Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
A ja się zastanawiałam, co to za smugi na avatarze Gitki- a to deszcz! Świetne kolory!
Długo używałam tutaj avatarka zrobionego przez moja przyjaciółkę - dziewczyna z książką odpoczywa wśród zieleni. Ostanio jednak sciągnęłam kilka innych i eksperymentuję. Ten ostatni to mój Anioł Stróż ;-)
Czyli miałam trafne skojarzenia,
A mój avatar na szczęście dzisiaj usnął wcześniej niż zwykle
I tatus moze poszalec?
(mam nadzieje, ze nie popelniam faux pas tym tatusiem...)
"Poszaleć" to bardzo szerokie określenie
Starszy brat avatarka też na szczęście już śpi więc pełen spokój.
Szerokie pojecie, to fakt.
Ale ja mialam na mysli - poszalec na forum, oczywiscie
Więc szaleję, bo nie wiem kiedy będzie następna okazja
Chyba, Adminku, wpadlam na ten sam pomysł z avatarkiem, co Ty. I ten mój, a raczej, te moje, bo dla symetrii jest druga (ksero), też już wpadły w ramiona Orfeusza, więc też mogę postukać i dorzucić niektórym dumnym tatusiom słowa E.F. Halifax'a "Wydaje się nam, że dzieci są częścią nas samych, a one dorastająć,wyprowadzają nas z błędu"
Tylko bez przesady Kaziku....
Zmieniłam jeszcze podpis....pasuje do avka i jest bardzo austenowy....
Tylko bez przesady Kaziku....
Bez obawy. Kres moim szaleństwom położy późna pora i wczesna pobudka
"Wydaje się nam, że dzieci są częścią nas samych, a one dorastająć,wyprowadzają nas z błędu"
Dobre, dobre, zaraz dodam do strony z aforyzmami
A co do owego mniemania, to już od dawna czuję się wyprowadzony z błędu
A co do owego mniemania, to już od dawna czuję się wyprowadzony z błędu
Nie martw się: "Dzieci pewną dozę wychowania muszą zawdzięczać samym sobie"... (M. Dąbrowska)
No to mamy w avatarku juz dwoch urwisow.
A wiesz Kaziku, ze wyprzedzasz moje mysli
Mialam Cie wlasnie poprosic o avatarek ze starszym i z mlodszym.
A jaka jest miedzy nimi roznica wieku?
Za duża. 9 lat. To nie tak jak wychować dwoje dzieci, ale jakby dwa razy wychowywać dzieci. Zapomniałeś o pieluchach - i wracasz do nich. Spałeś ju spokojnie w nocy - i przypominasz sobie urywany sen. I tak dalej.
Ja jakbym mogła wybierać, to wolałabym szesnaścioro niemowląt (naraz) niż jednego 15-latka :?
No właśnie - naraz, a nie co 10 lat. A tak masz i niemowlaka, i nastolatka.
Ale starszy opiekuje sie troche mlodszym?
Ja jakbym mogła wybierać, to wolałabym szesnaścioro niemowląt (naraz) niż jednego 15-latka :?
Ali, mialaś już do czynienia z dwojgiem niemowląt naraz dłużej niż np. jeden dzień? Nie wiem czy Twoje zdanie byłoby teraz takie same. Mam w domu 15-latka i bliźniaczki, które nie tak całkiem dawno były niemowlętami. Moje Baby Jagi uchodziły zawsze za cudownie spokojne, a nie bardzo podpisalabym sie pod Twoim zdaniem. Moja koleżankanatomiast, która ma dwuletnie bliźnięta i dopiero teraz zaczyna przesypiać noce, a w ciągu dnia wciąż ma niezłą kołomyję, pewnie zdecydowanie ostrzejszą ripostę by wymyśliła.
Ale starszy opiekuje sie troche mlodszym?
Bywa różnie. Generalnie obaj przepadają za sobą, ale ta opieka starszego nad młodszym czasem doprowadza mnie do palpitacji serca.
Gitka właśnie chciałam powiedzieć jak mi się podoba Ania Shirley a tu znowu coś innego
A Aine bez kaptura???
A Depp zamiast Owena?
Nie było mnie dwa dni i trudno was rozpoznać
Ojej ale mi wstyd
Gitko, pomyliłam Cię z Migotką :oops: :oops: :oops:
Ależ nic się nie stało.
Kobieta zmienną jest - dlatego te ciągłe zmiany w zależności od nastroju (tak jest u mnie)
Gitka właśnie chciałam powiedzieć jak mi się podoba Ania Shirley a tu znowu coś innego
A Aine bez kaptura???
A Depp zamiast Owena?
Nie było mnie dwa dni i trudno was rozpoznać
Troszkę się pozmieniało, to fakt. Ale w końcu kobieta zmienną jest (Owen pewnie wróci za jakis czas, teraz mi się Johnny przypomniał).
Caitriono, popatrz w tej samej chwili to samo pisałyśmy - czy to coś znaczy?