Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
W ktorym dziele Austen pisze cos o modzie?
pozdrawiam
Chyba w kazdej z ksiazek mozna cos znalezc, ale jakos najbardziej nasuwa mi sie Opactwo i Perswazje.
O modzie najwi?cej wzmianek jest chyba w jej listach do siostry. Z powie?ci to chyba w Opactwie.
a w ktorych listach dokladnie, kiedy napisane? jesli macie cytaty z ksiazek badz listow prosze o wrzucenie i dziekuje bardzo!!
Ja mam akurat egzemplarz "Listów wybranych 1796-1817" z wydawnictwa Prószy?ski 1998 rok (wybór R.W. Chapmana). Trudno poda? mi dok?adny list, a tym bardziej zebra? cytaty, bo w prawie ka?dym jest jaka? drobna wzmianka, a to o jedwabnych po?czochach, na które JA nie sta?, to o ró?owym perskim jedwabiu, to o bia?ym surducie, który by? nie modny, to o jej prze?licznym czarnym czepeczku. To nie s? typowe opisy strojów, jak z podr?cznika dla krawcowych. Czasem to tylko jedno s?owo, czy zdanie, a czasem d?u?szy komentarz w?asnego lub czyjego? wygl?du.
a poza tym - ta pozycja jest dosc powszechna i latwo dostepna w bibliotekach. Jk84 bardzo chetnie Ci pomozemy, damy wedke, ale nie rybk?...
o bony! zobaczcie co znalaz?am, prawie spad?am z krzes?a http://www.stardoll.com/pl/dolls/276/Pr … udice.html
Delile to ?wietne! Wybra?am bia?? sukni? (bez czepeczka) dla jen, a dla colina czarny surdut: )
Fantastyczne!! Przypomnia?y mi si? moje papierowe laleczki!!!