Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Jakie znacie najlepsze wyciskacze ?ez godne polecenia?Chodzi mi g?ownie o takie ktora zawieraja jakas historie milosna i niekoniecznie koncza sie szczesliwe dla zakochanych. Ale takie z happy endem tez moga byc, ale w mniejszosci,chodzi mi o mniej smiana a wiecej ?kania mowiac subtelnie:P Planuje z kolezanka taki maratonik. Jest to tez ogolnie fajny temacik, wiemy jak lubimy ksiazki i filmy JA ale o innych romantycznych tez uwielbiam dyskutowac
Love Story!
Hmmm, na czym ja p?aka?am... "Bardzo d?ugie zar?czyny" z Audrey Tautou, "Carrington" z Emm? Thompson, "Co si? wydarzy?o w Madison County", wzruszy?am si? te? na "Cienistej Dolinie". Ale ostrzegam - filmy wymienione wy?ej s? specyficzne, nie s? to typowe romansid?a (no, mo?e nie licz?? "Bardzo d?ugich zar?czyn"), ale taki to mój specyficzny gust
Najwspanialszy melodramat jaki widzia?am to korea?ski "A moment to remember" (wi?cej: Filmweb - ale lepiej tego nie czyta? i nie robi? sobie spoilerów). Przecudowny! Muzyka, zdj?cia, aktorzy, fabu?a - wszystko! Tylko ?e to jest NAPRAWD? wyciskacz ?ez - mniej wi?cej w po?owie zaczynacie p?aka?, a zaraz potem rycze? i wy?... O.o
Ostatnio edytowany przez elbereth (2008-06-04 20:21:01)
Ja ostani raz p?aka?am na "U?pionych", ale to nie jest film o mi?o?ci. Raczej wr?cz przeciwnie...
Czekam na dalsze propozycje:)
Ostatnio edytowany przez Nancy18 (2008-06-04 21:29:45)
Wielka w?ócz?ga, Rycerz z Szanghaju, Calcium Kid i Mayday.
AineNiRigani napisał:
Na tym to ja si? wzruszam zawsze i niezmiennie. Dodam do tego "Zbroj? Boga", "Szpiega z przypadku" i "Hitcha". Cho? my?l?, ?e Nancy chodzi?o o co? innego
Uwaga, teraz facet przyzna si?, ?e beczy na filmach - Skryta nami?tno?? (Untamed Heart) i Pami?tnik (The Notebook)
Ederos przyznaje sie do placzu na filmach? ;-) Chlopaki nie placza! Nawet jak placza, to nie placza!
Polecam "Windstruck" - pierwsza polowa filmu to komedia romantyczna, druga to wyciskacz lez o sile prasy hydraulicznej. Nie spotkalem sie wczesniej z takim polaczeniem klimatow...
Ja bardzo wzruszy?am si? na "Armagedonie" W?a?ciwie jest tam w?tek mi?osny. Oprócz tego jeszcze "Zaklinacz koni" i "Mamu?ka"-dramat z Juli? Roberts. I fajne jest jeszcze "Mój ch?opak si? ?eni". Pierwsza komedia romantyczna jak? ogl?da?am, która w?a?ciwie sko?czy?a si? nieszcz??liwie dla g?ównej bohaterki.
Armageddon jest bardzo dobrym filmem. Gra tam Bruce Willis, a kazdy film z Brucem to z automatu dobry film. :-)
Ostatnio edytowany przez Mike Moriarty (2008-06-06 11:52:40)
Mike Moriarty napisał:
kazdy film z Brucem to z automatu dobry film. :-)
szczególnie jak strzela z automatu
Nie w kazdym strzela. Np. "Szosty zmysl", gdzie gra lekarza psychologa... :-) Tez wzruszajacy film, swoja droga...
Ostatnio edytowany przez Mike Moriarty (2008-06-06 15:23:09)
Ja od czasu, gdy lecia?o w TV "Na wariackich papierach", jestem jego wiern? fank?. Swoj? drog? powtarzaj? tak ró?nbe badziewia, mogliby kiedy? i to powtórzy?...
Przypomnia?am sobie przed chwilk? i jestem by dopisa?: "Dear Frankie" - trzeba zobaczy?, bo w j?zyku nie da si? opowiedzie? ni opisa? co to za wspania?y film.
O, Dear Frankie te?. Pi?kny film.
"Gdyby jutra nie by?o" film bolly z Shah Rukh Khanem . Pocz?tek komediowy za to potem kilka pude?ek chusteczek pójdzie jak nic
I jeszcze "Veer-Zara" - te? Bollywood .
Ostatnio edytowany przez Tamara (2008-06-06 20:11:13)
Dione napisał:
AineNiRigani napisał:
Na tym to ja si? wzruszam zawsze i niezmiennie. Dodam do tego "Zbroj? Boga", "Szpiega z przypadku" i "Hitcha". Cho? my?l?, ?e Nancy chodzi?o o co? innego
A co ja poradze, ze rycze na Myszce Miki? Tutaj to przynajmniej rycze ze smiechu. W przerwach miedzy wyciem.
Zdecydowanym wyciskaczem ?ez (ale równie? cudownym) jest film "Pami?tnik" z Rachel McAdams i Ryanem Gosslingiem. P?aka?am jak bóbr:)
Popieram, Pamietnik (The Notebook) jest bardzo fajnym filmem do poplakania. Ja jeszcze plakalam na "K-Pax", "Labirynt Fauna" i na "Porozmawiaj z nia", ale nie polecam tych filmow, bo nie sa romantyczne.
Teza, ze tylko filmy romantyczne sa godne polecenia, graniczy z fanatyzmem. >.> Nie przesadzajmy...
A gdzie ja napisalam, ze nie polecam ich "W OGOLE"? Dziewczyna pyta sie o wyciskacze lez na babski wieczorek, z romansem w roli glownej - i te filmy na taki wieczorek nie polecam, bo nie ma w nich drugiej wymaganej czesci = romansu.
Nie twierdze ze inne filmy nie wsruszja, ale Loana zrozumila o co mi chodzi. Czasami nam dziewczyna,potrzeba no cos takiego babskiego do lodow i chusteczek