Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Jakie znacie najlepsze wyciskacze łez godne polecenia?Chodzi mi głownie o takie ktora zawieraja jakas historie milosna i niekoniecznie koncza sie szczesliwe dla zakochanych. Ale takie z happy endem tez moga byc, ale w mniejszosci,chodzi mi o mniej smiana a wiecej łkania mowiac subtelnie:P Planuje z kolezanka taki maratonik. Jest to tez ogolnie fajny temacik, wiemy jak lubimy ksiazki i filmy JA ale o innych romantycznych tez uwielbiam dyskutowac
Love Story!
Hmmm, na czym ja płakałam... "Bardzo długie zaręczyny" z Audrey Tautou, "Carrington" z Emmą Thompson, "Co się wydarzyło w Madison County", wzruszyłam się też na "Cienistej Dolinie". Ale ostrzegam - filmy wymienione wyżej są specyficzne, nie są to typowe romansidła (no, może nie licząć "Bardzo długich zaręczyn"), ale taki to mój specyficzny gust
Najwspanialszy melodramat jaki widziałam to koreański "A moment to remember" (więcej: Filmweb - ale lepiej tego nie czytać i nie robić sobie spoilerów). Przecudowny! Muzyka, zdjęcia, aktorzy, fabuła - wszystko! Tylko że to jest NAPRAWDĘ wyciskacz łez - mniej więcej w połowie zaczynacie płakać, a zaraz potem ryczeć i wyć... O.o
Ostatnio edytowany przez elbereth (2008-06-04 20:21:01)
Ja ostani raz płakałam na "Uśpionych", ale to nie jest film o miłości. Raczej wręcz przeciwnie...
Ostatnio wzruszyłam się mocniej na Malowanym welonie.
Czekam na dalsze propozycje:)
Ostatnio edytowany przez Nancy18 (2008-06-04 21:29:45)
Wielka włóczęga, Rycerz z Szanghaju, Calcium Kid i Mayday.
AineNiRigani napisa³:
Na tym to ja się wzruszam zawsze i niezmiennie. Dodam do tego "Zbroję Boga", "Szpiega z przypadku" i "Hitcha". Choć myślę, że Nancy chodziło o coś innego
Uwaga, teraz facet przyzna się, że beczy na filmach - Skryta namiętność (Untamed Heart) i Pamiętnik (The Notebook)
Ederos przyznaje sie do placzu na filmach? ;-) Chlopaki nie placza! Nawet jak placza, to nie placza!
Polecam "Windstruck" - pierwsza polowa filmu to komedia romantyczna, druga to wyciskacz lez o sile prasy hydraulicznej. Nie spotkalem sie wczesniej z takim polaczeniem klimatow...
Ja bardzo wzruszyłam się na "Armagedonie" Właściwie jest tam wątek miłosny. Oprócz tego jeszcze "Zaklinacz koni" i "Mamuśka"-dramat z Julią Roberts. I fajne jest jeszcze "Mój chłopak się żeni". Pierwsza komedia romantyczna jaką oglądałam, która właściwie skończyła się nieszczęśliwie dla głównej bohaterki.
Armageddon jest bardzo dobrym filmem. Gra tam Bruce Willis, a kazdy film z Brucem to z automatu dobry film. :-)
Ostatnio edytowany przez Mike Moriarty (2008-06-06 11:52:40)
Mike Moriarty napisa³:
kazdy film z Brucem to z automatu dobry film. :-)
szczególnie jak strzela z automatu
Nie w kazdym strzela. Np. "Szosty zmysl", gdzie gra lekarza psychologa... :-) Tez wzruszajacy film, swoja droga...
Ostatnio edytowany przez Mike Moriarty (2008-06-06 15:23:09)
Ja od czasu, gdy leciało w TV "Na wariackich papierach", jestem jego wierną fanką. Swoją drogą powtarzają tak różnbe badziewia, mogliby kiedyś i to powtórzyć...
Zdecydowanie! :-) I zabawne, i poruszajace. :-)
Przypomniałam sobie przed chwilką i jestem by dopisać: "Dear Frankie" - trzeba zobaczyć, bo w języku nie da się opowiedzieć ni opisać co to za wspaniały film.
O, Dear Frankie też. Piękny film.
"Gdyby jutra nie było" film bolly z Shah Rukh Khanem . Początek komediowy za to potem kilka pudełek chusteczek pójdzie jak nic
I jeszcze "Veer-Zara" - też Bollywood .
Ostatnio edytowany przez Tamara (2008-06-06 20:11:13)
Dione napisa³:
AineNiRigani napisa³:
Na tym to ja się wzruszam zawsze i niezmiennie. Dodam do tego "Zbroję Boga", "Szpiega z przypadku" i "Hitcha". Choć myślę, że Nancy chodziło o coś innego
A co ja poradze, ze rycze na Myszce Miki? Tutaj to przynajmniej rycze ze smiechu. W przerwach miedzy wyciem.
Zdecydowanym wyciskaczem łez (ale również cudownym) jest film "Pamiętnik" z Rachel McAdams i Ryanem Gosslingiem. Płakałam jak bóbr:)
Popieram, Pamietnik (The Notebook) jest bardzo fajnym filmem do poplakania. Ja jeszcze plakalam na "K-Pax", "Labirynt Fauna" i na "Porozmawiaj z nia", ale nie polecam tych filmow, bo nie sa romantyczne.
Teza, ze tylko filmy romantyczne sa godne polecenia, graniczy z fanatyzmem. >.> Nie przesadzajmy...
A gdzie ja napisalam, ze nie polecam ich "W OGOLE"? Dziewczyna pyta sie o wyciskacze lez na babski wieczorek, z romansem w roli glownej - i te filmy na taki wieczorek nie polecam, bo nie ma w nich drugiej wymaganej czesci = romansu.
Nie twierdze ze inne filmy nie wsruszja, ale Loana zrozumila o co mi chodzi. Czasami nam dziewczyna,potrzeba no cos takiego babskiego do lodow i chusteczek