Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1 2006-03-25 21:07:55

frycia
Użytkownik

KABARETY

lubicie kabarety? bo ja wprost uwielbiam ( nie to z?e s?owo ja je poch?aniam big_smile ) mój ulubiony to KABARET MORALNEGO NIEPOKOJU no poprostu cude?ko lol lol lol
a jakie s? wasze ulubione??

,, ?ycie to ?art i wszystko temu dowodzi" (GG)

#2 2006-03-25 21:35:02

Diana
Użytkownik

Re: KABARETY

Ja kocham wszystkie!!! big_smile big_smile big_smile
KMN oczywi?cie, Grzegorz Halama, Hrabi, Ani Mru Mru, Mumio, ?owcy.B, Elita, Rak, Grupa Mocarta, itd.
Poza tym, oczywi?cie wspania?y olszty?ski konferansjer, czyli Piotr Ba?troczyk i rozkoszny Krzysztof Daukszewicz.
Maciek Stuhr! Ach! :oops:

Czym jest ?ycie- snem jedynie...
GG: 9031506

#3 2006-03-25 21:47:59

frycia
Użytkownik

taaaak Ba?troczyk lol
,,just a little bit of milk and a little bit of haney and you are like a fresh fruit from petrol station company" troche pokr?ci?am ale co tam ( to oczywi?cie nie jest twórczosc w?asna:-))
oj zgadzam sie, mo?naby wymienia? d?ugo, ale wpsomne jeszce o piosence ?owców o dziewicy jest poprostu genialna lol lol lol

#4 2006-03-25 22:02:40

Diana
Użytkownik

Kocham te? skecz Grupy Rafa?a Kmity pt. "Radio" w obu ods?onach! "Le?, Ada?, le?!"- do tej pory rycz? na tym ze ?miechu.
Artur Andrus i Krzysztof Piasecki te? s? fajni.
Na Olszty?skich Letnich Sesjach ?miechoterapii musz? by?, to obowi?zkowa impreza w moim kalendarzu! big_smile

#5 2006-03-25 22:29:10

Alison
Użytkownik

Uwielbiam poczucie humoru Andrusa i Poniedzielskiego. U mnie the best is Mumio zdecydowanie, a dawniej Potem, no i teraz te co si? z nich wyklu?o - chyba Hrabi to si? nazywa.
A w ogóle to wychowana jestem na Dudku i Kabarecie Starszych Panów i s? to dla mnie niedo?cignione wzory, bo te? i ludzie tej klasy chiba ju? wygin?li jako ci dinozaurzy... wink

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#6 2006-03-25 22:30:29

Kaziuta
Użytkownik

?miech to zdrowie wiec ?miej? si? du?o i chyba za g?o?no, bo mój s?siad jak s?yszy mój ?miech to zaczyna gonitw? po kana?ach TV i szuka gdzie jest co? ?miesznego.
Uwielbiam nieistniej?cy ju? niestety kabaret "Potem", a szczególnie "Bajki dla pot?uczonych". Cytaty z tego kabaretu towarzysza mi na co dzie?.
Oczywi?ci "Kabaret Starszych Panów" i "Kabaret Piwinica pod Baranami" to klasyka, któr? kocham.
W maju wybieram si? na kabaret "Hrabi" gdzie 1/2 cz?onków (czyli 2 osoby) to dawny "Potem".
Bawi mnie "Kabaret Moralnego Niepokoju", "Ani Mru Mru", "?owcy.B" i wszystkie inne przez Was wymienione.

#7 2006-03-25 22:32:27

Kaziuta
Użytkownik

Aha! Zapomnia?am o najwa?niejszym.
Ba?troczyk na prezydenta!!!
Mo?e nie b?dzie lepiej, ale napewno ?mieszniej.

#8 2006-03-25 23:00:19

Caitriona
Użytkownik

Wymieni?y?cie wszystko co lubi? big_smile Ani Mru Mru (Chi?czyk i Tofik - uwielbiam!), Hrabi (wcze?niej Potem -Bajki dla pot?uczonych), ?owcy.B, KMN, Poniedzielski, G.Poloczek z Kabaretu Rak, Kryszak, Andrus, Grupa Mocarta i oczywi?cie mój ukochany Wielki Prowadz?cy Ba?troczyk wink

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#9 2006-03-25 23:27:07

Jeanne
Użytkownik

Ja te? Ani Mru Mru (Wójcik&Wójcik rz?dz? wink ) i Moralnego Niepokoju ("Ma?a wierzysz w mi?o?? od pierwszego wejrzenia czy mam przej?? obok ciebie jeszcze raz?" lol )

"Lasy by?y doko?a. I po?ó?k?e li?cie
Jak blade meteory przez pó?mrok spada?y."

[img]http://img232.imageshack.us/img232/821/kjykpa8.jpg[/img]

#10 2006-03-25 23:39:02

AineNiRigani
Użytkownik

Wymieni?y?cie wszystko co lubi? big_smile Ani Mru Mru (Chi?czyk i Tofik - uwielbiam!), Hrabi (wcze?niej Potem -Bajki dla pot?uczonych), ?owcy.B, KMN, Poniedzielski, G.Poloczek z Kabaretu Rak, Kryszak, Andrus, Grupa Mocarta i oczywi?cie mój ukochany Wielki Prowadz?cy Ba?troczyk wink

Wszystko wymienione sad Znowu sad
Dudek, POtemy, KMN, Trzej Tenorzy Polskiego Kabaretu

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#11 2006-03-26 10:03:27

frycia
Użytkownik

ach ten kabarety.... lol
ale ja mam kolejne pytanko :oops:
pare razy pad?a nazwa kabaretu starszych panów. Od jakiegos czasu poluje, ?eby je zdobyc na DVD. nie wiecie mo?e gdzie mozna je dostac :?:

#12 2006-03-26 10:25:27

AineNiRigani
Użytkownik

Od czasu do czasu pojawiaja sie na Allegro.

http://www.allegro.pl/search.php?string … tegory=295

#13 2006-03-26 11:14:49

Caitriona
Użytkownik

Kocham te? skecz Grupy Rafa?a Kmity pt. "Radio" w obu ods?onach! "Le?, Ada?, le?!"- do tej pory rycz? na tym ze ?miechu.

Te? ten numer bardzo lubi? big_smile Ale najbardziej kojarz? ich piosenk? "W starym kinie" - ?wietna.

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#14 2006-03-26 15:49:50

Kaziuta
Użytkownik

ach ten kabarety.... lol
ale ja mam kolejne pytanko :oops:
pare razy pad?a nazwa kabaretu starszych panów. Od jakiegos czasu poluje, ?eby je zdobyc na DVD. nie wiecie mo?e gdzie mozna je dostac :?:

Nagrania DVD, które reklamuj? w telewizji widzia?am ostatnio w EMPiKu. Cena nie by?a taka wygórowana ok. 28 z?. P?yty by?y 3 lub 4. Nie pami?tam.

#15 2006-03-26 16:28:19

Kaziuta
Użytkownik

Zapomnia?am jeszcze doda? kabaret "Tey" i Zenona Laskowika.
"Z ty?u sklepu warzywniczego" to dzisiaj klasyka, której najm?odsze pokolenia ju? nie rozumiej?. Bo kto dzi? pami?ta zakupy z lat 80-tych?

#16 2006-03-26 16:40:48

Gosia
Użytkownik

Hehe, teraz faktycznie, jak widze jak Malysz skacze, to w myslach slysze: "Le? Ada? leeeee?", trick ze skala w radiu jest swietny big_smile

A Laskowika to sie kiedys ogladalo, oj ogladalo, tak samo zreszta Pietrzaka.
"Czego?! ... Pan sobie zyczy?" wink

#17 2006-03-26 17:39:20

Diana
Użytkownik

O tak! Laskowik jest super. Kocham ten filmik znad morza, jak przez telefon rozmawia on z mam? i babci?! lol

#18 2006-03-26 17:47:28

frycia
Użytkownik

ja niestety znam tylko wyrywkowo laskowika pietrzaka i starszych panów :?
( có? mog? si? tlumaczy? wiekiem) no ale nie ma rzeczy których nie da sie nadrobi? wink

#19 2006-03-26 18:03:57

AineNiRigani
Użytkownik

Bo kto dzi? pami?ta zakupy z lat 80-tych?

Ja!!! Ja!!! Ja!!!
Pami?tam jak moja sumienna mama, dla której nie by?o ?adnego wyt?umaczenia przy odwlekaniu zadania domowego zaci?gn??a mnie i brata (m?ode pachol?ta wówczas) do miejscowej "Spó?dzielni", bo cukier rzucili i sprzedawali po kilogram na ?ebka. I jak mówili?my, ?e mamy du?o zadania, odpowiada?a, ?e zadanie nie jest wa?ne. Usprawiedliwi nam big_smile

#20 2006-03-26 21:58:40

Kazik
(Admin)

Bo kto dzi? pami?ta zakupy z lat 80-tych?

Te? doskonale pami?tam. Gdy kiedy? (nie?wiadom ró?nicy w "kolorach") kupi?em w odleg?ym sklepie spory zapas zielonej herbaty zamiast normalnej, "gruzi?skiej", to mama zaparzy?a mi jedn?, a widz?c moj? obrzydzon? min? straszy?a ?e b?d? musia? sam wszystko wypi?. Na szcz??cie kto? z dalszej rodziny by? amatorem takiej herbaty i kara mnie omin??a. smile

"Barbarzy?cami nazywamy tych, których zwyczaje ró?ni? si? od naszych" (Benjamin Franklin)

#21 2006-03-26 23:14:18

Kaziuta
Użytkownik

A pami?tacie kolejki przed ?wi?tami po karpia, pomara?cze kuba?skie i inne dobra. Zawi?zywa?o si? wtedy znajomo?ci i kolejka stanowi?a jedn? rodzin? jednocz?c? si? w wystawaniu dóbr wszelkich. Mi?a atmosfera, uprzejmo?ci, pogaw?dki itp. itd.

#22 2006-03-29 10:51:35

Ania
Użytkownik

A pami?tacie co to jest SKLEP wed?ug duetu Laskowik-Smole?: Stój Kliencie Lub Ewentualnie Popro?. lol lol

#23 2006-03-29 16:14:21

AineNiRigani
Użytkownik

Zawi?zywa?o si? wtedy znajomo?ci i kolejka stanowi?a jedn? rodzin? jednocz?c? si? w wystawaniu dóbr wszelkich.

A potem przy ladzie - prawo d?ungli big_smile

#24 2006-03-30 01:41:47

AineNiRigani
Użytkownik

A by? ju kabaret pod Wydrwigroszem?

#25 2006-03-30 07:48:11

frycia
Użytkownik

kurcze no w?a?nie ju? by? :cry: no ale na pocieszenie w pi?tek jest mazurska noc kabaretowa big_smile big_smile big_smile

Stopka forum