Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1 2006-04-02 20:40:02

Trzykrotka
Użytkownik

Hiacynta

big_smile Moja kochana Hiacynta! Ona nami?tnie je?dzi?a na takie wycieczki! Pami?tacie wino lady Ursuli, które kupi?a na aukcji? Hiacynta jest w stanie rozproszy? ka?dy mój smutek.

#2 2006-04-03 13:30:12

Diana
Użytkownik

Re: Hiacynta

Trzykrotko, ja mam tak samo! smile Pierwszym odcinkiem, jaki obejrza?am, by? ten, jak wybiera?a si? z Richardem i s?siadami na jacht. I ubra?a si? w ten marynarski kostiumik! Po prostu debe?ciara! big_smile

Czym jest ?ycie- snem jedynie...
GG: 9031506

#3 2006-04-03 15:06:49

Caitriona
Użytkownik

Trzykrotko, ja mam tak samo! smile Pierwszym odcinkiem, jaki obejrza?am, by? ten, jak wybiera?a si? z Richardem i s?siadami na jacht. I ubra?a si? w ten marynarski kostiumik! Po prostu debe?ciara! big_smile

Cudny by? ten odcinek!! U?mia?am si? jak g?upia!
Hiacynta gór?!

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#4 2006-04-03 15:37:24

Trzykrotka
Użytkownik

Albo kiedy testowa?a blaty kuchenne próbkami z licznych s?oiczków! A jak urz?dzi?a piknik z rozrywkami akwaidalnymi, to ja ju? p?aka?am ze ?miechu. A przejad?ka rolls-roycem? I wiejska rezydencja? Hiacynta jest bardziej królewska ni? królowa. big_smile

#5 2006-04-03 16:02:15

Diana
Użytkownik

Pami?tam tak?e to, jak Hiacynta pokazywa?a w "dyskretny" sposób swej s?siadce foldery biur podró?y(tzn. machaj?c papierami na wszystkie strony!), podczas gdy Elizabeth martwi?a si? tylko, by nie zbi? kubka Hiacynty.
lol

#6 2006-04-03 19:08:34

Trzykrotka
Użytkownik

Tak, tak!! Foldery z Queen Elizabeth 2!
Biedna El?bieta z tymi kubkami... I odwieczne telefony od 'mojej siostry Violet, tej co ma mercedesa i miejsce dla kucyka".

#7 2006-04-03 19:24:37

Diana
Użytkownik

A ta siostra mia?a niez?ego m??usia- Bruce w?azi? na drzewa i przebiera? si? w damskie fata?aszki. Och, Trzykrotko, mo?na by tak wymienia? bez liku! lol

#8 2006-04-03 21:00:38

Caitriona
Użytkownik

O, widz? ?e Kazik zrobi? porz?dek big_smile

Nie mo?na zapomnie? jeszcze o szanownym tatusiu Hiacynty. Weteran, bohater wojenny, ktory gania za kobitkami. Kiedy? nawet za pani? z cudnym polskim nazwiskiem, którego Hiacynta wymówic nie mog?a... big_smile

http://www.komedia.civ.pl/kua/kuapix/grupa.jpg

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#9 2006-04-03 22:11:04

kabi
Użytkownik

Powolniak to niemal idol mojego m??a.Maja do tego wiele wspólnego, no chociazby umi?owanie piwa. A ja , no có? tez uwielbiam czytac romanse, w ?ó?ku big_smile

#10 2006-04-03 22:20:37

Alraune
Użytkownik

Nie ma co, Hiacynta rz?dzi... A Powolniak... to? to mój idea? m??czyzny lol
Sp?aka?am si? nie raz ze ?miechu ogl?daj?c ten serial. Kiedy? emitowa?a go dwójka, potem TVP3 - mo?e powtórz??

He's more myself than I am... Whatever our souls are made of, his and mine are the same.

#11 2006-04-03 22:42:20

milosz
Użytkownik

Czasem si? pojawia na BBC wink

Mój typ to pastor z ma??onk? wink

I jeszcze taka scenka z gazeciarzem mi si? przypomnia?a - jak Ryszard si? pyta: "Hiacynto wpu?ci?a? gazeciarza do domu? "
a ona (z tym swoim akcentem): "Richard , ofcurse not" mamo jak ona to wszystko zaakcentowa?a lol

Hiacynta rulezzzzz

[img]http://img113.imageshack.us/img113/9518/windelwinnie21df3bg.gif[/img]

#12 2006-04-03 22:55:55

Diana
Użytkownik

Powolniak mia? dopiero podej?cie do ?ycia, tylko pozazdro?ci? usposobienia. W tym swym uroczym bezr?kawniku wygl?da? 8) .
Ró?a te? mnie potrafi?a rozwali? z tym swoim zaci?ciem do facetów. A ci jej ch?opcy- mój Bo?e! Angielska fizjognomia mo?e przyprawi? o zawrót g?owy! roll 8O

#13 2006-04-04 08:53:15

Trzykrotka
Użytkownik

I jeszcze Emmet, na którego Hiacynta ?piewa?a. I listonosz, który p?aci? ch?opaczkowi, ?eby wrzuca? Hiacyncie listy do skrzynki big_smile
Pami?tam, ?e raz sie dopytywa?a, czy mleko w jej butelkach pochodzi od najlepszych krów i czy pr?d, który jej dostarczaj? jest najlepszej jako?ci.

#14 2006-04-04 09:37:27

milosz
Użytkownik

Hm a rozmowy z Sheridanem :mrgreen:

[img]http://img113.imageshack.us/img113/9518/windelwinnie21df3bg.gif[/img]

#15 2006-04-04 11:15:48

Diana
Użytkownik

Dok?adnie, mi?osz! Synek to jeden wielki cz?owiek- widmo! Czy oni go w ogóle kiedykolwiek pokazali? :?:

#16 2006-04-04 11:46:18

Trzykrotka
Użytkownik

Raz pokazali córk? Stokroty i Powolniaka, ale Sheridan by? do ko?ca postaci? wszechobecn? i mityczn?.

#17 2006-04-04 18:40:56

AineNiRigani
Użytkownik

A ja uwielbiam jak Hiacynta wychodzi przed gazeciarza i przychodzi zmachana. Richard pyta si? co sie sta?o, a ona odpowiada, "czy próbowa?e? dogoni? kiedy? gazeciarza"?

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#18 2006-04-04 20:28:50

Trzykrotka
Użytkownik

lol lol lol
Ci gazeciarze, mleczarze i pocztowcy to by?y prawdziwe ofiary Hiacynty! Nawet policjantowi kaza?a zdj?? buty i nie ocierac si? o ?ciany lol
Niedawno przycia?gn??a mnie wystawa sklepu z porcelan?, by? ob??dny, a w ?rodku, w spejalnej gablotce serwis royal dutton (podpisany by?!!) Mia?am na ko?cu j?zyka pytanie, czy z podwójnie malowanym obr?bkiem big_smile

#19 2006-04-04 20:43:36

caroline
Użytkownik

Tak, tak zakaz ocierania si? o ?ciany i jeszcze polerowanie s?uchawki od telefonu przy ka?dej okazji big_smile Ju? zawsze b?d? mi si? koajrzy? z Hiacynt?.

"Ryszardzie, uwa?aj, pieszy!"
"Halo! Rezydencja pa?stwa Bukee" (Nigdy "Baket"!!) big_smile big_smile

#20 2006-04-05 09:42:43

ewelinka
Użytkownik

o tak Hiacynta jest niewyj?ta smile

#21 2006-04-05 09:54:48

Diana
Użytkownik

Przypomnia?o mi si?, jak kiedy? da? si? skusi? na wdzi?ki Hiacynty jaki? by?y wojskowy i zaprosi? j? do swojej oran?erii. Ale? ona stamt?d wybieg?a, w?osy mia?a w nie?adzie, odechcia?o jej si? "bywania" u podstarza?ych playboyów. lol

#22 2006-04-05 10:36:42

Gosia
Użytkownik

To byla fajna scena big_smile
Ja tez lubie Hiacynte.

#23 2006-04-05 10:47:08

Trzykrotka
Użytkownik

By? u mnie kiedy? moj penfriend z UK. Na sam d?wi?k imienia Hiacynty pozielenia? na twarzy i wrzasn??: ta okropna baba! big_smile Co? mi si? wydaje, ?e ona by?a z ?ycia wzi?ta.

#24 2006-04-05 11:29:34

Alison
Użytkownik

A ja uwielbiam ten odcinek jak Richarda wywalaj? na emerytur? i jak on si? bidak opiera, gotów jest zosta? stró?em byle tylko nie musie? sp?dza? z Hiacynt? ca?ego dnia. A ona mu kupuje narty, bo to dystyngowany sport i obje?d?aj? z tymi nartami na dachu samochodu ca?? dzielnic?.
I kocham te? jak ona wpada w krzaki ze strachu przed psem, który mieszka w samochodzie pod domkiem Stokroty, bo to jej tak demoluje ten jej wypracowany wizerunek "the lady of the house" :-)

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#25 2006-04-05 11:36:05

Trzykrotka
Użytkownik

Za ka?dym razem kiedywypada z roli "lady of the house" jest cudna: a bal maskowy i przebranie za królow? Bodice?? Umiera?am ze ?miechu na widok zw?aszcza chudych nó?ek Richarda odzianego w skóry.

Stopka forum