Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Jako że jesteśmy świeżo po drugim krakowskim zlocie fanek, proponuję od razu wybrać (oczywiście mniej więcej) datę kolejnego - tak żeby ustaliła się tradycja Jak dla mnie ten 2 tydzień lipca jest w sam raz - czyli za rok byłby to weekend
11-12 lipca 2009
Mam też nadzieję, że w przyszłym roku większości z nas uda się uszyć suknie i sporządzić/zdobyć dodatki do nich (jak teraz zaczniemy, to nawet są szanse ). No i mogłybyśmy też włączyć do programu spotkania wspólne "robótkowanie".
Także zapraszam do zgłaszania w tym wątku uwag i pomysłów, oraz dzielenia się postępami z szycia sukien A za rok będziemy mieć prawdziwy, ogólnopolski Austen-zlot!
UWAGA! Inne spotkania, które na pewno odbędą się w międzyczasie, ustalajmy w osobnych wątkach, co by nie było bałaganu.
Ostatnio edytowany przez elbereth (2008-07-16 12:05:48)
A może to przyszłoroczne wydanie zlotu zaplanujemy na trochę dłuższe? Tydzień to może będzie trochę długo, ale tak trzy-pięć dni? (Byłby czas na włożenie każdego kapelusza )
I jeszcze jedno - przy okazji deszczu, schroniliśmy się pod daszkiem teateu Bagatela i taka myśl wpadła - może wspólny wypad do teatru? Wowczas jednak trzeba byłoby go połączyc z noclegiem w Kraku, bo spektakle sa przed 20.
ja nawet proponowałam Mayday - bo to sie kazdemy spodoba, jest swietne i dostarczy sporej dawki smiechu
Owszem, jest świetne. Byłam na nim dwa razy
Macie Mayday w Krakowie?? Myslalam, ze tylko we Wrocku teraz graja
Co do spotkania to okej, chociaz w sumie ten zlot byl zlotem z rozowego forum . Tak wyszlo, ze sporo osob z niebieskiego na nim bylo .
Niestety, nie moge obiecac, ze bede, ale postaram sie wpasc chociaz na jeden dzien . Termin mi pasuje, suknie bede miala pewnie ta sama (chociaz, chociaz moze uszyje cos nowego ), ale dodatkow pewnie wiecej nazbieram . Jak na razie nie mam pomyslow, te robotki bardzo mi sie podobaja .
Loana napisa³:
Co do spotkania to okej, chociaz w sumie ten zlot byl zlotem z rozowego forum . Tak wyszlo, ze sporo osob z niebieskiego na nim bylo .
A to coś przeszkadza? O.o Jak na razie wszystkie osoby które się wypowiedziały w tym temacie są na obu, więc nie widzę problemu Poza tym fanki JA to fanki JA, nie ważne skąd "pochodzą"
Loana a może byś się kiedyś wybrała na spotkanie Wrocławianek z robótkowej grupy dyskusyjnej? Mają je raz w miesiącu.
Dziewczyny są bardzo fajne. Co prawda we Wrocławiu na spotkaniu robótkowym jeszcze nie byłam, ale znam się z nimi właśnie z grupy i wiem, że chętnie widzą nowe osoby.
Bardzo chętnie widzą i jak chadzałam było naprawdę sympatycznie .
ja tylko dodam, ze mayday graja nieprzerwanie od kilkunastu lat. Byłam lata temu i wyłam ze smiechu. Przypuszczalnie teraz spodobaloby mi sie jeszcze bardziej...
Loana napisa³:
(...) ten zlot byl zlotem z rozowego forum . Tak wyszlo, ze sporo osob z niebieskiego na nim bylo .
To może przyszłoroczny niech będzie z niebieskiego?
Mayday grają wszędzie. W Katowicach też.
Ujme to tak - zeszloroczny byl niebieski, tegoroczny byl kolorowy z wielka przewaga niebieskiego (tak miedzy Bogiem a prawda, to jak dla mnie był to zlot niebieski z różowo-pomarańczowym odcieniem ) Dione, Dorfi, ja, El i Loana jestesmy juz wszedzie
Hehe, wszedzie - rozpelzamy sie ;P
W sumie racja, na tym zlocie byl nawet Vasco pod postacia wina - to jak zlot z niebieskiego!
Z czystej ciekawości pozwolę się zapytać:
a do teatru w strojach z epoki?
dlaczemu nie? W koncu to beda piekne kreacje, prawda?
Jak bede miala zdjecia ze slubu kuzyna to podrzuce Wam jakies z suknia - jesli rodzina nie bedzie wydziwiac, to bede mogla pojsc do teatru w sukni z epoki .
Oczywiście że do teatru w sukniach z epoki! Jeszcze jakby sie dało jakąś lożę wynająć...
Ostatnio edytowany przez elbereth (2008-08-06 13:29:37)
Loża to tylko w Słowackim.
Tu kilka zdjęć z wnętrzami teatru
http://dorfi.blox.pl/2008/04/Wpis-malo-robotkowy.html
Ostatnio edytowany przez Dorfi (2008-08-06 14:40:55)
Skoro w sukniach z epoki to może i na jakieś przedstawienie z epoki?
No niestety dysponujemy repertuarem niekoniecznie epokowym, ale za to przez wszystkich lubianym
W sumie lepiej tak niż na odwrót
To moze tak zamiast zastanawiac sie, gdzie sie wybierzemy w tych sukniach to lepiej zacznijcie je juz szyc, co? ;P
A ja zgubilam Burde z wykrojem mojej sukni!!! Musze teraz znalezc, zeby zrobic kolezance z nk... jak ja nie lubie porzadkow - polowa rzeczy sie znajduje, ale ginie druga polowa wtedy -_-'
toz chyba kazda zaczela - problemem jest zakonczenie.
A ja zainspirowana swiatlym i blyskotliwym przykladem kolezanki L postanowilam przeznaczyc na kiecke zaslonke - mam taka piekna, ulubiona w kolorze pieknego starego zlota z blyszczacym wytlaczanym wzorkiem - cos cudnego... Kupilam wieki swietlne temu wiedzac, ze jest za mala na moje okno, ale material mnie urzekl ...