Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
DeAgostini wypu?ci?o w?a?nie now? kolekcj?: "Damy z minionych epok". S? to porcelanowe lalki - bohaterki powie?ci w strojach z epoki. Pierwszy numer zawiera figurk? Madame Bovary oraz zeszyt po?wi?cony modzie, konstrukcji lalek i bohaterce Flauberta. Cena: 9,90! W kolejnych numerach, ukazuj?cych si? co 2 tyg, pojawi? si? m.in. Ma?gorzata Gautier ("Damam Kameliowa"), Jane Eyre, Anna Karenina i Elizabeth Bennet. :-) Cena niestety tak?e wzro?nie: 2-gi nr b?dzie kosztowa? 29,90, 3-ci i kolejne 34,90. Wi?cej tutaj: http://www.kolekcjadamy.pl/
Poni?ej nr pierwszy:
I jego zawarto?? :-)
Urocze . Tylko w ?adnej lalce nie rozpozna?am Lizzy
.
Druga z prawej, obok pani Bovary. :-) To znaczy wg wydawcy, bo mi ta suknia ani kapelusz wybitnie nie pasuj? :-P
Lalki, wzorowane na s?awnych fikcyjnych postaciach z epoki wiktoria?skiej (...)
Czy tylko ja mam niejasne wra?enie, ?e Lizzy Bennet i epoka wiktoria?ska to jednak nie ta sama bajka?
I jeszcze trudno mi sobie wyobrazi? Jane Eyre w takiej kreacji, jak? sprezentowano lalce tytu?owanej jej imieniem... przynajmniej zanim zosta?a Pani? Rochester.
Ale nie narzekam ju?. Mi?o, ?e o takiej kolekcji pomy?lano.
Ja bym tylko chcia?a sprostowa?, ?e Lizzie to ta druga lalka od prawej NA STRONIE WYDAWCY, nie na zdj?ciu z 1szego posta
Dzieki za sprostowanie, bo oczywiscie jak ten idiot sprawdzilam zdjecie na gorze .
W sumie nie wiem, ktora mi sie najbardziej podoba... myslicie, ze mozna je bedzie rozbierac i czesac?
Hmmm... Rozbierac? ;-) Juz probowalem, niestety sie nie da.
Patrze na te pierwsza laleczke, ktora kupila El, i przyznaje, ze jak na laleczke seryjna, jest dosyc ladna. Wlosy i oczy sa starannie zrobione. Rysy twarzy subtelne i sympatyczne, choc troche, hmm, spuchniete. Stroj tez niczego sobie. Na minus zapisuje wykonczenie - rece i nogi skrzypia przy poruszaniu niczym drzwi w stodole u babci, maja tez tendencje do, coz, jakby rozpadania sie. No i buty... Buty sa namalowane bezposrednio na stopach. Oh, please... -_-
Ale reasumujac, to tylko lalka, wiec nie zalecam kupowania. Te same pieniadze mozna wydac o wiele lepiej, np. na kolekcje "Czolgi swiata", ktora tez teraz wychodzi. ;-D
Hmm, znaczki kupi?em, ale lalki nie kupi?, bo mnie ?ona zabije ?miechem Ale dajcie zna? jak si? uka?e i kupicie!
Aaa, no tak, zapomnia?am ?e sama te? wrzuci?am zdj?cie, st?d nieporozumienie.
Niestety potwierdzam, ?e rozbiera? i czesa? si? nie da. Ale co do reszty pan M. oczywi?cie nie ma racji, wcale nie jest spuchni?ta i nic si? nie rozpada - tylko mi?dzy jednym ramieniem a korpusem jest milimetrowa szczelina, której i tak nie wida?, bo suknia zas?ania. Podobnie zreszt? jak buty.
Vasco, powiedz ?onie, ?e to dla niej.
Ostatnio edytowany przez elbereth (2009-05-28 12:49:34)
Aaaaa, to gdzie to mozna kupic??? Myslicie, ze w Tesco bedzie? Ja na razie siedze jak najwiecej w domu, bo obydwie z Iza jestemy chore i nie moge latac po miescie w poszukiwaniach .
Kupilam sobie ta Madame Bovary. Dzisiaj w jakims kiosku . Calkiem ladna. chociaz moj egzemplarz ma oklapniete oczko i krzywe nogi, bo jak ja stawiam to krzywo stoi. I zgadza sie, nie da sie jej rozebrac, cala poklejona jest - w koncu chinszczyzna... Ogolnie podoba mi sie. Mam zamiar jeszcze kupic z dwie, jesli trafie.
A na pewno sa z porcelany?
Raczej z porcelany, bo jak na plastik to za ciezkie i za dziwny odglos wydaje. Bo ja tez sprawdzalam, z czego to .