Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Dziewczyny przecie? nikt nikogo nie zmusza do sukien.
Nikt nikogo nie zmusza, ale my?l?, ?e to nada?oby klimat spotkaniu - nawet gdyby?my mia?y w tych kieckach "DiU" BBC ogl?da? :-) W ko?cu fani "Gwiezdnych wojen" na konwenty te? si? przebieraj?. A co my - gorsze? ;-)
Nikt nikogo nie zmusza, ale my?l?, ?e to nada?oby klimat spotkaniu - nawet gdyby?my mia?y w tych kieckach "DiU" BBC ogl?da? :-)
No wi?c w?a?nie. Kto nam ka?e w nich paradowa? po mie?cie? We w?asnym skromnym towarzystwie chyba nie jest tak strasznie.
Z drugiej strony w przypadku sukienek powinny?my doj?? do porozumienia - albo wszystkie, albo ?adna, bo g?upio tak jak sie 5 ubierze, a reszta nie.
Moje Drogie, pozwol? sobie sie odezwa? jako Wasza Matka Przed?u?ona...
Niestety moje "przed?u?enie" nie si?gnie Torunia we wspomnianym przez was okresie, wi?c chcia?am Wam tylko jako "boczna obserwatorka" Waszych zmaga? podpowiedzie?... Mo?e jednak spróbowa?yby?cie si? dogada? w mniejszych grupach? Jak widz? to niektóre z was maj? ca?kiem odmienne wizje tego zlotu. Z do?wiadczenia wiem, ?e jak jest du?o kobit w jednym miejscu to jest te? tyle zda? na jeden temat. Cz??? ma ochot? na kultur? fizyczn? (szczelanie z uku), cz??? ma wizje kontemplacyjne (posiedzie? kameralnie, pogada?, filmy poogl?da?, pochichra? si?), a cz??? pogania?aby po mie?cie i jego punktach rozrywkowych w celu tego? rozerwania si?. My?l?, ?e ca?o?? raczej Wam b?dzie trudno pogodzi? w krótkim czasie, wi?c my?l? te?, ?e sprawniej i bez rozczarowa? by wszystko posz?o je?li si? jako? podzielicie - jedne pójd? w pola, jedne do Meryton pogapi? si? na oficerów, inne pohaftuj? parawaniki lub b?d? doskonali? si? w grze na pianoforte, a jeszcze inne zostan? w domu gimnastykowa? umys? regularn? lektur?.... ;-)
Hehe.
Madrosc przez ciebie zyciowa przemawia, Matko Przedluzona
Wlasnie sie zastanawiam, jaki wariant ja bym wybrala
Czyli godzinka haftowania, jeden odcinek Dumy..., dwa "szcza?y" do tarczy, drink w pubie, dwa "looki" na oficerów (stacjonuje kto? w Toruniu, jaka? "miliszja" przynajmniej ;-) ) i jedna ma ju? poci?g do Szczecina i musi lecie?, tamta za 36 minut startuje z powrotem do Krakowa, te lec? bo Warszawa im ucieknie. Enjoy yourself!!! ;-)
hih...Alison powalasz wszystkich...a tak wogóle to kiecki by?yby super...kto powiedzia?, ?e mamy w nich lata? po mi?cie, mo?emy ubra? si? w nie na seans filmowy, b?dzie klimatycznie,a pozatym przecie? mo?emy spokojnie pogodzi? to co wszystkie chc? robi?...hmm, a tak wogóle to iludniowy wyjazd planujecie?
Zeby to wszystko zrobic to i tydzien by nie wystarczyl
hih...Alison powalasz wszystkich...
Wcale nie mia?am zamiaru was powala?, li tylko u?wiadomi? "niemno?ka", ?e jak jest na krótki czas tyle planów na hurrra, to potem jest jeden chaos i rozczarowanie. No chyba, ?e sobie rzeczywi?cie tygodniowy ten zlot zrobicie, to wtedy jest czas na wszystko po trochu :-)
W ka?dym razie i tak b?d? trzyma? kciuki za powodzenie tego przedsi?wzi?cia :-)
Kochana Alison haftowa? czy szczela? mo?na podczas konwersjacji i przy ogl?daniu (tzn. jedynie haft. Zreszt? np. ja haftuj? wy??cznie podczas ogl?dania ).
A poza tym Alison co jak co, ale zawsze uwa?a?am, ?e proza ?ycia proz? ?ycia, ale do Ciebie zawsze pasuje zasada "dla chc?cego nic trudnego". Je?li mówimy o spotkaniu weekendowym w szczególno?ci.
weekendowe?? ale wakaczjne??
weekendowo-wakacyjnie.
Owszem wiekszo?? z nas to belfre i uczennice, ale nie wszystkie. Chyba trzeba uwzgl?dni? i jedno i drugie
Kochana Alison haftowa? czy szczela? mo?na podczas konwersjacji i przy ogl?daniu (tzn. jedynie haft. Zreszt? np. ja haftuj? wy??cznie podczas ogl?dania
).
A poza tym Alison co jak co, ale zawsze uwa?a?am, ?e proza ?ycia proz? ?ycia, ale do Ciebie zawsze pasuje zasada "dla chc?cego nic trudnego". Je?li mówimy o spotkaniu weekendowym w szczególno?ci.
Ale czy ja co? mówi?am w ogóle?
Czy ja si? "wtrancam", czy ja Was zniech?cam? 8O
Ja Was tylko "oszczegam"
Mnie tam przeciez nie b?dzie :cry:
Ja tu jedynie b?d? dysze? z niecierpliwo?ci w oczekiwaniu na Wasze rozanielone sprawozdawstwo
Ale co? Sprawozdawstwo?
a przecie? my nie b?dziem haftowa? (chyba, ?e z emocji ;-)) a i "szczela?" to najwy?ej obcasami do irlandzkiego rytmu. To co niby mamy sprawozdawa??
No w?a?nie to szczczelanie i haftowanie (mo?e piwo b?dzie
)
to ty chcesz rozpijac uczennice???
Ech Alisonku nasz zdegradowano Ci?
to ty chcesz rozpijac uczennice???
Ech Alisonku nasz zdegradowano Ci?
Dlaczego? Ja popieram! Bo ja w ogóle nie piwny Janek jestem :-)
Wszystko byle nie pyfo :?
Ja tam piwo lubie pic latem, jak jest bardzo upalnie, a w zimie czasem grzane jak jest mroz.
No ale w koncu nauczycielem na szczescie nie jestem
do belferki
do uczennicy
A jak mam si? wyspowiada? to lubi? tylko Redsa albo imbirowe. Wszystkie inne s? dla mnie niestrawialne bo maj? goryczk?, której ja fizycznie nie strawiam.
Wra?liwiec jestem nad...
Alison co jak co, ale zawsze uwa?a?am, ?e proza ?ycia proz? ?ycia, ale do Ciebie zawsze pasuje zasada "dla chc?cego nic trudnego". Je?li mówimy o spotkaniu weekendowym w szczególno?ci.
My?l?, ?e w ogóle taka zasada powinna obowi?zywa? :-)
Co do spotkania - to tych propozycji mo?e by? rzeczywi?cie wiele i rozmaitych, dlatego warto co? wst?pnie ustali? - tzn. na ile np. kontemplujemy dzie?a filmowe, na ile zwiedzamy okoliczne atrakcje itd. St?d te? by? mój pomys? spotkania si? wiosn? w grupach regionalnych, niekoniecznie bardzo formalnie - ?eby si? ju? troch? bezpo?rednio pozna?, mo?e te? co? ustali? :-) ?eby nie wysz?o, ?e du?o gadamy, a nic z tego nie wyjdzie.
A jak mam si? wyspowiada? to lubi? tylko Redsa albo imbirowe. Wszystkie inne s? dla mnie niestrawialne bo maj? goryczk?, której ja fizycznie nie strawiam.
Zawsze mozna pic z sokiem.
A Warke Strong probowalas? Nie ma takiej goryczki.
A jak mam si? wyspowiada? to lubi? tylko Redsa albo imbirowe. Wszystkie inne s? dla mnie niestrawialne bo maj? goryczk?, której ja fizycznie nie strawiam.Zawsze mozna pic z sokiem.
A Warke Strong probowalas? Nie ma takiej goryczki.
Gosia!!! Nie rozwijaj tematów alkoholowych, bo mniepotem krytykuj?!
Ja w ogóle zapachu piwska nie trawi?, wi?c nie próbowa?am i pewnie nie spróbuj?. Lubi? pó?s?odkie bia?e wino kalifornijskie bo pachnie s?o?cem. A z "ankoholi" to najmilej wspominam ch?odn? Sangri? pit? na tarasie z widokiem na Morze ?ródziemne ;-)
Z alkoholu to ja zdecydowanie najbardziej lubi? dobr? herbat?