Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1 2008-01-16 19:41:16

Kulka
Użytkownik

''Rozwa?ni i romantyczni. Klub mi?o?ników Jane Austen''

Czy ktos wie jaki tytu? nosi ksi??ka któr? Prudie chcila by przeczyta? ja jej m?? Dean w tym filmie.Skonczylo sie na tym iz to ona zaczela mu ja czytac...dokladnie scena w lozku...Dzieki temu naprawila swoje malzenstwo...

Ostatnio edytowany przez Kulka (2008-01-16 19:43:48)

#2 2008-01-17 15:18:33

Loana
Użytkownik

Re: ''Rozwa?ni i romantyczni. Klub mi?o?ników Jane Austen''

Perswazje. Miala je omawiac jako ostatnie w ciagu i w koncu nie omowila.
A jak juz o tym, jakim cudem przeczytanie tej ksiazki mialo naprawic jej malzenstwo? Bo cos chyba zgubilam, nie rozumiem, czemu po przeczytaniu poprawilo im sie???

Jakie? pytanko do mnie? loana@go2.pl
http://joanna-loana.deviantart.com/

#3 2008-01-17 19:22:21

Ela
Użytkownik

Wg mnie nie chdzi?o o t? konkretn? ksi?zk?, tylko ogólnie, ?e Dean przeczyta?,a zrob? to dla niej i spodoba?o mu si? i wtedy zacz?? lepiej rozumie? Prudie i mieli ze sob? wi?cej wspólnego i nowe tematy do rozmów i mo?e nabra? troche og?ady i pozna? jej znajomych i sp?dzali ze sob? wi?cej czasu... itd itp.
A mo?e w ksi??ce by?o to opisane? Nie czyta?am niestety.

#4 2008-01-18 14:53:19

Loana
Użytkownik

Nieee, na pewno nie o to. Przeciez to bylo tak, ze bylo zle, on przeczytal z nia i pach, juz bylo dobrze. Zaden proces dluzszy niz przeczytanie ksiazki nie wchodzil tu w gre.
A w ksiazce nie bylo takiego motywu z Perswazjami, ogolnie watek Prudie dosc zmienili.

Jakie? pytanko do mnie? loana@go2.pl
http://joanna-loana.deviantart.com/

#5 2008-01-18 15:35:59

Admete
Użytkownik

Chodzi?o chyba o danie sobie drugiej szansy - tak jak Anna i kapitan, cho? ten motyw by? wyra?niejszy w przypadku tej starszej pary.

“What makes us human is that we care--and because we care, we never stop trying,"

Commander Jeffrey Sinclair / Babylon 5

Stopka forum