Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
lubicie kabarety? bo ja wprost uwielbiam ( nie to złe słowo ja je pochłaniam ) mój ulubiony to KABARET MORALNEGO NIEPOKOJU no poprostu cudeńko
a jakie sÄ… wasze ulubione??
Ja kocham wszystkie!!!
KMN oczywiście, Grzegorz Halama, Hrabi, Ani Mru Mru, Mumio, łowcy.B, Elita, Rak, Grupa Mocarta, itd.
Poza tym, oczywiście wspaniały olsztyński konferansjer, czyli Piotr Bałtroczyk i rozkoszny Krzysztof Daukszewicz.
Maciek Stuhr! Ach! :oops:
taaaak Bałtroczyk
,,just a little bit of milk and a little bit of haney and you are like a fresh fruit from petrol station company" troche pokręciłam ale co tam ( to oczywiście nie jest twórczosc własna:-))
oj zgadzam sie, możnaby wymieniać długo, ale wpsomne jeszce o piosence łowców o dziewicy jest poprostu genialna
Kocham też skecz Grupy Rafała Kmity pt. "Radio" w obu odsłonach! "Leć, Adaś, leć!"- do tej pory ryczę na tym ze śmiechu.
Artur Andrus i Krzysztof Piasecki też są fajni.
Na Olsztyńskich Letnich Sesjach Śmiechoterapii muszę być, to obowiązkowa impreza w moim kalendarzu!
Uwielbiam poczucie humoru Andrusa i Poniedzielskiego. U mnie the best is Mumio zdecydowanie, a dawniej Potem, no i teraz te co się z nich wykluło - chyba Hrabi to się nazywa.
A w ogóle to wychowana jestem na Dudku i Kabarecie Starszych Panów i są to dla mnie niedoścignione wzory, bo też i ludzie tej klasy chiba już wyginęli jako ci dinozaurzy...
Śmiech to zdrowie wiec śmieję się dużo i chyba za głośno, bo mój sąsiad jak słyszy mój śmiech to zaczyna gonitwę po kanałach TV i szuka gdzie jest coś śmiesznego.
Uwielbiam nieistniejący już niestety kabaret "Potem", a szczególnie "Bajki dla potłuczonych". Cytaty z tego kabaretu towarzysza mi na co dzień.
Oczywiści "Kabaret Starszych Panów" i "Kabaret Piwinica pod Baranami" to klasyka, którą kocham.
W maju wybieram się na kabaret "Hrabi" gdzie 1/2 członków (czyli 2 osoby) to dawny "Potem".
Bawi mnie "Kabaret Moralnego Niepokoju", "Ani Mru Mru", "łowcy.B" i wszystkie inne przez Was wymienione.
Aha! Zapomniałam o najważniejszym.
Bałtroczyk na prezydenta!!!
Może nie będzie lepiej, ale napewno śmieszniej.
Wymieniłyście wszystko co lubię Ani Mru Mru (Chińczyk i Tofik - uwielbiam!), Hrabi (wcześniej Potem -Bajki dla potłuczonych), łowcy.B, KMN, Poniedzielski, G.Poloczek z Kabaretu Rak, Kryszak, Andrus, Grupa Mocarta i oczywiście mój ukochany Wielki Prowadzący Bałtroczyk
Ja też Ani Mru Mru (Wójcik&Wójcik rządzą ) i Moralnego Niepokoju ("Mała wierzysz w miłość od pierwszego wejrzenia czy mam przejść obok ciebie jeszcze raz?"
)
Wymieniłyście wszystko co lubię
Ani Mru Mru (Chińczyk i Tofik - uwielbiam!), Hrabi (wcześniej Potem -Bajki dla potłuczonych), łowcy.B, KMN, Poniedzielski, G.Poloczek z Kabaretu Rak, Kryszak, Andrus, Grupa Mocarta i oczywiście mój ukochany Wielki Prowadzący Bałtroczyk
Wszystko wymienione Znowu
Dudek, POtemy, KMN, Trzej Tenorzy Polskiego Kabaretu
ach ten kabarety....
ale ja mam kolejne pytanko :oops:
pare razy padła nazwa kabaretu starszych panów. Od jakiegos czasu poluje, żeby je zdobyc na DVD. nie wiecie może gdzie mozna je dostac :?:
Od czasu do czasu pojawiaja sie na Allegro.
http://www.allegro.pl/search.php?string … tegory=295
Kocham też skecz Grupy Rafała Kmity pt. "Radio" w obu odsłonach! "Leć, Adaś, leć!"- do tej pory ryczę na tym ze śmiechu.
Też ten numer bardzo lubię Ale najbardziej kojarzę ich piosenkę "W starym kinie" - świetna.
ach ten kabarety....
![]()
ale ja mam kolejne pytanko :oops:
pare razy padła nazwa kabaretu starszych panów. Od jakiegos czasu poluje, żeby je zdobyc na DVD. nie wiecie może gdzie mozna je dostac :?:
Nagrania DVD, które reklamują w telewizji widziałam ostatnio w EMPiKu. Cena nie była taka wygórowana ok. 28 zł. Płyty były 3 lub 4. Nie pamiętam.
Zapomniałam jeszcze dodać kabaret "Tey" i Zenona Laskowika.
"Z tyłu sklepu warzywniczego" to dzisiaj klasyka, której najmłodsze pokolenia już nie rozumieją. Bo kto dziś pamięta zakupy z lat 80-tych?
Hehe, teraz faktycznie, jak widze jak Malysz skacze, to w myslach slysze: "Leć Adaś leeeeeć", trick ze skala w radiu jest swietny
A Laskowika to sie kiedys ogladalo, oj ogladalo, tak samo zreszta Pietrzaka.
"Czego?! ... Pan sobie zyczy?"
O tak! Laskowik jest super. Kocham ten filmik znad morza, jak przez telefon rozmawia on z mamÄ… i babciÄ…!
ja niestety znam tylko wyrywkowo laskowika pietrzaka i starszych panów :?
( cóż mogę się tlumaczyć wiekiem) no ale nie ma rzeczy których nie da sie nadrobić
Bo kto dziś pamięta zakupy z lat 80-tych?
Ja!!! Ja!!! Ja!!!
Pamiętam jak moja sumienna mama, dla której nie było żadnego wytłumaczenia przy odwlekaniu zadania domowego zaciągnęła mnie i brata (młode pacholęta wówczas) do miejscowej "Spółdzielni", bo cukier rzucili i sprzedawali po kilogram na łebka. I jak mówiliśmy, że mamy dużo zadania, odpowiadała, że zadanie nie jest ważne. Usprawiedliwi nam
Bo kto dziś pamięta zakupy z lat 80-tych?
Też doskonale pamiętam. Gdy kiedyś (nieświadom różnicy w "kolorach") kupiłem w odległym sklepie spory zapas zielonej herbaty zamiast normalnej, "gruzińskiej", to mama zaparzyła mi jedną, a widząc moją obrzydzoną minę straszyła że będę musiał sam wszystko wypić. Na szczęście ktoś z dalszej rodziny był amatorem takiej herbaty i kara mnie ominęła.
A pamiętacie kolejki przed świętami po karpia, pomarańcze kubańskie i inne dobra. Zawiązywało się wtedy znajomości i kolejka stanowiła jedną rodzinę jednoczącą się w wystawaniu dóbr wszelkich. Miła atmosfera, uprzejmości, pogawędki itp. itd.
A pamiętacie co to jest SKLEP według duetu Laskowik-Smoleń: Stój Kliencie Lub Ewentualnie Poproś.
Zawiązywało się wtedy znajomości i kolejka stanowiła jedną rodzinę jednoczącą się w wystawaniu dóbr wszelkich.
A potem przy ladzie - prawo dżungli
kurcze no właśnie już był :cry: no ale na pocieszenie w piątek jest mazurska noc kabaretowa