Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1 2008-04-09 22:28:12

Nancy18
Użytkownik

Zlot - po raz który?

jeszcze nigdy nie bylam na prawdziwym zlocie, a jak widze dyskusja na ten teamt na forum ostatnio zamilkl. moze warto wrocic do pomyslu tych regionalnych na razie? Z tego co czytalam, nigdzie nie mam za blisko. Ale najlepszy bylby Wroclaw ewntualnie Krakow, bo ja z Opolszczyzny. Jest moze ktos z Opola lub okolic?

To pi?kne, gdy cz?owiek mo?e by? dumny ze swojego miasta, lecz jeszcze pi?kniej, gdy miasto mo?e by? z niego dumne.

#2 2008-04-11 07:18:49

pak4
Użytkownik

Re: Zlot - po raz który?

Robert jest z Opola smile
O ile pami?tam.
Ale na ?l?sku i w Krakowie troch? si? osób znajdzie...

Oddaj wierzbie
Ca?? nienawi??, ca?e po??danie
Twego serca.

Basho (1644-1695)

#3 2008-04-11 17:17:35

karotka
Użytkownik

A ja akurat Wroc?aw smile I te? nie mia?am przyjemno?ci bycia na jakimkolwiek zlocie wink

#4 2008-04-11 19:06:32

AineNiRigani
Użytkownik

W lipcu sie kroi spotkanie w kieckach empire. Moze wartaloby wreszcie cos i tutaj postanowic?

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#5 2008-04-11 19:40:55

Nancy18
Użytkownik

Byloby ekstra. Ale musicie mi cos wybaczyc, ja musialabym wziac opieke. Dla rodzicow wciaz jestem za mala hmm

To pi?kne, gdy cz?owiek mo?e by? dumny ze swojego miasta, lecz jeszcze pi?kniej, gdy miasto mo?e by? z niego dumne.

#6 2008-04-12 21:08:48

AineNiRigani
Użytkownik

Karotko - jak bylam we Wrocku, to nie raczylas byc, to teraz musisz przyjechac do mnie big_smile
Nancy - jak wielka jest twa ma?oletnosc?

#7 2008-04-13 15:29:24

Nancy18
Użytkownik

W sumie jestem juz pe?noletnia, z pe?nymi prawami obywatelka. W styczniu skonczone 18.

#8 2008-04-13 15:36:54

AineNiRigani
Użytkownik

To w czym problem?

#9 2008-04-13 18:42:43

Akaterine
Administrator

Przecie? Nancy napisa?a - jest ci?gle za ma?a dla rodziców wink. Te? to przechodzi?am, min??o im, gdy posz?am na studia big_smile

"The more I know of the world, the more am I convinced that I shall never see a man whom I can really love."

#10 2008-04-13 20:01:42

Nancy18
Użytkownik

A mi sie wydaje ze to sie nieskoncze, ale mam nadzieje ze masz racje smile

#11 2008-04-13 20:28:19

AineNiRigani
Użytkownik

Ale to akurat niekoniecznie jest problemem. Zalezy od tego jak to rozegrasz...
Przyznaje, ja w mlodosci mialam olbrzymia swobode - z banda jechalam na drugi koniec Polski, biwaki weekendowe, wypady w gory. A i potem zwykle informowalam w ostatniej chwili o swoich planach (tak jak z polrocznym wyjazdem do Wloch, powiedzialam kilkanascie godzin przed wyjazdem big_smile)
Niestety, w miare uplywu czasu stosunek moich rodzicow staje sie odwrotnie proporcjonalny. To teraz musze sie tlumaczyc gdzie ide, z kim, po co, ile czasu mi to zajmie i kiedy wroce. Mam juz swoj staly tekst, ktory rodzicow stopuje w ta ingerencje w moje zycie, bo zwykle i tak mowie kiedy wroce.

#12 2008-04-13 20:39:56

Dione
Użytkownik

To mo?e tym razem spotkanie na pó?nocy? Bo ja biedny sam jeden taki Kopciuszek znowu b?d? mia?a najdalej....

Mój ch?opak si? w?a?nie o?eni?....

#13 2008-04-13 21:53:58

AineNiRigani
Użytkownik

Dione, ja wobec Ciebie ciagle mam wyrzuty po mordzie... tak ogolnie. Gdybym miala troche wiecej kasy wzielabym Barbarelle i pognala, bo zawsze marzylam o Mazurach i w ogole...
Do konca studiow moge sie pozegnac z wszelkimi jazdami.

#14 2008-04-13 22:23:34

Dione
Użytkownik

sad A ja Ci? chcia?am na Kortowiad? w maju zaprosi?.... kiedy praktycznie ca?e miasto wywrócone do góry nogami przez ??dnych piwa i imprez studentów. A przy okazji mo?naby parapetów? urz?dzi?...

#15 2008-04-13 22:35:18

AineNiRigani
Użytkownik

Slonce - wylacznie finanse mnie wstrzymuja. Zawsze tylko ta jedna jedyna rzecz...
Postaram sie cos pokombinowac, ale cholernie ciezko bedzie.

#16 2008-04-13 22:45:03

Dione
Użytkownik

Rozumiem. Dlatego nie naciskam, cho? zapraszam serdecznie. By?oby szalenie mi?o, gdyby? mog?a, ale jak si? nie da, to trudno.

#17 2008-04-14 20:22:50

karotka
Użytkownik

Aine lepiej pó?no ni? pó?niej ;P Trzeba by by?o zorganizowa? wi?ksze grono (hulanki, ta?ce, zabawy smile) cho? to zawsze mile ?echce takie "osobiste" zaproszenie, a tak a propos to gdzie ty aktulanie obozujesz? ;P

#18 2008-04-14 21:09:02

AineNiRigani
Użytkownik

40 km od Krakowa

#19 2008-04-15 16:13:24

karotka
Użytkownik

Wybacz, ale to trosze za daleko, zeby sie t?uc poci?giem tongue Ale gdyby to by? zlot z prawdziwego zdarzenia to by si? pomysla?o smile

#20 2008-04-15 19:23:35

Nancy18
Użytkownik

Takie z prawdziwego zdarzenia to sie chyba kazdej z nas marzy. A jak wy to sobie wyobra?acie?

#21 2008-04-15 21:08:41

AineNiRigani
Użytkownik

a jak nie z prawdziwego??? Toz przyjedzie wroclaw (Loana), wielkopolska (Marta), bede ja z Dorficzkiem (najprawdopodobniej), cos slyszalam ze i Gumis sie wybiera... fakt byloby to mieszane, ogrodowo-salonowo-norowe(halsztukowe? big_smile) ale wszystko i tak pozostaje w kregu rodziny.
W zeszlym roku w Kraku byl pierwszy zlocik - wroclawsko-krakowsko-torunsko-gliwicko-olsztynski, do Wrocka na jesienie przyjechala Fringilla i ja w swej skromnej osobie.
Kazde nasze spotkanie jest z prawdziwego zdarzenia big_smile

#22 2008-04-15 23:19:35

Dione
Użytkownik

Nancy18 napisał:

Takie z prawdziwego zdarzenia to sie chyba kazdej z nas marzy. A jak wy to sobie wyobra?acie?

Tak jak ostatnio - zaspa?, spó?ni? si?, dojecha?, "nie spa?-zwiedza?", kawusiowa?, gada? do rana, ciutku pospa?, gada? znowu?, nale?nikowa?, do domu wraca? big_smile

#23 2008-04-15 23:22:57

karotka
Użytkownik

He he, ale wybaczcie, ale na te nalesniki nie chce mi si? t?uc za kraków, u mnie we wrocku te? nie gorsze; P chyba poczekam, a? tu si? co? urodzi...: )

#24 2008-04-15 23:28:43

Dione
Użytkownik

We Kraowie by?o rok temu, we Wrocku na jesieni...

Pora na Olsztyn big_smile

#25 2008-04-16 08:08:43

Nancy18
Użytkownik

Olsztyn daleko. Ale Mazury pi?kne smile

Stopka forum