Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#101 2006-03-14 00:54:52

GosiaJ
Użytkownik

Re: Zjazd fanek po raz drugi

Dziewczyny przecie? nikt nikogo nie zmusza do sukien.

Nikt nikogo nie zmusza, ale my?l?, ?e to nada?oby klimat spotkaniu - nawet gdyby?my mia?y w tych kieckach "DiU" BBC ogl?da? :-) W ko?cu fani "Gwiezdnych wojen" na konwenty te? si? przebieraj?. A co my - gorsze? ;-)

Thorntonmania... nieustaj?ce apogeum uzale?nienia.

#102 2006-03-14 06:23:15

AineNiRigani
Użytkownik

Nikt nikogo nie zmusza, ale my?l?, ?e to nada?oby klimat spotkaniu - nawet gdyby?my mia?y w tych kieckach "DiU" BBC ogl?da? :-)

No wi?c w?a?nie. Kto nam ka?e w nich paradowa? po mie?cie? We w?asnym skromnym towarzystwie chyba nie jest tak strasznie.
Z drugiej strony w przypadku sukienek powinny?my doj?? do porozumienia - albo wszystkie, albo ?adna, bo g?upio tak jak sie 5 ubierze, a reszta nie.

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#103 2006-03-14 08:30:39

Alison
Użytkownik

Moje Drogie, pozwol? sobie sie odezwa? jako Wasza Matka Przed?u?ona...
Niestety moje "przed?u?enie" nie si?gnie Torunia we wspomnianym przez was okresie, wi?c chcia?am Wam tylko jako "boczna obserwatorka" Waszych zmaga? podpowiedzie?... Mo?e jednak spróbowa?yby?cie si? dogada? w mniejszych grupach? Jak widz? to niektóre z was maj? ca?kiem odmienne wizje tego zlotu. Z do?wiadczenia wiem, ?e jak jest du?o kobit w jednym miejscu to jest te? tyle zda? na jeden temat. Cz??? ma ochot? na kultur? fizyczn? (szczelanie z uku), cz??? ma wizje kontemplacyjne (posiedzie? kameralnie, pogada?, filmy poogl?da?, pochichra? si?), a cz??? pogania?aby po mie?cie i jego punktach rozrywkowych w celu tego? rozerwania si?. My?l?, ?e ca?o?? raczej Wam b?dzie trudno pogodzi? w krótkim czasie, wi?c my?l? te?, ?e sprawniej i bez rozczarowa? by wszystko posz?o je?li si? jako? podzielicie - jedne pójd? w pola, jedne do Meryton pogapi? si? na oficerów, inne pohaftuj? parawaniki lub b?d? doskonali? si? w grze na pianoforte, a jeszcze inne zostan? w domu gimnastykowa? umys? regularn? lektur?.... ;-)

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#104 2006-03-14 10:19:22

Gosia
Użytkownik

Hehe.
Madrosc przez ciebie zyciowa przemawia, Matko Przedluzona big_smile
Wlasnie sie zastanawiam, jaki wariant ja bym wybrala wink

#105 2006-03-14 10:28:26

AineNiRigani
Użytkownik

Ja wybieram wszystkie lol lol

#106 2006-03-14 10:49:28

Alison
Użytkownik

Czyli godzinka haftowania, jeden odcinek Dumy..., dwa "szcza?y" do tarczy, drink w pubie, dwa "looki" na oficerów (stacjonuje kto? w Toruniu, jaka? "miliszja" przynajmniej ;-) ) i jedna ma ju? poci?g do Szczecina i musi lecie?, tamta za 36 minut startuje z powrotem do Krakowa, te lec? bo Warszawa im ucieknie. Enjoy yourself!!! ;-)

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#107 2006-03-14 14:06:29

Margarett
Użytkownik

hih...Alison powalasz wszystkich...a tak wogóle to kiecki by?yby super...kto powiedzia?, ?e mamy w nich lata? po mi?cie, mo?emy ubra? si? w nie na seans filmowy, b?dzie klimatycznie,a pozatym przecie? mo?emy spokojnie pogodzi? to co wszystkie chc? robi?...hmm, a tak wogóle to iludniowy wyjazd planujecie?

Marzenia prze?ywane pod wp?ywem chwili trac? ca?y urok przy ich roztrz?saniu

#108 2006-03-14 14:50:12

Gosia
Użytkownik

Zeby to wszystko zrobic to i tydzien by nie wystarczyl wink

#109 2006-03-14 15:33:50

Alison
Użytkownik

hih...Alison powalasz wszystkich...

Wcale nie mia?am zamiaru was powala?, li tylko u?wiadomi? "niemno?ka", ?e jak jest na krótki czas tyle planów na hurrra, to potem jest jeden chaos i rozczarowanie. No chyba, ?e sobie rzeczywi?cie tygodniowy ten zlot zrobicie, to wtedy jest czas na wszystko po trochu :-)
W ka?dym razie i tak b?d? trzyma? kciuki za powodzenie tego przedsi?wzi?cia :-)

#110 2006-03-14 16:25:43

AineNiRigani
Użytkownik

Kochana Alison haftowa? czy szczela? mo?na podczas konwersjacji i przy ogl?daniu (tzn. jedynie haft. Zreszt? np. ja haftuj? wy??cznie podczas ogl?dania big_smile).
A poza tym Alison co jak co, ale zawsze uwa?a?am, ?e proza ?ycia proz? ?ycia, ale do Ciebie zawsze pasuje zasada "dla chc?cego nic trudnego". Je?li mówimy o spotkaniu weekendowym w szczególno?ci.

#111 2006-03-14 16:52:47

Margarett
Użytkownik

weekendowe?? ale wakaczjne??

#112 2006-03-14 17:14:45

AineNiRigani
Użytkownik

weekendowo-wakacyjnie.
Owszem wiekszo?? z nas to belfre i uczennice, ale nie wszystkie. Chyba trzeba uwzgl?dni? i jedno i drugie big_smile

#113 2006-03-14 17:24:50

Alison
Użytkownik

Kochana Alison haftowa? czy szczela? mo?na podczas konwersjacji i przy ogl?daniu (tzn. jedynie haft. Zreszt? np. ja haftuj? wy??cznie podczas ogl?dania big_smile).
A poza tym Alison co jak co, ale zawsze uwa?a?am, ?e proza ?ycia proz? ?ycia, ale do Ciebie zawsze pasuje zasada "dla chc?cego nic trudnego". Je?li mówimy o spotkaniu weekendowym w szczególno?ci.

Ale czy ja co? mówi?am w ogóle? roll
Czy ja si? "wtrancam", czy ja Was zniech?cam? 8O
Ja Was tylko "oszczegam" wink
Mnie tam przeciez nie b?dzie :cry:
Ja tu jedynie b?d? dysze? z niecierpliwo?ci w oczekiwaniu na Wasze rozanielone sprawozdawstwo smile

#114 2006-03-14 17:33:05

AineNiRigani
Użytkownik

Pierwsze to chyba nasze, nie? wink

#115 2006-03-14 17:38:42

Alison
Użytkownik

Ale co? Sprawozdawstwo?
a przecie? my nie b?dziem haftowa? (chyba, ?e z emocji ;-)) a i "szczela?" to najwy?ej obcasami do irlandzkiego rytmu. To co niby mamy sprawozdawa??

#116 2006-03-14 18:03:56

AineNiRigani
Użytkownik

No w?a?nie to szczczelanie i haftowanie big_smile (mo?e piwo b?dzie big_smile)

#117 2006-03-14 18:30:24

AineNiRigani
Użytkownik

to ty chcesz rozpijac uczennice???

Ech Alisonku nasz zdegradowano Ci? big_smile

#118 2006-03-14 19:56:15

Alison
Użytkownik

to ty chcesz rozpijac uczennice???

Ech Alisonku nasz zdegradowano Ci? big_smile

Dlaczego? Ja popieram! Bo ja w ogóle nie piwny Janek jestem :-)
Wszystko byle nie pyfo :?

#119 2006-03-14 20:25:09

AineNiRigani
Użytkownik

do uczennicy wink

#120 2006-03-14 21:11:28

Gosia
Użytkownik

Ja tam piwo lubie pic latem, jak jest bardzo upalnie, a w zimie czasem grzane jak jest mroz.
No ale w koncu nauczycielem na szczescie nie jestem wink

#121 2006-03-14 21:17:47

Margarett
Użytkownik

do belferki wink

#122 2006-03-14 22:33:19

Alison
Użytkownik

do uczennicy wink

A jak mam si? wyspowiada? to lubi? tylko Redsa albo imbirowe. Wszystkie inne s? dla mnie niestrawialne bo maj? goryczk?, której ja fizycznie nie strawiam.
Wra?liwiec jestem nad... roll

#123 2006-03-14 23:39:47

GosiaJ
Użytkownik

Alison co jak co, ale zawsze uwa?a?am, ?e proza ?ycia proz? ?ycia, ale do Ciebie zawsze pasuje zasada "dla chc?cego nic trudnego". Je?li mówimy o spotkaniu weekendowym w szczególno?ci.

My?l?, ?e w ogóle taka zasada powinna obowi?zywa? :-)
Co do spotkania - to tych propozycji mo?e by? rzeczywi?cie wiele i rozmaitych, dlatego warto co? wst?pnie ustali? - tzn. na ile np. kontemplujemy dzie?a filmowe, na ile zwiedzamy okoliczne atrakcje itd. St?d te? by? mój pomys? spotkania si? wiosn? w grupach regionalnych, niekoniecznie bardzo formalnie - ?eby si? ju? troch? bezpo?rednio pozna?, mo?e te? co? ustali? :-) ?eby nie wysz?o, ?e du?o gadamy, a nic z tego nie wyjdzie.

Thorntonmania... nieustaj?ce apogeum uzale?nienia.

#124 2006-03-15 11:48:17

Gosia
Użytkownik

A jak mam si? wyspowiada? to lubi? tylko Redsa albo imbirowe. Wszystkie inne s? dla mnie niestrawialne bo maj? goryczk?, której ja fizycznie nie strawiam.

Zawsze mozna pic z sokiem.
A Warke Strong probowalas? Nie ma takiej goryczki.

#125 2006-03-15 11:52:33

Alison
Użytkownik

Zawsze mozna pic z sokiem.
A Warke Strong probowalas? Nie ma takiej goryczki.

Gosia!!! Nie rozwijaj tematów alkoholowych, bo mniepotem krytykuj?!
Ja w ogóle zapachu piwska nie trawi?, wi?c nie próbowa?am i pewnie nie spróbuj?. Lubi? pó?s?odkie bia?e wino kalifornijskie bo pachnie s?o?cem. A z "ankoholi" to najmilej wspominam ch?odn? Sangri? pit? na tarasie z widokiem na Morze ?ródziemne ;-)
Z alkoholu to ja zdecydowanie najbardziej lubi? dobr? herbat? big_smile

Stopka forum