Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Dione, jak mozesz to zalatwic to dla mnie lepiej, Ty znasz okolice, a ja nie. Bede na pewno jechala autem, Aine jak chce, to moze do nas do Wrocka dojechac pociagiem i zabrac sie z nami autem, albo mozemy ja gdzies w okolicy splywu odebrac z dworca, zeby sie nie paletala sama .
Nie wiem, co jest bezpieczniejsze, kanoe czy kajak?
Jeszcze mam jedna prosbe . Na halsztuku dziewczyny mnie ostrzegaja, ze bardzo musze uwazac na siebie i nie wolno mi sie przemeczac - ja nigdy nie bylam na splywie i nie wiem, na ile to jest meczace, a na ile nie - napisz mi wiec prosze, czy jest taka mozliwosc, zebym sobie tylko wsiadla do tej lodki i za bardzo nic nie robila? Zebym sie nie przemeczyla, bo wtedy jest sporo zagrozen dla ciazy. Wiec w takim wypadku moze lepiej byloby byc w 4osobowym kanoe, bo nie bedzie wtedy problemu, jak jedna osoba bedzie tylko pomagac, a nie wioslowac np.
Dione napisał:
Oj tam. Na kajaku wcale nie trzeba wchodzi? do wody
Ale wiesz, ta ?wiadomo??, ?e pod dnem jest ze 20 cm wody...
Na pro?b? El zamie?ci?em na stronie g?ównej informacj? o tej dyskusji!
Kanoe nigdy nie p?yn??am, wi?c trudno mi powiedzie? co? na ten temat. Natomiast na kajaku wszystko zale?y z kim p?yniesz. Je?li jest to osoba dosy? silna i wytrzyma?a, to swobodnie mozesz nie robi? nic, tylko trzyma? swoje wios?a, zeby nie wypad?y (a to zbyt m?cz?ce nie jest). Bardzo cz?sto jest tak, ze je?li w kajaku siedzi facet i dziewczyna, to zwykle on wios?uje, a ona jedynie za?ywa k?pieli s?onecznych. Wios?owanie przez dwie osoby jednocze?nie jest potrzebne, gdy obie s? niezbyt silne lub na bardzo rw?cych rzekach. Kruty? jest do?? spokojna. Owszem s? zakr?ty, ale nie takie straszne, ?eby jedna osoba sobie nie da?a rady. ?eby nie by?o k?opotu przy pokonywaniu jakiego? mostka czy zwalonego pnia, po prostu nie b?dziemy si? zbytnio oddala?, wi?c wszelkie wynoszenie kajaku z wody, przenoszenie itp. kto? zawsze ci? zast?pi. Skoro z El ma by? Mike, to my?l?, ?e b?dzie mo?na liczy? na jego musku?y Dla ciebie najbardziej m?cz?ca mo?e by? ci?g?a pozycja siedz?ca, ale zawsze mo?na robi? cz?strze postoje. I my?l?, ze powinna? po??dnie os?oni? si? przed s?o?cem. Jaki? kapelusz z szerokim rondem czy chusta. Tak?e decydujcie, kto na kajak, kto na kanoe. Ja wol? kajak
To zaczynam poszukiwania kwatery (na razie na 8-10 osób, wi?c jakby kto? jeszcze to prosz? decydowa? si? szybko). Jak dobrze pójdzie do ko?ca czerwca nocleg b?dzie zarezerwowany. A tak na pocz?tku lipca podam, mo?liwo?ci dojazdu dla niezmotoryzowanych.
Vasco popytaj ?on?. Mo?e jednak si? zdecyduje. Jakby?cie byli z dzieckiem, to zawsze mo?na trzyosobowe kanoe, na którym dzieciak siedzi mi?dzy rodzicami.
Co do bezpiecze?swa. S? kapoki. Poza tym na kajaku wywrotka jest niewykonalna, je?li p?yniesz a nie pajacujesz. Te wynajmowane s? do?? ci??kie, i naprawd? trudno jest je przewróci? na spokojnej rzece. Ale jak kto? si? za bardzo wychyla, wstaje, zmienia miejsca na ?rodku rzeki, wyskakuje do wody, to sam si? prosi o wywrotk?.
Ostatnio edytowany przez Dione (2008-06-05 12:42:06)
Oj po?yn?labym ale ten termin
Dione, ja, mieszkanka ?odzi by?am w Manu w sumie dwa razy raptem ;P - w tym raz w kinie
Ostatnio edytowany przez Ulka (2008-06-06 15:00:37)
Jeste? z ?odzi i nie odpowiedzia?a? na mój apel, ?e szukam kogo? z ?odzi, z kim mo?naby na kaw? tudzie? piwo si? wybra? w czasie mojego kilkudniowego pobytu? [grozi palcem] No, no, no.
Tak, tak w?a?nie tak, bo w pewnym sensie w tym czasie nie by?o mnie w ?odzi wi?c z ?alem si? nie zg?asza?am.
Witam serdecznie. Dla mnie niestety ani czas, ani miejsce. Czekam wiec na wie?ci o spotkaniu we Wroc?awiu. ?ycz? mi?ego spotkanka i ca?ych wakacji.
Wiosenka napisał:
Czekam wiec na wie?ci o spotkaniu we Wroc?awiu.
Hmmm, to sie pewnie naczekasz . Zlot we Wrocku juz byl i ogolnie mowiac nie bardzo wyszedl. Wiec powtorki nie planuje za szybko.
Ale jesli naprawde chcesz miec ten zlot w tym miescie, to moze zacznij cos w tym kierunku przygotowywac?
Co prawda to nie to forum, ale ja bede jechala na a'la zlot w sukniach empirowych w lipcu (5-6 jak pamietam) do Krakowa na dwa dni. Jesli ktos jest zainteresowany to moge wiecej szczegolow podac tutaj.
Zlot mozna zrobic zawsze i wszedzie. Nie musi byc od razu 7-dniowy, jesli ludzie sa z okolicy, to mozna zrobic chocby i weekendowy, albo i 1-dniowy, z samymi filmami i dyskusja panelowa. Czemu nie? :-)
Ju? pisa?am, ale jeszcze raz: te? jestem z Wroc?awia i gdyby kiedy? ewentualnie akurat jako?
Ja ju? kiedy? mówi?em: w profilu w dziale personalne mo?na wpisa? swoje miasto/region, w dziale komunikatory m.in. nr GG. Korzysta?, korzysta?!
Uwaga! Sprawa sp?ywu.
Jutro chc? ostatecznie umówi? noclegi, wi?c prosz? o szybkie decyzje:
- kto jedzie? - ja mam na li?cie Aine+1, Loana+1, El+Mike, Ja+3 czyli mam 10 osób, na wszelki wypadek mog? zarezerwowa? dla 12stu, najwy?ej umówi? si?, ?e te dodatkowe dwie osoby potwierdz? pó?niej. (Vasco-namawiaj ?on? )
- czy chcecie wy?ywienie? Tam gdzie chc? zamówi? nocleg (o?rodek nad jeziorem, w pawilonie hotelowym, jest tam do?? ?atwy dojazd, wi?c nie b?dzie problemu ze znalezieniem) z wy?ywieniem (3 posi?ki) kosztuje 60 z? za dob? od osoby, a bez wy?ywienia oko?o 35 z?. Mog? nam przygotowa? ognisko, to b?dzie dodatkowa op?ata 10 z?, ale to akurat mo?na omówi? pó?niej.
- jak rezerwowa?? Planujemy weekend 22-24 sierpnia, wi?c zamierzam rezerwowa? od 22 go po po?udniu (piatek). W sobot? mo?na zrobi? sp?yw. Ale czy zostajemy jeszcze na noc z niedzieli na poniedzia?ek, czyli z 24go na 25ty? Mo?naby by?o co? jeszcze zorganizowa?.
To tak na szybko - czekam na decyzje.
ja z wyzywienia odpadam. Jeszcze mam pytanko co do daty - musze sie skontaktowac z Barbarella, ale ona jest belfrem, a belfrzy maja prikaz siedziec na tylku od polowy sierpnia...
Ja potwierdzam sie z mezem, na dwa noclegi (piatek-sobota 22-23, sobota-niedziela 23-24), bez wyzywienia. Tak dla ogniska. Splyw prosze w sobote .
To rezerwuj? 10 miejsc od pi?tku do niedzieli, bez wy?ywienia. Czyli b?d? dwa noclegi, sp?yw w sobot?, ognisko pewnie te? w sobot?, ale to si? jeszcze zobaczy.
Aine, dat? ustalali?my ju? dawniej i jak pami?tam my?leli?my te? o 15-17tym, ale komu? to nie pasowa?o (kojarzy mi si?, ?e Loanie, ale ju? na pami?tam czemu). Tak kombinuj? i wydaje mi si?, ?e jakby na pi?tek nie zaplanowali rady w szkole, to kole?anka spokojnie mog?aby jecha? i wróci? przed poniedzia?kiem do domu. A jakby mie? do dyspozycji samochód (tu si? s?odko u?miecham do Loany), to w piatek nawet pó?nym wieczorem (?eby nie mówi? w nocy) mo?na was odebra? z dworca w Olsztynie (posprawdzam wszystko, ale jak pami?tam mo?na spokojnie wyjecha? z Krakowa po 14tej i by? o przyzwoitej porzez w Olsztynie), a do miejsca noclegu jest z Olsztyna oko?o pó?torej godziny jazdy.
To jutro rezerwuj?, a w ci?gu weekendu posprawdzam dojazdy, mapki, bilety itp. i roze?l? mailem.
Tak, tak, ja te? potwierdzam nasz? obecno??! Dwa noclegi bez wy?ywienia, za to z ogniskiem - super, o to chodzi?o! Ju? nie mog? si? doczeka?!
Raczej przyjedziemy samochodem, jeszcze tylko zobaczymy w szczegolach co i jak . I mozemy podjechac po brakujace osoby do Olsztyna
.
Mia?am wam wszystko przes?a? mailem... Ale tak sobie wykombinowa?am, ze si? w sobot? widzimy To wam przywioz?
A teraz sobie id? z netu... Jad? na dworzec po bilet na jutro, a potem do ciemnoskórego dzieci?cia, które w?a?nie odwiedza kraj przodków, a którego mamusi nie widzia?am jakie? dwa lata.
W?a?nie napoczelismy kolejna butelke wina wznoszac toast za zdrowie Vasco
Tak przy okazji - wszystkiego najlepszego!!!
Dzi?ki
Ja to jeszcze przed momentem musia?em co? pi?...
Na ró?owym jest troch? :-) Tu i na kolejnych stronach :-)
Ale ja chc? tu a nie gdzie indziej
A skopiowa? mog??
Je?li o mnie chodzi to oczywi?cie Ale zapytaj mo?e te? dziewczyn z drugiego forum...