Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Info skopiowane ze strony Best Film:
"Rozwa?na i romantyczna" to opowie?? o siostrach Eleonorze i Mariannie Dashwood – dwóch m?odych kobietach ca?kiem odmiennie postrzegaj?cych ?ycie i mi?o??. Panny Dashwood po stracie ukochanego ojca zostaj? bez grosza. Zmuszone s? wraz z matk? i najm?odsz? siostr? opu?ci? pi?kn? rezydencj? Normand Park, jednak?e przed wyjazdem Eleonora ma okazj? pozna? m??czyzn? o nienagannych manierach – Edwarda Ferrarsa. Mistrz adaptacji literatury, Andrew Davies, tchn?? nowe ?ycie w klasyczn? opowie?? Jane Austen o mi?o?ci i nami?tno?ci. M?oda obsada i eleganckie spojrzenie nadaj? ?wie?o?ci uwielbianej powie?ci dziewi?tnastowiecznej mistrzyni romansu.
Re?yseria: Andrew Davies
Obsada: David Morrissey, Janet McTeer, Hattie Morahan, Charity Wakefield, Dan Stevens
Rok produkcji: 2007
Kategoria: obyczajowy
Mam nadziej?, ?e czego? nie powielam, ale zobaczy?am to dzi? w merlinie (cena 44,99 z?) i musia?am si? podzieli? informacj?
Ostatnio edytowany przez Berenika (2008-03-03 20:28:57)
WOW! 3 DVD?! To chyba b?dzie sporo dodatków!
Te? mnie to 3xdvd zastanawia Zobaczymy
W ko?cu to "najnowasza ekranizacja" I maj? forumowy nawyk: Rozwa?na i Romantyczna.
Mo?na tez ju? zamawia? w empik.com - cena 45,99, a w vividzie nawet 44,90.
Ju? trzeba zbiera? na kolejn? "Rozwa?n?....." :-)
Ale czy nikt nie sprawdza? projektu ok?adki przed wydaniem? Jak mo?na wypu?ci? film z bykiem na ok?adce?
Mo?e przy wydaniu p?yt na ok?adce nie b?dzie tej literówki, chyba ?e chodzi ci równie? o zapis tytu?u.