Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Strony: 1 2
Pod tym linkiem można znaleźć trochę informacji o tym filmie
http://www.filmweb.pl/Film,id=384333
Moze ekipa wroclawska i okolice zbierze sie do wspolnego wyjscia?
Nie zebym pedzila na ten film (ksiazka srednio mi sie podobala), ale ma w tytule Jane Austen, musze isc .
Jak znajdziesz opiekunów kamikadze...
A czy ktoś czytał książkę?
no kilka osob - czytalam lepsze.
Gdzies chyba nawet zapodalam mala recenzje z tej ksiazki. Nic specjalnego, w sumie ksiazka nie w moim stylu ;P.
Nawet ją kupiłam i .... utknęłam w połowie
Zamarzyła mi się na gwiazdkę, dostałam, przeczytałam... i najbardziej podoba mi się ostatnia część - cytaty z różnych autorów nt JA
ja odczuwam setyment poboczny. Wygralam w konkursie, jeszcze za czasow Kazimierza Wielkiego i strasznie sie ucieszylam. Sentyment jest z powodu czasow i swiezosci, ale ksiazka taka sobie...
Ulka napisa³:
Zamarzyła mi się na gwiazdkę, dostałam, przeczytałam... i najbardziej podoba mi się ostatnia część - cytaty z różnych autorów nt JA
Ja wprawdzie nie czytałam, ale koleżanka tak i podesłała mi opinię, że ta straszna Lizzy nie jest godna Darcy'ego, który powinien być z Jane; sama Lizzy zaś pasuje do Wickhama .
Ja tak jak Dorfi utknęłam w połowie... mam nadzieję że w połowie filmu nie wyjdę
Ok, w zwiÄ…zku z takÄ… "reklamÄ…", chyba sobie darujÄ™
W pracy dzisiaj miałam przedpremierę i szczerze ludziska naprawdę zadowoleni wyszli
No ja tez slyszalam, ze film jest lepszy niz ksiazka - ja na pewno sie skusze i pojde
Wolałabym obejrzeć ten film w domu, bo w kinie nie mogę się nigdy skupić tak jakbym chciała; )
Do kina raczej nie pójdę, bo odkąd mam dziecko to o wyjściu gdziekolwiek wieczorem mogę zapomnieć, ale jak juz będzie na DVD to go kupię i obejrzę.
Pamiętaj, że są dziadkowie, ciocie, wujkowie i mąż - jakby mu film nie pasował
Vasco masz rację, są, a dzidzia i tak woli mamę ... Dorfi mam dokładnie tak samo
Pewnie, ze dzidzia woli mame, ale dzidzia musi sie nauczyc samodzielnosci, a jak bedzie zawsze z mama to moze jej nie wyjsc ;P.
I co, juz leci w kinie ten film, trzeba sie wybrac, ktos we Wro reflektuje?
No i był ktoś w końcu? U mnie na wsi nie ma i niewiadomo czy będzie
Vasco napisa³:
Pamiętaj, że są dziadkowie, ciocie, wujkowie i mąż - jakby mu film nie pasował
Pod warunkiem, że mieszkają w tym samym mieście i że mąż wraca do domu o przywoitej porze a nie o 23-ej, bo wyrabia nadgodziny
hmmm wracając do wątku nt filmu... jestem swieżo po jego oglądnięciu (a był to prezent urodzinowy ode mnie dla mnie;) i stwierdzam całkiem szczerze - mi się podobał. Chociaż byłam troszkę uprzedzona niezbyt przychylnymi recenzjami, ani mnie nie zanudził, ani nie zgorszył. Było się z czego pośmiać. Niestety moja koleżanka, która żadnej ksiązki JA nie czytała, stwierdziła, ze film wcale nie zachęcił jej do ich przeczytania... ale to już chyba rzecz gustu. Na pewno więcej można w filmie dostrzec, będąc jednym z nas - miłośników
A mnie się za bardzo nie podobało. Spodziewałam się czegoś lepszego...
A mi sie podobal! Byl lepszy niz ksiazka. Bardziej zrozumialy, lekki i przyjemny. Naprawde polecam. Chociaz oczywiscie nie jako "film z przeslaniem", ale jako przyjemna rozrywke. Postacie ciekawe, zabawne, dajace sie lubic. No i Grigg!!!
Tak Grigg...taki wspólczesny, a ma to "coś" A jeśli chodzi o przesłanie to może jest nim samo to, że książki JA są pełne wciąż aktualnych wartości, że czytanie ich może mieć bardzo pozytywny wpływ na życie i przede wszystkim, że są to książki dla każdego?
Strony: 1 2