Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#76 2008-06-01 20:41:26

armalkolit
Użytkownik

Re: Zlot - po raz który?

Wo?ami Ci? tam ju? nikt nie zaci?gnie? Mi si? wydawa?o, ?e wiele kobiet trzeba wo?ami wyci?ga? z centrum handlowego big_smile

Pan Bloch pisze równie? znakomite krótkie opowiadania z pogranicza grozy i fantasy, a zapytany kiedy?, czy gatunek historii, który tworzy, nie wywiera przypadkiem wp?ywu na jego psychik?, odpowiedzia?: "O, nie. Mam serce ma?ego ch?opca (...) Trzymam je w s?oiku na moim biurku".
Alfred Hitchcock
http://armalkolit.blog.pl

#77 2008-06-01 23:11:49

Dione
Użytkownik

Nawet cenrtum handlowe powinno mie?ci? si? w jaki? granicach big_smile To ?odzkie, znacznie wykracza poza jakiekolwiek granice.

A tak wogóle, to pi?kny avek Armakolit. No prze?liczny! Z której to cz??ci?

Ostatnio edytowany przez Dione (2008-06-01 23:12:47)

Mój ch?opak si? w?a?nie o?eni?....

#78 2008-06-02 07:52:23

Marija
Użytkownik

Bo te g?upie centra handlowe maj? to do siebie - jak dla mnie - ?e po raz drugi si? do nich nie wchodzi. Podczas wizyty w Z?otych Tarasach mieli?my w planie tylko Empik, bo dzieci? chcia?o "Kaczora Donalda" - wsadzi?am nog? do tego Empiku i zwia?am, bo w ?rodku by?o okropnie duszno :-? . Sta?am na zewn?trz i patrzy?am na schody, co si? nosi lato? w stolycy wink ... I tyle ze Z?otych Tarasów.

#79 2008-06-02 17:06:00

Tamara
Użytkownik

Ja w centrach i hipermarketach bywam ?rednio raz w roku , aby spo?ytkowa? talony , ?askawie sprezentowane przez pracodawc? z okazji Bo?ego Narodzenia tongue , inaczej z w?asnej woli bym raczej nie posz?a hmm . W Z?otych Tarasach jeszcze ani razu nie by?am , ani w Blue City ani Arkadii i jako? kurcz? wcale mnie tam nie ci?gnie smile

#80 2008-06-02 20:37:06

elbereth
Użytkownik

Ajajaj! Czemu takie tematy powstaja akurat wtedy, jak mnie nie ma? tongue Co za fantastyczny pomys? z tym sp?ywem! Ja si? zg?aszam na ochotnika wraz z lubym mym (cho? jeszcze go nie spyta?am o zdanie, ale i tak si? zgodzi tongue) Czy s? mo?e jakies nowe ustalenia? Jakas wst?pna data? Cokolwiek... Dione?

?ona: Dlaczego zostawi?e? mnie sam?? Wida? kochasz swojego przyjaciela bardziej ode mnie...
M??: Ale? sk?d! Gdyby?cie oboje ton?li w rzece, ratowa?bym Ciebie!
?ona: Naprawd??
M??: Oczywi?cie! Jeste? dwa razy l?ejsza! big_smile

#81 2008-06-02 22:21:57

armalkolit
Użytkownik

Dione napisał:

Dzi?ki, mi te? bardzo si? podoba smile Z pierwszej cz??ci. Fajnie wygl?da w tych okularkach, co? wink Uuuuwielbiam Indiane i w ogóle Harrisona Forda.
Ja tam po centrach te? raczej maniakalnie nie chodze i robienie tam zakupów za m?cz?ce troche uwa?am. Ale jedno co dobre - w ka?dym mo?na Empik znale?? wink

Pan Bloch pisze równie? znakomite krótkie opowiadania z pogranicza grozy i fantasy, a zapytany kiedy?, czy gatunek historii, który tworzy, nie wywiera przypadkiem wp?ywu na jego psychik?, odpowiedzia?: "O, nie. Mam serce ma?ego ch?opca (...) Trzymam je w s?oiku na moim biurku".
Alfred Hitchcock

#82 2008-06-02 22:58:09

Dione
Użytkownik

elbereth napisał:

Ajajaj! Czemu takie tematy powstaja akurat wtedy, jak mnie nie ma? tongue Co za fantastyczny pomys? z tym sp?ywem! Ja si? zg?aszam na ochotnika wraz z lubym mym (cho? jeszcze go nie spyta?am o zdanie, ale i tak si? zgodzi tongue) Czy s? mo?e jakies nowe ustalenia? Jakas wst?pna data? Cokolwiek... Dione?

Misiaczku drogi, na razie nie wiadomo nic, poza dwiema uczestniczkami (znaczy ja i Aine, i mo?e trzecia czy czwarta by si? znalaz?a w?ród niebywaj?cych w ogrodzie moich przyjació?ek wink ). Kilka...na?cie postów wcze?niej napisa?am, ?e do ko?ca czerwca trzeba by by?o ustali? termin (wst?pnie jest sierpie?, bo we wrze?niu ju? mo?e by? troch? za zimno, a lipiec zosta? szybko odrzucony - nikt nie ma czasu) i wst?pn? list? uczestników. Wtedy b?d? mog?a si? konkretnie rozejrze? za miejscem noclegowym (domek, agroturystyka, czy jaki? kemping), bo za?atwienie samych kajaków to mniejszy problem. Cho? w weekendy mo?e gorzej ni? w tygodniu, ale my?l?, ze na pocz?tku lipca bez problemu si? znajdzie jak?? firm?. No i oczywi?cie pozostaje decyzja, czy sp?yw weekendowy (znaczy dwa - trzy dni), czy jednodniowy, i oczywi?cie na której rzece. Polecam Kruty?, bo j? znam i wiem, ?e jest tam prze?licznie, a trasa nie nale?y do najtrudniejszych (osoba pierwszy raz w kajaku da sobie rad?, a stary wyga te? b?dzie zadowolony). No to czekam na decyzj?, ale jak piszesz, to chyba mo?na was z miejsca na list? wci?ga?... big_smile

#83 2008-06-02 22:59:33

Dione
Użytkownik

armalkolit napisał:

Dione napisał:

Dzi?ki, mi te? bardzo si? podoba smile Z pierwszej cz??ci. Fajnie wygl?da w tych okularkach, co? wink Uuuuwielbiam Indiane i w ogóle Harrisona Forda.
Ja tam po centrach te? raczej maniakalnie nie chodze i robienie tam zakupów za m?cz?ce troche uwa?am. Ale jedno co dobre - w ka?dym mo?na Empik znale?? wink

Ja te? ubóstwiam Indian?. No Harrisona oczywi?cie te?. Któ? nie kocha Hana Solo big_smile

#84 2008-06-02 23:02:20

Nancy18
Użytkownik

HanSolo <mdleje> choc wole Luk'a Skylwalkera:P

To pi?kne, gdy cz?owiek mo?e by? dumny ze swojego miasta, lecz jeszcze pi?kniej, gdy miasto mo?e by? z niego dumne.

#85 2008-06-03 18:55:06

AineNiRigani
Użytkownik

Od razu mowie, ze ja najprawdopodobniej wezme psiapsiole - taka co zna Jozefa (nie Dioniczku - nie TEGO Jozefa big_smile) i o ile wyplaca mi podatek lub odbije sie jakkolwiek od dna finansowego - przybywam (moze cos mi sie w tej Irlandii uda zaoszczedzic?)
Dodam, ze organizacje splywu (jedno, czy kilkudniowy) musimy uzaleznic od Loany i jej ekipy (o ile sie zjawia big_smile)

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#86 2008-06-03 20:16:13

Dione
Użytkownik

Dlatego mam nadziej?, ?e do ko?ca czerwca b?dzie wiadomo co? o uczestnikach (kto, ile sztuk itp.).

No Aine, jak nie zna TEGO Józefa, to nie wiem czy mo?emy j? zabra? big_smile big_smile big_smile

#87 2008-06-03 22:29:06

armalkolit
Użytkownik

Han Solo i doktro Richard Kimble z mojego ulubionego filmu "?cigany". Ale i tak naj jest Indiana big_smile

Ja bym mo?e i z ch?ci? si? wybra?a, ale w?tpie w rodziców dlatego na razie prosze mnie na liste nie wci?ga?. Pozrozmawiam i zobacze i dam zna?.

Alfred Hitchcock

#88 2008-06-04 12:30:52

Loana
Użytkownik

Ja JADE! Jeszcze meza zapytam, czy on tez chce. Koniec sierpnia, tak? Prosilabym tak po 22 sierpnia, najlepiej weekend 23-24 lub 30-31. Ja niestety pisze sie na jedniodniowy, i tak bedzie problem, zeby mnie puscili, ale wiadomo, bedziecie o mnie dbac, prawda? smile

Jakie? pytanko do mnie? loana@go2.pl
http://joanna-loana.deviantart.com/

#89 2008-06-04 13:07:04

Loana
Użytkownik

Oki, maz jedzie, powiedzial, ze musi mnie pilnowac tongue.
Czyli jade NA PEWNO z mezem. Dione, czy jestes w stanie juz teraz ustalic miejsce, date i koszt? Mi pasuje splyw jednodniowy, najlepiej w sobote, zebym mogla przyjechac w piatek i wyjechac w niedziele (czyli dwa noclegi), wyzywienie we wlasnym zakresie. Zapodaj na pewno miejsce, gdzie moze byc ten zlot, to ja moge poszukac noclegu. Pasuje mi ta rzeczka, ktora podalas, poniewaz wolalabym cos latwego na poczatek (ani ja, ani maz nigdy jeszcze nie bylismy na splywie, obydwoje nie plywamy dobrze... tudziez nie plywamy w ogole, tylko dlugo sie topimy ;P). Jakby co, mozemy szczegoly uzgadniac na maila smile.

#90 2008-06-04 21:01:16

Dione
Użytkownik

Ju? teraz to niestety nie, bo wci?? nie wiem dok?adnie ile osób si? wybiera i jaki termin wszystkim pasuje. Ja osobi?cie nie b?d? mog?a 30-31 sierpnia, bo zaraz potem mam wyjazd na konferencj? i b?dzie troch? z tym roboty. Ale 23-24 jak najbardziej. Jak reszta? Data do przyj?cia, czy wolicie wcze?niej? Je?li chodzi o d?ugo?? sp?ywu, to dla osób, które s? pierwszy raz to polecam w?a?nie jednodniowy. Wystarczy, ?eby si? troszk? zm?czy?. Je?li Kruty? pasuje, to mog? zacz?? rozgl?da? si? za noclegiem. Tylko wola?abym wiedzie? dla ilu osób. Cho? je?li uda?oby si? znale?? domek to zawsze s? karimatki i pod?oga big_smile

#91 2008-06-04 21:11:11

Dione
Użytkownik

Ceny sp?ywów jednodniowych na Krutyni to od 30-50 z? za kajak i 50-75 z? za kanoe. Cena zale?y g?ównie od d?ugo?ci trasy. Najkrótsze s? przewidziane na 3-4 godziny, a te d?u?sze 6-8-9 godzin. Kajaki s? tylko 2 os., a kanoe 3-4 os. Co do noclegów to ceny bardzo zró?nicowane. Jak b?dzie wst?pna lista ch?tnych, to powiem co? konkretnie. Na razie widz? ?e jest:
- Aine + 1
- Loana + m?? (tudzie? trzecia osoba, ale dla niej nie musimy liczy? miejsca wink
- El + Mike
- Ja + 1-2
Kogo? omin??am?

#92 2008-06-04 21:13:01

elbereth
Użytkownik

Chyba nikogo. smile Ale dla pewno?ci: komu jeszcze pasuje KRUTY? 23-24 sierpnia 2008 r?

Ostatnio edytowany przez elbereth (2008-06-04 21:14:16)

?ona: Dlaczego zostawi?e? mnie sam?? Wida? kochasz swojego przyjaciela bardziej ode mnie...
M??: Ale? sk?d! Gdyby?cie oboje ton?li w rzece, ratowa?bym Ciebie!
?ona: Naprawd??
M??: Oczywi?cie! Jeste? dwa razy l?ejsza! big_smile

#93 2008-06-04 21:24:23

Dione
Użytkownik

?e tak powiem: Vasco liczymy na ciebie i ma??onk? wink

#94 2008-06-04 21:24:30

Nancy18
Użytkownik

oj marzylabym o tym ale jade do Hiszpani, rodzice nie dadza mi juz kasy,nie puszcza tak samej,oni by chyba zwariowali. ALe wam zazdroszcze:(

To pi?kne, gdy cz?owiek mo?e by? dumny ze swojego miasta, lecz jeszcze pi?kniej, gdy miasto mo?e by? z niego dumne.

#95 2008-06-04 23:22:44

AineNiRigani
Użytkownik

Jesli chodzi o wyzywienie - to ja proponuje wspolne. Ja i tak sie nigdzie nie ruszam bez spagetti i puszki pomidorow, na paste ashutta (bo najszybciej i najtaniej big_smile), ale ta potrawa ma te cudowne wlasciwosci, ze wyzywi i cala bande (a w razie czego moge wrzucic druga puszke do plecaka big_smile)
?niadapki tez wychodza ciekawiej i smaczniej kiedy je sie wspolnie. a do przypraw i dodatkow - zawsze sie dogadamy. Niech kazdy wezmie swoje ulubione, reszte i tak kupimy na miejscu.
Czyli koszt to jakies 2 stowy. Chcialabym aby i sie udalo, bo potrzebuje odmiany i odpoczynku.

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#96 2008-06-04 23:32:24

Dione
Użytkownik

Ja zabior? tego Tokaja, którego mia?am do Wrocka zabra?, gdy nie dojecha?am. Tak, tak... czeka, cho? kusi wink I robi? ?wietn? sa?atk? z tu?czyka big_smile

#97 2008-06-05 09:28:42

Loana
Użytkownik

Jestem za wspolnym wyzywieniem, termin mi pasuje smile. Czyli co, mam sprawdzac noclegi juz? W jakim miasteczku dokladnie?

#98 2008-06-05 09:40:21

Dione
Użytkownik

Loana, mo?e lepiej ja zajm? si? noclegami? Jestem przecie? na miejscu. No chyba, ?e chcesz si? tym zaj??. Ja mog? zarezerwowa? kajaki. Co do noclegu trudno tu mówic o konkretnym miasteczku, bo okolice Krutyni pe?ne sa ma?ych miejscowo?ci, a w ka?dej mo?na co? znale??. Wszystko zalezy czym chcecie dojecha?. Je?li samochodem, to nie ma znaczenia gdzie b?dzie nocleg. Je?li pociageim lub autobusem to raczej trzeba si? rozgl?da? w tych wi?kszych, po?o?onych przy g?ównych trasach. Z wi?kszych to proponowa?abym Ruciane Nida, Miko?ajki, Ukt?, Piecki, Spychowo. Mniejszych jest dooko?a mnóstwo, trzeba tylko poszuka?, gdzie s? wolne miejsca. Firmy wypo?yczaj?ce kajaki przyje?d?aj? po klienta, zawo?? na miejsce pocz?tku sp?ytu i odbieraj? w umówionym punkcie ko?cowym o umówionej porze. Tak wi?c nocowa? mo?na wsz?dzie. My?l?, ?e dobrze by?oby gdyby uda?o si? wynaj?? domek letniskowy. Wtedy nawet jakby przyjecha?oby wi?cej osób b?dzie gdzie nocowa? - pod?oga zawsze si? znajdzie. W pensjonatach i agroturystykach niestety licz? konkretne miejsca i trzeba dok?adnie wiedzie? ile osób si? wybiera.
A tak wogóle, to czy wszyscy pisz? si? na kajak, czy mo?e s? ch?tni na kanoe?

Ostatnio edytowany przez Dione (2008-06-05 09:52:34)

#99 2008-06-05 09:48:07

Vasco
Administrator

Nic nie obiecuj?. ?ona topi si? nawet gdy woda si?ga do kolan... Raczej b?dzie ju? mia?a rady w szkole.

#100 2008-06-05 09:54:20

Dione
Użytkownik

Vasco napisał:

Nic nie obiecuj?. ?ona topi si? nawet gdy woda si?ga do kolan... Raczej b?dzie ju? mia?a rady w szkole.

Oj tam. Na kajaku wcale nie trzeba wchodzi? do wody big_smile

Stopka forum