Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Ukaza?o si? nowe wydanie trzech niedoko?czonych przez Jane Austen powie?ci: Lady Susan, Watsonowie i Sandition. Przypominam, ?e do tej pory ksi??ka je zawieraj?ca zosta?a wydana tylko raz, w 1997 roku (nie licz?c doko?czonego wydania Sandition).
Mo?na je ju? zamawia? w np. w Empiku:
To si? nazywa "trzyma? r?k? na pulsie " - dzi?ki wielkie
Taaaak, i oczywi?cie ze zdj?ciem z Zakochanej J. Nie, ?ebym mia?a co? przeciwko ogl?daniu Jamesa (wr?cz przeciwnie ; czemu ogl?da?am ZJ 5 razy?), ale to zastosowanie jest mocno naci?gane. To tak, jak wydawa? symfonie Beethovena ze zdj?ciem Gary'ego Oldmana na CD, albo album Fridy Kahlo ze zdj?ciem Salmy Hayek
Wiesz, ta ksi??ka jest wydana w serii z ok?adkami filmowymi, wi?c skoro nie zekranizowano ?adnej z tych powie?ci, to co? musieli wstawi?. Wydaje mi si?, ?e nie najgorzej wybrali.
T?umaczenie Magdalena Moltzan-Ma?kowska, cho? to ju? dawno nieaktualne
Kupi?am to wydanie i bardzo podoba?a mi si? powie?? Sanditon. Tak bardzo ?a?uj?, ?e JA nie zd??y?a jej sko?czy?! Najbardziej podoba? mi si? opis sir Edwarda, którego "g?ównym celem ?yciowym by?o uwodzi?". Jest on taki zabawny i taki w stylu JA. Watsonowie mnie nie porwali, ale w Sanditon od razu poczu?am magie JA. S?ysza?am, ?e jest doko?czone przez kogo?, wi?c b?d? szuka?.