Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
lubicie kabarety? bo ja wprost uwielbiam ( nie to z?e s?owo ja je poch?aniam ) mój ulubiony to KABARET MORALNEGO NIEPOKOJU no poprostu cude?ko
a jakie s? wasze ulubione??
Ja kocham wszystkie!!!
KMN oczywi?cie, Grzegorz Halama, Hrabi, Ani Mru Mru, Mumio, ?owcy.B, Elita, Rak, Grupa Mocarta, itd.
Poza tym, oczywi?cie wspania?y olszty?ski konferansjer, czyli Piotr Ba?troczyk i rozkoszny Krzysztof Daukszewicz.
Maciek Stuhr! Ach! :oops:
taaaak Ba?troczyk
,,just a little bit of milk and a little bit of haney and you are like a fresh fruit from petrol station company" troche pokr?ci?am ale co tam ( to oczywi?cie nie jest twórczosc w?asna:-))
oj zgadzam sie, mo?naby wymienia? d?ugo, ale wpsomne jeszce o piosence ?owców o dziewicy jest poprostu genialna
Kocham te? skecz Grupy Rafa?a Kmity pt. "Radio" w obu ods?onach! "Le?, Ada?, le?!"- do tej pory rycz? na tym ze ?miechu.
Artur Andrus i Krzysztof Piasecki te? s? fajni.
Na Olszty?skich Letnich Sesjach ?miechoterapii musz? by?, to obowi?zkowa impreza w moim kalendarzu!
Uwielbiam poczucie humoru Andrusa i Poniedzielskiego. U mnie the best is Mumio zdecydowanie, a dawniej Potem, no i teraz te co si? z nich wyklu?o - chyba Hrabi to si? nazywa.
A w ogóle to wychowana jestem na Dudku i Kabarecie Starszych Panów i s? to dla mnie niedo?cignione wzory, bo te? i ludzie tej klasy chiba ju? wygin?li jako ci dinozaurzy...
?miech to zdrowie wiec ?miej? si? du?o i chyba za g?o?no, bo mój s?siad jak s?yszy mój ?miech to zaczyna gonitw? po kana?ach TV i szuka gdzie jest co? ?miesznego.
Uwielbiam nieistniej?cy ju? niestety kabaret "Potem", a szczególnie "Bajki dla pot?uczonych". Cytaty z tego kabaretu towarzysza mi na co dzie?.
Oczywi?ci "Kabaret Starszych Panów" i "Kabaret Piwinica pod Baranami" to klasyka, któr? kocham.
W maju wybieram si? na kabaret "Hrabi" gdzie 1/2 cz?onków (czyli 2 osoby) to dawny "Potem".
Bawi mnie "Kabaret Moralnego Niepokoju", "Ani Mru Mru", "?owcy.B" i wszystkie inne przez Was wymienione.
Aha! Zapomnia?am o najwa?niejszym.
Ba?troczyk na prezydenta!!!
Mo?e nie b?dzie lepiej, ale napewno ?mieszniej.
Wymieni?y?cie wszystko co lubi? Ani Mru Mru (Chi?czyk i Tofik - uwielbiam!), Hrabi (wcze?niej Potem -Bajki dla pot?uczonych), ?owcy.B, KMN, Poniedzielski, G.Poloczek z Kabaretu Rak, Kryszak, Andrus, Grupa Mocarta i oczywi?cie mój ukochany Wielki Prowadz?cy Ba?troczyk
Ja te? Ani Mru Mru (Wójcik&Wójcik rz?dz? ) i Moralnego Niepokoju ("Ma?a wierzysz w mi?o?? od pierwszego wejrzenia czy mam przej?? obok ciebie jeszcze raz?"
)
Wymieni?y?cie wszystko co lubi?
Ani Mru Mru (Chi?czyk i Tofik - uwielbiam!), Hrabi (wcze?niej Potem -Bajki dla pot?uczonych), ?owcy.B, KMN, Poniedzielski, G.Poloczek z Kabaretu Rak, Kryszak, Andrus, Grupa Mocarta i oczywi?cie mój ukochany Wielki Prowadz?cy Ba?troczyk
Wszystko wymienione Znowu
Dudek, POtemy, KMN, Trzej Tenorzy Polskiego Kabaretu
ach ten kabarety....
ale ja mam kolejne pytanko :oops:
pare razy pad?a nazwa kabaretu starszych panów. Od jakiegos czasu poluje, ?eby je zdobyc na DVD. nie wiecie mo?e gdzie mozna je dostac :?:
Od czasu do czasu pojawiaja sie na Allegro.
http://www.allegro.pl/search.php?string … tegory=295
Kocham te? skecz Grupy Rafa?a Kmity pt. "Radio" w obu ods?onach! "Le?, Ada?, le?!"- do tej pory rycz? na tym ze ?miechu.
Te? ten numer bardzo lubi? Ale najbardziej kojarz? ich piosenk? "W starym kinie" - ?wietna.
ach ten kabarety....
![]()
ale ja mam kolejne pytanko :oops:
pare razy pad?a nazwa kabaretu starszych panów. Od jakiegos czasu poluje, ?eby je zdobyc na DVD. nie wiecie mo?e gdzie mozna je dostac :?:
Nagrania DVD, które reklamuj? w telewizji widzia?am ostatnio w EMPiKu. Cena nie by?a taka wygórowana ok. 28 z?. P?yty by?y 3 lub 4. Nie pami?tam.
Zapomnia?am jeszcze doda? kabaret "Tey" i Zenona Laskowika.
"Z ty?u sklepu warzywniczego" to dzisiaj klasyka, której najm?odsze pokolenia ju? nie rozumiej?. Bo kto dzi? pami?ta zakupy z lat 80-tych?
Hehe, teraz faktycznie, jak widze jak Malysz skacze, to w myslach slysze: "Le? Ada? leeeee?", trick ze skala w radiu jest swietny
A Laskowika to sie kiedys ogladalo, oj ogladalo, tak samo zreszta Pietrzaka.
"Czego?! ... Pan sobie zyczy?"
O tak! Laskowik jest super. Kocham ten filmik znad morza, jak przez telefon rozmawia on z mam? i babci?!
ja niestety znam tylko wyrywkowo laskowika pietrzaka i starszych panów :?
( có? mog? si? tlumaczy? wiekiem) no ale nie ma rzeczy których nie da sie nadrobi?
Bo kto dzi? pami?ta zakupy z lat 80-tych?
Ja!!! Ja!!! Ja!!!
Pami?tam jak moja sumienna mama, dla której nie by?o ?adnego wyt?umaczenia przy odwlekaniu zadania domowego zaci?gn??a mnie i brata (m?ode pachol?ta wówczas) do miejscowej "Spó?dzielni", bo cukier rzucili i sprzedawali po kilogram na ?ebka. I jak mówili?my, ?e mamy du?o zadania, odpowiada?a, ?e zadanie nie jest wa?ne. Usprawiedliwi nam
Bo kto dzi? pami?ta zakupy z lat 80-tych?
Te? doskonale pami?tam. Gdy kiedy? (nie?wiadom ró?nicy w "kolorach") kupi?em w odleg?ym sklepie spory zapas zielonej herbaty zamiast normalnej, "gruzi?skiej", to mama zaparzy?a mi jedn?, a widz?c moj? obrzydzon? min? straszy?a ?e b?d? musia? sam wszystko wypi?. Na szcz??cie kto? z dalszej rodziny by? amatorem takiej herbaty i kara mnie omin??a.
A pami?tacie kolejki przed ?wi?tami po karpia, pomara?cze kuba?skie i inne dobra. Zawi?zywa?o si? wtedy znajomo?ci i kolejka stanowi?a jedn? rodzin? jednocz?c? si? w wystawaniu dóbr wszelkich. Mi?a atmosfera, uprzejmo?ci, pogaw?dki itp. itd.
A pami?tacie co to jest SKLEP wed?ug duetu Laskowik-Smole?: Stój Kliencie Lub Ewentualnie Popro?.
Zawi?zywa?o si? wtedy znajomo?ci i kolejka stanowi?a jedn? rodzin? jednocz?c? si? w wystawaniu dóbr wszelkich.
A potem przy ladzie - prawo d?ungli
kurcze no w?a?nie ju? by? :cry: no ale na pocieszenie w pi?tek jest mazurska noc kabaretowa