Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
W związku ze świętami postanowiłam rzucić się i raz założyć nowy wątek "na czasie", w którym możemy sobie życzyć, czego tylko chcemy
Moi Kochani!
Życzę Wam na zbliżające się Święta dużo pokoju, radości i ciepła w serduchach, pewnej ilości śniegu "dla nastroju", dobrych spotkań, smacznego jedzonka w ilościach umiarkowanych, prezentów pełnych niespodzianek, odpoczynku i łagodnego, pogodnego powrotu po Świętach do codzienności. :*
Ulka napisa³:
Życzę Wam [...] ewnej ilości śniegu "dla nastroju", [...] smacznego jedzonka w ilościach umiarkowanych,[...] i łagodnego, pogodnego powrotu po Świętach do codzienności. :*
Życzenia dietetyczne?! No i bardzo dobrze!
A ja, gdzie mogę propaguję "Elementarz śląski" Szołtyska:
Życzę Wom, cobyście w te Świynta byli wyzgerni jak nowonarodzony Panboczek w Betlyjce. Nich w Waszych chałpach bydzie takie rodzinne ciepło jak we betlejemskim żlóbeczku i niych sie o Wos troszczy Nojświyntszo Paniynka. W Nowym Roku zaś trzimejcie sie zdrowo i niych Wom żodne Hyrody ani inne pierony szczyńścio niy zbulą. łostońcie z Ponboczkiym!
Życzę Wam najlepszych , wymarzonych Świąt
Ja również chciałem Wam życzyć wszystkiego najlepszego! Niech nadchodzące Święta będą dla Was niezapomnianym czasem spędzonym bez pośpiechu, bez trosk i zmartwień. Spędźcie je wśród rodziny i przyjaciół, ale znajdźcie i chwilkę dla siebie!
a ja krótko acz treściwie i z głebi serducha:
WESOłYCH ŚWIĄT!!!
Wesołych Swiąt; Szczęśliwych , rodzinnych i radosnych. Jak mawiała moja babcia jakie święta taki cały rok.
Mam nadzieje, ze Swieta minely Wam spokojnie i lagodnie .
A teraz juz odliczanie do Nowego Roku!
Raczej do jutrzejszej premiery "Klubu miłośników Jane Austen". U mnie, wygląda na to, że nie będzie "Rozważnych i romantycznych"
W związku z tym odliczaniem do nowego roku - życzę Wam aby ten nadchodzący rok nie był gorszy od odchodzącego ( dla zadowolonych ) i lepszy od odchodzącego ( dla niezadowolonych ) i miłego Sylwestra dla wszystkich.