeszcze do t?umaczenia :?:
W swoim profilu nie masz adresu Moniko
wpisywa?am adres do profilu, tylko nie wiem czemu go tam nie ma :oops:
oto on: moniczekw@o2.pl
Twórcy systemu portalowego, którego u?y?em do stworzenia tej strony, w trosce o Wasze bezpiecze?stwo i prywatno??, uniemo?liwi podgl?d tzw. "prawdziwego adresu email". Do publikacji i podgl?du przez innych przeznaczony jest tzw. "Drugi adres email" (oczywi?cie mo?e to by? dok?adnie ten sam adres). Je?li chcecie aby wasz adres by? publicznie widoczny wpiszcie go w "Twoje konto" -> "Zmie? swoje info" -> "Drugi adres email".
I jeszcze jedno - gdy zmieniacie swoje dane przez profil z forum czy listy u?ytkowników to jest tam opcja "czy zawsze pokazywa? email" (albo jakos tak). Je?li j? wy??czycie to wasz adres bedzie niewidoczny.