Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
S?uchajcie...na stronie telewizji Polskiej jest cos ala dzia? kontaktów, gdzie przez maila mo?na zg?aszac swoje propozycje programowe itp. Mo?e jak by wiele osób napisa?o maila z prosb? o wyemitowanie DiU (6cio odcinkowej) to mo?e by nas pos?uchali...ja juz maila wys?a?am. Mo?e zadzia?a mo?e nie, ale chyba nie zawadzi spróbowa? :?:
Czemu nie, podaj link
Warto spróbowa?. Niektórzy z Was mo?e sobie przypominaj? jak to ok. 2000/2001 zrobili?my ju? tak? akcj? i faktycznie po kilku miesi?cach (2001) telewizja zrobi?a 2 emisje. Co prawda w lekko beznadziejnych godzinach - w ?rodku tygodnia, pierwsza ok. 10-11, a druga ok. 16 - ale fakt jest faktem, pos?uchali sugestii widzów.
http://ww2.tvp.pl/mail/kontakt_z_tvp.html
a jesli on nie zadzia?a to: strona www.tvp.pl, nalezy pó?niej wybra? kontakt, i pojawi sie strona z wielkim zdaniem na czele: "Zapraszamy do kontaktu z TP. Wszelkie uwagi, pytania....itp itd...przy pomocy formularza, który znajduje sie tutaj. I nalezy w?a?nie klikn?? na to "tutaj"
No to do dzie?a Akurat telewizja ma teraz w niedziele cykl Romantyczna Jedynka czy cos takiego, wiec moze wtedy by ten filmik pokazali. Zreszta mo?naby im to napisa?, ?e fajnie by by?o aby w tym cyklu pojawi?a sie DiU
Ju? napisa?am do TVP, swoim ugrzecznionym stylem (jakim zwracam si? najcz??ciej do babci )
Uhhh Dziewczyny, znowu wypad?am z tematów poruszanych na forum.... Musicie mi jednak wybaczy?, poniewa? wielkimi krokami zbli?a si? moja obrona, mam mas? roboty i nauki...
Poza tym mam fantastycznego niusa, pisa?am gdzie? na forum o mojej Psince, która mia?a operacj? i o oczekiwaniu na wyniki bada?... Tak wi?c wyniki s? bardzo dobre, na szcz??cie to nie by? guz z?o?liwy, a jedynie jaki? niegro?ny wytwór tkankowy, którego nazwy teraz nie pami?tam... Z ca?ym szacunkiem, ul?y?o mi jak cholera... (wybaczcie to s?ówko :oops: ) Piesia zdrowa na szcz??cie a blizny po operacji ju? niemal nie wida?
Ja te? strasznie d?ugo nie zagl?da?am na forum... Sister - to super, ?e piesia dochodzi (juz pewnie dosz?a) do siebie
Musz? sobie troch? poczyta? nowe tematy, bo za tydzie? wyje?d?am na ca?e 4 tyg. ... I znów b?d? nie na bie??co...
Warto spróbowa?. Niektórzy z Was mo?e sobie przypominaj? jak to ok. 2000/2001 zrobili?my ju? tak? akcj? i faktycznie po kilku miesi?cach (2001) telewizja zrobi?a 2 emisje. Co prawda w lekko beznadziejnych godzinach - w ?rodku tygodnia, pierwsza ok. 10-11, a druga ok. 16 - ale fakt jest faktem, pos?uchali sugestii widzów.
Aaa... to wy maczaliscie w tym palce. A ja tu sie zastanawialam. Fakt, ze nie widzialam ani pol minuty z emitowanych wtedy odcinkow, bo albo bylam w szkole (emisja pierwsza), albo trafialabym na koncowke po powrocie (emisja druga) o czym zawsze przypominalam sobie po fakcie wieczorem. Ale czemu nie, ja sie teraz chetnie przylacze do akcji!
ja dzieki tej emisji w 2001 zobaczylam pierwszy raz DiU a ze moim pragnieniem byla zawsze powtorka serialu tez dorzucilam glosa w tym celu
moze poskutkuje i powtorza ... kiedys!
ale dzieki temu odkrylam te strone co mnie bardzo cieszy
Wys?a?am do nich pe?no pró?b z prosb? o puszczenie P&P wr?cz ich b?aga?am... Jej?,ma nadzieje ?e sie uda...
To mo?e jeszcze raz Ka?dy z nas jutro wy?le po kilka wiadomo??i to mo?e nareszcie ich ol?ni :!:
No to ja to zrobie i niech jeszcze pare osób-trzeba ich prze?ladowac z tym pomys?em dopóki nie puszcz? 8)
Tylko, czy ta nasza telewizja pos?ucha :?: Jak ich znam, to o ile wyemituj?, to w nieludzkiej porze
Do??czam si? do akcji! Jak zostan? zasypani pro?bami, to mo?e dla ?wi?tego spokoju puszcz? "Dum?...". :-)
Ale tak sobie my?l?... mo?e by zamie?ci? jakie? og?oszenie o tej akcji na stronie g?ównej? W ko?cu nie wszyscy wchodz? na forum... (Sama bym to zrobi?a, ale si? na tym nie znam za bardzo. :-) )
To mo?e Vasco zamie?ci jakie? ?liczne og?oszonko
To ?wietny pomys? z t? telewizj?. :idea: Oczywi?cie przy??czy?am sie do akcji. i niecierpliwie czekam na jej rezultat.
Zanim si? za to zabior?, pozwólcie, ?e skontaktuje si? z koleg? (z telewizji!) i dowiem si?, czy oni te pro?by bior? powa?nie, czy to wielki pic. Bo szkoda si? organizowa?, a potem si? oka?e, ?e nikt tego nie przeczyta.
Inna sprawa, ?e wi?kszo?? ma ten film w jakiej? formie i czy jest sens ogl?da? to z lektorem i w fullscreenie w tv?
S? przecie? tacy, którzy preferuj? filmy w TV. Np. moja mama, która ma niezwyk?? wprost awersj? do ogl?dania filmów na komputerze i do tego jeszcze z p?yty
No w sumie tak. Komputer mam pod??czony do tv od ?adnych paru lat, wi?c nie pomy?la?em (=zapomnia?em ju?), ?e mo?na ogl?da? albo na tv albo na kompie.
No có? bywaj? konserwatywni i "konserwatywni inaczej" :twisted:
Ja te? napisa?am
Ciekawe swoj? drog?, czy to co? da...
rany. kompletnie nie wiedzia?am co napisa?. czu?am si?, jakbym zg?asza?a conajmniej jak?? propozycj? do rz?du. na serio.
ale mam nadziej?, ?e je?li zam?czymy TVP
to puszcz?. mo?e jeszcze w wakacje? nie znios?abym, gdyby DiU puszczali w poniedzia?ki o 10..... :evil:
czy mi si? zdaje, czy TVP nas ola?o? maj? czas do ko?ca wakacji. je?li nie puszcz? DiU to na?l? na nich rodzin? mojej kole?anki z Izraela