Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Na pocz?tek tu jest opis: http://www.janeausten.pl/modules.php?na … mp;sid=273 a tu zdj?cia z filmu: http://www.janeausten.pl/modules.php?na … mp;sid=273
Ale czy to b?dzie do dostania w Polsce? nie chce mi sie zamawia? przez sklep brytyjski ; )
My?l?, ?e b?dzie. Ciekawe tylko kiedy
A, widzia?em wczoraj reklam? nowego sklepu Saturna w Poznaniu. Becoming Jane w promocji za 19,90. T?ok i stanie od ?witu gratis
ja tam bym sobie chetnie postala dla takiej ceny
Serio piszecie? Nie chce mi si? wierzy?, dochodz? do wniosku, ?e ze mnie taka sobie jest fanka(bo na pewno nie fanatyczka) JA; )
W ?yciu, nawet jakby by?a za 9,99 z? ; P
Ja te? bym nie sta?a, ale w?a?nie dlatego, ?e jestem ogromn? fank?, a mo?e nawet fanatyczk? Austen .
A ja mam i uwielbiam. Niezale?nie od tego,?e odbiega od oficjalnego zyciorysu. Fajny film. Charakter Jane jako m?odej dziewczyny jaki sobie wyobra?am czytajac np. DiU. Czego chcie? wi?cej. A no i jeszcze obsada Ann a przede wszystkim boski James.
Dosy? szybko wydali w Polsce nojnowsz? RiR mo?e zale?nie od sukcesu rynkowego tego wydania i Becoming Jane zdecyduj? si? lub nie na wydanie Miss Austen regrets. Tak wi?c kochane panie i panowie je?li chcecie by? dumnymi ogl?daczami/posiadaczami Miss Austen regrets zapewnijcie sukces kasowy jej poprzedniczkom. Domy?lam si?, ?e pewnie tej pozycji nie b?dzie mozna obejrze? w kinach.
W?a?nie przeczyta?am, ?e Miss Austen Regrets b?dzie w niedziel? o 21.30 na TVN Style. Troch? mnie to zdziwi?o, bo film nie mia? nawet premiery w Wielkiej Brytanii... By?a tylko w USA.
Te? to widzia?am - w programie na Gazeta.pl. Ciekawostka.
dziwne...na tv.wp.pl o 21.30 w niedziel? jest "Kate narzeczona ksi?cia" ale na wszelki wypadek mo?na by siedzie? wtedy przed TV by potem nie ?a?owa?
A na stronie tvn style "40 najs?ynniejszych romansów na planie" .
Ja te romanse widzia?am w dzisiejszym. Tu:
http://tv.onet.pl/76,program.html
te? pokazuje, ?e w niedziel? ma by?. No, zobaczymy.
By?, ogl?da?am. Jane Austen ?a?uje - taki tytu? dali. Ciekawa jestem waszych opinii.
Podoba?o mi si? przedstawienie postaci - by?y takie... normalne. Mo?e troch? zbyt wspó?czesne, a mo?e w?a?nie takie by?y naprawd?.
JA przesympatyczna. Tu ma 40 lat, ale jest weso?a, zgry?liwa, z ca?a pewno?ci? niezgorzknia?a.
Film zacz?? si? od zar?czyn i wycofania si? z nich - przyznam, ?e troch? si? pogubi?am, z kim by?y te zar?czyny. Chyba nie by? to pan Bridges, pastor z Ramsgate, który si? pó?niej pojaiwa, jako "echo z przesz?o?ci", bo tamtem, prosi? Jane, by zosta?a pani? na ... - gdzie? tam, czyli chyba mia? jakie? w?o?ci, nie musia? pracowa?, nie by? pastorem, tylko gentelmanem Lefroy, z tego co Jane sama opowiada?a, nigdy sie nie o?wiadczy?. Filmowcy tak swobodnie traktuj? jej biografi?, ?e si? gubi?. Chyba musz? sobie przypomnie?.
Ja z powodu wyjazdu nie ogl?da?em (widzia?em wcze?niej wersj? oryginaln? - niewiele zrozumia?em...), ale ?ona podobno mi nagra?a. Zobacz? i na pewno napisz?!
Ja nie mia?am jak obejrze?, ale te? mam nagrane na wideo . Znam tylko opini? mojej mamy, której bardzo si? podoba?
.
Ogl?da?am od momentu "12 lat pó?niej" , te niedosz?e zar?czyny by?y z jakim? ziemianinem , par? lat m?odszym od JA , pono? dlatego si? wycofa?a .
Podoba?o mi si? , cho? mam to samo zastrze?enie , co Fringilla - zachowywali si? zupe?nie jak wspó?cze?ni nam , wi?c wygl?da?o to troch? dziwnie - jakby wspó?czesny JA ?wiat z jego sztywn? etykiet? i manierami by? wytworem jej wyobra?ni .
Olivia Williams jest rzeczywi?cie bardzo dobra , cho? dla mnie na JA za ?adna , raczej w ca?o?ci kojarzy mi si? z Jane Fairfax maj?c? 40 lat , i troch? zbyt impulsywna , nie pasuje mi do obrazu JA z jej listów . Ale w ca?o?ci przyjemne , a jedna scena - jad?cy dyli?ans i po lewej stronie kadru samotne drzewo - ?ywcem wyj?ta z RiR Anga Lee .
O?wiadcza? si? Harris Bigg-Wither.
Niestety nie wytrzyma?am do ko?ca: zirytowa?o mnie to, o czym wspomina?y?cie, zbytnie uwspó?cze?nienie bohaterów. Jane Austen chichocz?ca z bratanic? z alkoholem w krzakach, i Fanny mówi?ca o potencjalnym konkurencie, ?e ma "pi?kne cia?o":!!!. A scena siusiania w krzakach podczas postoju rozumiem, ?e mia?a nam pokaza?, ?e potrzeby fizjologiczne w tych czasach te? istnia?y?
Podoba?y mi si? ca?kiem zdj?cia, i jak zawsze, krajobrazy. Olivia Williams za? rzeczywi?cie co? ma z Jane Fairfax, cho? nawet mog?aby by? jako JA - ale mo?e nie w takim fasonie.
Ostatnio edytowany przez ptasia (2008-03-19 07:28:00)
Akurat dla mnie Oliwia jest ulubion? jane Fairfax
Dodam, ze cieszy mnie iz wreszcie ktos zauwazyl i wykorzystal jej podobienstwo do Grety Scacchi
Ostatnio edytowany przez AineNiRigani (2008-03-18 23:07:52)
AineNiRigani napisał:
Akurat dla mnie Oliwia jest ulubion? jane Fairfax
Ja te? bardzo lubi? jej Jane Fairfax. Wzbudza?a prawdziw? sympati? i wspó?czucie, bo w wersji z GP Jane by?a dla mnie taka jak dla Emmy - denerwuj?ca .
AineNiRigani napisał:
Dodam, ze cieszy mnie iz wreszcie ktos zauwazyl i wykorzystal jej podobienstwo do Grety Scacchi
Ja, gdy si? dowiedzia?am, ?e w "Miss Austen..." ma gra? Greta, wiedzia?am ?e zagra Cassandr?. Innej mo?liwo?ci nie by?o .
A film sam obejrz? jutro, jestem bardzo ciekawa, jak mi si? spodoba.
Obejrza?am i bardzo mi si? podoba . Olivia Williams to Jane, która mi ca?kowicie odpowiada, jest bardzo prawdziwa, jak ca?y film z reszt?, nie jest to kolorowa bajeczka jak "Becoming Jane". BBC trzyma poziom (cho? paru rzeczy w nowej RiR nie mog? im wybaczy?
).
Tak jak bo "Becoming Jane" ukaza?o si? wiele artyku?ów co do jej zwi?zku z Lefroy'em, to po "Miss Austen Regrets" pojawi? si? o jej zwi?zku Brookem Edwardem Bridgesem:
http://www.jasna.org/film/miss-austen-regrets.html
Mo?e nied?ugo zaszalej? i przet?umacz?, je?eli kto? by?by zainteresowany
T?umacz dobra kobieto, t?umacz i nam na stronie g?ównej zamie??
http://www.plotek.pl/plotek/1,78649,757 … iego_.html
a o tym wiedzieli?cie?
anchema napisał:
http://www.plotek.pl/plotek/1,78649,7579918,Byla_Sikorskiego_jest_gwiazda_nowego_filmu_Polanskiego_.html
a o tym wiedzieli?cie?
Wczoraj przeczyta?am i r?ce mi opad?y. Nie chodzi mi o fakt, tylko nie wiem, na miejscu O. Williams nie by?abym zadowolona ze statusu "by?ej Sikorskiego".
Btw, wczoraj widzia?am film