Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
witam, szukam pozostalych ksiazek JA w formie audio w jezyku polskim. mam dume i uprzedzenie bo byla dostepna jako dodatek do gazety wyborczej (około 1,5 MB, mp3). jesli ktos chce to na priv proszę
moze ktos ma pozostale i sie podzieli?
skrzacik
ps. ta forma ksiazki jest sweitna jak sie chce laczyc dwie pase: ksiazke + robotki reczne )
skrzacik napisa³:
ps. ta forma ksiazki jest sweitna jak sie chce laczyc dwie pase: ksiazke + robotki reczne )
Hmm, nie pomyslalam o tym. To jak juz bedziesz miala daj znac prosze, moze tez sprobuje takiej formy czytania?
U mnie to odpada. Jestem wzrokowcem i muszę widzieć to co czytam. Niestety przy robótce bardzo często wyłączam się na wszelkie dźwięki świata zewnętrznego. Nawet na taką księżkę mogę się wyłączyć.
Zresztą posiadam w domu solidny zagłuszacz wszystkiego
hihihihiihi, moje tuptusie bure nie sa az tak glosne, chociaz jak żelka dzis wywalila doniczke z kwiatkami to nie powiem, gruchnelo jak z dziala
skrzacik
Ja też uwielbiam audiobooki. Skarzaciku, a masz cos oprocz DiU?
Ja mam bardzo fajne "Opactwo", ale po angielsku, i bardziej słuchowisko radiowe niż audiobook, ale słucha się świetnie. Mam też Dumę i Perswazje po angielsku, niestety Perswazje czytane bez życia, a Duma z życiem, ale po jakimś czasie głos kobiety zaczyna irytować...
Z tego co wiem, po polsku nie ma innych audiobooków Austen.
Ja na razie przesłuchałem 3/4 Mistrza i Małgorzaty. O ile na początku wydawało mi się to świetną sprawą, tak teraz już nie bardzo. Słuchałem tylko w samochodzie, więc może dlatego wydawało mi się to monotonne: ciągle ten sam głos lektora, ciągle ta sama trasa... Przerzuciłem się na radio
A, Szczepkowską też mniej więcej do połowy przesłuchałem, ale bardziej z poczucia obowiązku
Mnie sie Szczepkowska nie podobała - jakoś nie pasowała mi ani głosowo, ani interpretacyjnie. Zbyt przerysowala...
Ale uwielbiam Wichrowe Wzgórza w interpretacji Zapasiewicza, czy opowiadania Sapkowskiego czytane przez Bake.
Zresztą w ogole przepadam za audiobookami Zapasiewicza, Talara, Gosztyły, Zapasiewicza, Zamachowskiego, Kolbergera. Jakoś kobiece głosy nie bardzo mi leżą, ale jeśli już, to tylko Celińskiej i Zawadzkiej
AineNiRigani napisa³:
Ja też uwielbiam audiobooki. Skarzaciku, a masz cos oprocz DiU?
po angielsku mam, ale po polsku tylko DiU stad moje pytanie.
wiec jesli chcesz to prosze na priv swoj adres (normalny) i wyśle ci na plytkach.
skrzacik
Vasco napisa³:
Z tego co wiem, po polsku nie ma innych audiobooków Austen.
Ja na razie przesłuchałem 3/4 Mistrza i Małgorzaty. O ile na początku wydawało mi się to świetną sprawą, tak teraz już nie bardzo. Słuchałem tylko w samochodzie, więc może dlatego wydawało mi się to monotonne: ciągle ten sam głos lektora, ciągle ta sama trasa... Przerzuciłem się na radio
A, Szczepkowską też mniej więcej do połowy przesłuchałem, ale bardziej z poczucia obowiązku
wiesz, jak siadam z robotka, jednym kotem na kolanach (robotka na kocie) dwa koty na fotelu obok mnie, herbata w zasiegu lapy to audioksiazka jest idalna. cisza, spokoj, mozna sie skupic na sluchaniu bo rece same machaja szydelkiem czy czólenkiem
w samochodzie, i to jeszcze za kierownica to bym nie mogla. jadac trzeba miec oczy dokoloa glowy, uszy czujne jak pies i refleks jak brzytwa. wtedy to sobie morze niezobowiazujaco szmrac radio.
skrzacik
AineNiRigani napisa³:
Mnie sie Szczepkowska nie podobała - jakoś nie pasowała mi ani głosowo, ani interpretacyjnie. Zbyt przerysowala...
Ale uwielbiam Wichrowe Wzgórza w interpretacji Zapasiewicza, czy opowiadania Sapkowskiego czytane przez Bake.
Zresztą w ogole przepadam za audiobookami Zapasiewicza, Talara, Gosztyły, Zapasiewicza, Zamachowskiego, Kolbergera. Jakoś kobiece głosy nie bardzo mi leżą, ale jeśli już, to tylko Celińskiej i Zawadzkiej
mam na kasetach Dziwne losy Jane Eire i sie zastanawiam jak to zrobic zeby je przerzucic na plyte i to jeszcze jako mp3. narazie nic nie wykombinowalam. a wogole to chyba siade i zrobie spis tego co mam do sluchania i moze sie powymieniamy?
skrzacik
skrzacik napisa³:
wiesz, jak siadam z robotka, jednym kotem na kolanach (robotka na kocie) dwa koty na fotelu obok mnie, herbata w zasiegu lapy to audioksiazka jest idalna. cisza, spokoj, mozna sie skupic na sluchaniu bo rece same machaja szydelkiem czy czólenkiem
w samochodzie, i to jeszcze za kierownica to bym nie mogla. jadac trzeba miec oczy dokoloa glowy, uszy czujne jak pies i refleks jak brzytwa. wtedy to sobie moze niezobowiazujaco szmrac radio.
Przez parę miesięcy co tydzień-dwa jeździłem do swojej starej pracy. Mniej więcej 2h jazdy, z czego większość autostradą, to było podobnie jak u Ciebie. W miarę cisza i spokój, a łapki same kręciły kierownicą
skrzacik napisa³:
AineNiRigani napisa³:
Zresztą w ogole przepadam za audiobookami Zapasiewicza, Talara, Gosztyły, Zapasiewicza, Zamachowskiego, Kolbergera. Jakoś kobiece głosy nie bardzo mi leżą, ale jeśli już, to tylko Celińskiej i Zawadzkiejmam na kasetach Dziwne losy Jane Eire i sie zastanawiam jak to zrobic zeby je przerzucic na plyte i to jeszcze jako mp3. narazie nic nie wykombinowalam. a wogole to chyba siade i zrobie spis tego co mam do sluchania i moze sie powymieniamy?
skrzacik
A juści!!! Moja kochana Janka Eyrowa!!
Kiedyś przerabiałam wersje kasetowe na mp3, teraz sprzet nie teges...
A też mam kilka kaset ktore chcialabym przerobic na mp3 - glownie audycje KLCW radiowej Trojki. Cholernie ciekawe...
Vasco napisa³:
Przez parę miesięcy co tydzień-dwa jeździłem do swojej starej pracy. Mniej więcej 2h jazdy, z czego większość autostradą, to było podobnie jak u Ciebie. W miarę cisza i spokój, a łapki same kręciły kierownicą
aaa rozumiem. wogole sluchac czy samemu czytac to kwestia gustu. z tym, ze moj stopien lenistwa jest wysoki, i zazwyczaj wybieram wersje wygodna dla mnie. ponadto posiadam mozliwosc wylaczenia sie z interpertacji czytajacego i podazania za samym tekstem.
za to wdomu jest milon rzeczy do zrobienia, ktore wymagaja zajecia rak i oczu a absolutnie nie wymagaja zaangażowania mozgu. np. prasowanie, mycie garow itd. wtedy wybawieniem jest ksiazka. za to do odkurzania musze miec rytmiczna i dosc energiczna muzyke
skrzacik
jestem wlasnie w trakcie zasysania Opactwa do słuchania w mp3 i już mam Rozważną i Romantyczną więc jesli ktoś bedzie chciał to proszę inof na priv.
usciski
skrzacik
po polsku, sÄ… tu http://www.4shared.com/dir/5985073/b8cc … ring.html, hasÅ‚o audiobook
skrzacik
a dalej? Pogubilam sie w tym troche...
Dziekuje bardzo Skrzaciku. U mnie wszystko sciaga sie dobrze i bez problemow
AineNiRigani napisa³:
a dalej? Pogubilam sie w tym troche...
wszedzie jest haslo: audiobook i trzeba sciaganc wszystkie czesci zeby audiobok rozpakowal sie calkowicie i prawidlowo
to mnie sie nie rozpakowuje ani całkowicie ani prawidłowo, ani wcale.
to jest tak jak emanuelle pisala, sciagasz wszystko na swoj komputer klikasz w plik, ktory ma przy nazwie nr 1 i samo sie rozpakowuje, oczywiscie po wklepaniu hasla. jeslli mimo to nie dziala, to sciagnij sobie program, ktory nazywa sie winrar, zainstaluj. w tym programie wybierz plik, ktory ma przy nazwie nr 1 i pozycje wypakuj, wklep haslo i powinno byc gotowe.
pozdrowka
skrzacik
winrara mam zainstalowanego od dawna. Klikam, wrzucam hasło i zadek.
o cholercia, to mnie zmartwilas. moze masz starsza wersje tego programu?
wiem, ze inni posciagali sobie i wszystko im gra. i teraz to juz nie wiem co zrobic
skrzacik
ja juz sama nie wiem, moze ja dwa lewe paluszki mam - przy klikaniu?
chyba sie skonsultujem z ekspertem...
no to teraz tez moge sie poskarzyc ze RiR nie chce mi sie rozpakowac. na poczatku ladnie pieknie a potem cos mi steka ze nieoczekiwany blad w katalogu, rozdzialow nie ma od 7 do konca pierwszej paczki i zeby znalezc nowa wersje i zainstalowac od poczatku