Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Jako ?e jeste?my ?wie?o po drugim krakowskim zlocie fanek, proponuj? od razu wybra? (oczywi?cie mniej wi?cej) dat? kolejnego - tak ?eby ustali?a si? tradycja Jak dla mnie ten 2 tydzie? lipca jest w sam raz - czyli za rok by?by to weekend
11-12 lipca 2009
Mam te? nadziej?, ?e w przysz?ym roku wi?kszo?ci z nas uda si? uszy? suknie i sporz?dzi?/zdoby? dodatki do nich (jak teraz zaczniemy, to nawet s? szanse ). No i mog?yby?my te? w??czy? do programu spotkania wspólne "robótkowanie".
Tak?e zapraszam do zg?aszania w tym w?tku uwag i pomys?ów, oraz dzielenia si? post?pami z szycia sukien A za rok b?dziemy mie? prawdziwy, ogólnopolski Austen-zlot!
UWAGA! Inne spotkania, które na pewno odb?d? si? w mi?dzyczasie, ustalajmy w osobnych w?tkach, co by nie by?o ba?aganu.
Ostatnio edytowany przez elbereth (2008-07-16 12:05:48)
A mo?e to przysz?oroczne wydanie zlotu zaplanujemy na troch? d?u?sze? Tydzie? to mo?e b?dzie troch? d?ugo, ale tak trzy-pi?? dni? (By?by czas na w?o?enie ka?dego kapelusza )
I jeszcze jedno - przy okazji deszczu, schronili?my si? pod daszkiem teateu Bagatela i taka my?l wpad?a - mo?e wspólny wypad do teatru? Wowczas jednak trzeba by?oby go po??czyc z noclegiem w Kraku, bo spektakle sa przed 20.
ja nawet proponowa?am Mayday - bo to sie kazdemy spodoba, jest swietne i dostarczy sporej dawki smiechu
Owszem, jest ?wietne. By?am na nim dwa razy
Macie Mayday w Krakowie?? Myslalam, ze tylko we Wrocku teraz graja
Co do spotkania to okej, chociaz w sumie ten zlot byl zlotem z rozowego forum . Tak wyszlo, ze sporo osob z niebieskiego na nim bylo
.
Niestety, nie moge obiecac, ze bede, ale postaram sie wpasc chociaz na jeden dzien . Termin mi pasuje, suknie bede miala pewnie ta sama (chociaz, chociaz moze uszyje cos nowego
), ale dodatkow pewnie wiecej nazbieram
. Jak na razie nie mam pomyslow, te robotki bardzo mi sie podobaja
.
Loana napisał:
Co do spotkania to okej, chociaz w sumie ten zlot byl zlotem z rozowego forum
. Tak wyszlo, ze sporo osob z niebieskiego na nim bylo
.
A to co? przeszkadza? O.o Jak na razie wszystkie osoby które si? wypowiedzia?y w tym temacie s? na obu, wi?c nie widz? problemu Poza tym fanki JA to fanki JA, nie wa?ne sk?d "pochodz?"
Loana a mo?e by? si? kiedy? wybra?a na spotkanie Wroc?awianek z robótkowej grupy dyskusyjnej? Maj? je raz w miesi?cu.
Dziewczyny s? bardzo fajne. Co prawda we Wroc?awiu na spotkaniu robótkowym jeszcze nie by?am, ale znam si? z nimi w?a?nie z grupy i wiem, ?e ch?tnie widz? nowe osoby.
Bardzo ch?tnie widz? i jak chadza?am by?o naprawd? sympatycznie .
ja tylko dodam, ze mayday graja nieprzerwanie od kilkunastu lat. By?am lata temu i wy?am ze smiechu. Przypuszczalnie teraz spodobaloby mi sie jeszcze bardziej...
Loana napisał:
(...) ten zlot byl zlotem z rozowego forum
. Tak wyszlo, ze sporo osob z niebieskiego na nim bylo
.
To mo?e przysz?oroczny niech b?dzie z niebieskiego?
Mayday graj? wsz?dzie. W Katowicach te?.
Ujme to tak - zeszloroczny byl niebieski, tegoroczny byl kolorowy z wielka przewaga niebieskiego (tak miedzy Bogiem a prawda, to jak dla mnie by? to zlot niebieski z ró?owo-pomara?czowym odcieniem ) Dione, Dorfi, ja, El i Loana jestesmy juz wszedzie
Hehe, wszedzie - rozpelzamy sie ;P
W sumie racja, na tym zlocie byl nawet Vasco pod postacia wina - to jak zlot z niebieskiego!
Z czystej ciekawo?ci pozwol? si? zapyta?:
a do teatru w strojach z epoki?
dlaczemu nie? W koncu to beda piekne kreacje, prawda?
Jak bede miala zdjecia ze slubu kuzyna to podrzuce Wam jakies z suknia - jesli rodzina nie bedzie wydziwiac, to bede mogla pojsc do teatru w sukni z epoki .
Oczywi?cie ?e do teatru w sukniach z epoki! Jeszcze jakby sie da?o jak?? lo?? wynaj??...
Ostatnio edytowany przez elbereth (2008-08-06 13:29:37)
Lo?a to tylko w S?owackim.
Tu kilka zdj?? z wn?trzami teatru
http://dorfi.blox.pl/2008/04/Wpis-malo-robotkowy.html
Ostatnio edytowany przez Dorfi (2008-08-06 14:40:55)
Skoro w sukniach z epoki to mo?e i na jakie? przedstawienie z epoki?
No niestety dysponujemy repertuarem niekoniecznie epokowym, ale za to przez wszystkich lubianym
W sumie lepiej tak ni? na odwrót
To moze tak zamiast zastanawiac sie, gdzie sie wybierzemy w tych sukniach to lepiej zacznijcie je juz szyc, co? ;P
A ja zgubilam Burde z wykrojem mojej sukni!!! Musze teraz znalezc, zeby zrobic kolezance z nk... jak ja nie lubie porzadkow - polowa rzeczy sie znajduje, ale ginie druga polowa wtedy -_-'
toz chyba kazda zaczela - problemem jest zakonczenie.
A ja zainspirowana swiatlym i blyskotliwym przykladem kolezanki L postanowilam przeznaczyc na kiecke zaslonke - mam taka piekna, ulubiona w kolorze pieknego starego zlota z blyszczacym wytlaczanym wzorkiem - cos cudnego... Kupilam wieki swietlne temu wiedzac, ze jest za mala na moje okno, ale material mnie urzekl ...