Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Pod tym linkiem mo?na znale?? troch? informacji o tym filmie
http://www.filmweb.pl/Film,id=384333
Moze ekipa wroclawska i okolice zbierze sie do wspolnego wyjscia?
Nie zebym pedzila na ten film (ksiazka srednio mi sie podobala), ale ma w tytule Jane Austen, musze isc .
Jak znajdziesz opiekunów kamikadze...
A czy kto? czyta? ksi??k??
no kilka osob - czytalam lepsze.
Gdzies chyba nawet zapodalam mala recenzje z tej ksiazki. Nic specjalnego, w sumie ksiazka nie w moim stylu ;P.
Nawet j? kupi?am i .... utkn??am w po?owie
Zamarzy?a mi si? na gwiazdk?, dosta?am, przeczyta?am... i najbardziej podoba mi si? ostatnia cz??? - cytaty z ró?nych autorów nt JA
ja odczuwam setyment poboczny. Wygralam w konkursie, jeszcze za czasow Kazimierza Wielkiego i strasznie sie ucieszylam. Sentyment jest z powodu czasow i swiezosci, ale ksiazka taka sobie...
Ulka napisał:
Zamarzy?a mi si? na gwiazdk?, dosta?am, przeczyta?am... i najbardziej podoba mi si? ostatnia cz??? - cytaty z ró?nych autorów nt JA
Ja wprawdzie nie czyta?am, ale kole?anka tak i podes?a?a mi opini?, ?e ta straszna Lizzy nie jest godna Darcy'ego, który powinien by? z Jane; sama Lizzy za? pasuje do Wickhama .
Ja tak jak Dorfi utkn??am w po?owie... mam nadziej? ?e w po?owie filmu nie wyjd?
Ok, w zwi?zku z tak? "reklam?", chyba sobie daruj?
W pracy dzisiaj mia?am przedpremier? i szczerze ludziska naprawd? zadowoleni wyszli
No ja tez slyszalam, ze film jest lepszy niz ksiazka - ja na pewno sie skusze i pojde
Wola?abym obejrze? ten film w domu, bo w kinie nie mog? si? nigdy skupi? tak jakbym chcia?a; )
Do kina raczej nie pójd?, bo odk?d mam dziecko to o wyj?ciu gdziekolwiek wieczorem mog? zapomnie?, ale jak juz b?dzie na DVD to go kupi? i obejrz?.
Pami?taj, ?e s? dziadkowie, ciocie, wujkowie i m?? - jakby mu film nie pasowa?
Vasco masz racj?, s?, a dzidzia i tak woli mam? ... Dorfi mam dok?adnie tak samo
Pewnie, ze dzidzia woli mame, ale dzidzia musi sie nauczyc samodzielnosci, a jak bedzie zawsze z mama to moze jej nie wyjsc ;P.
I co, juz leci w kinie ten film, trzeba sie wybrac, ktos we Wro reflektuje?
No i by? kto? w ko?cu? U mnie na wsi nie ma i niewiadomo czy b?dzie
Vasco napisał:
Pami?taj, ?e s? dziadkowie, ciocie, wujkowie i m?? - jakby mu film nie pasowa?
Pod warunkiem, ?e mieszkaj? w tym samym mie?cie i ?e m?? wraca do domu o przywoitej porze a nie o 23-ej, bo wyrabia nadgodziny
hmmm wracaj?c do w?tku nt filmu... jestem swie?o po jego ogl?dni?ciu (a by? to prezent urodzinowy ode mnie dla mnie;) i stwierdzam ca?kiem szczerze - mi si? podoba?. Chocia? by?am troszk? uprzedzona niezbyt przychylnymi recenzjami, ani mnie nie zanudzi?, ani nie zgorszy?. By?o si? z czego po?mia?. Niestety moja kole?anka, która ?adnej ksi?zki JA nie czyta?a, stwierdzi?a, ze film wcale nie zach?ci? jej do ich przeczytania... ale to ju? chyba rzecz gustu. Na pewno wi?cej mo?na w filmie dostrzec, b?d?c jednym z nas - mi?o?ników
A mnie si? za bardzo nie podoba?o. Spodziewa?am si? czego? lepszego...
A mi sie podobal! Byl lepszy niz ksiazka. Bardziej zrozumialy, lekki i przyjemny. Naprawde polecam. Chociaz oczywiscie nie jako "film z przeslaniem", ale jako przyjemna rozrywke. Postacie ciekawe, zabawne, dajace sie lubic. No i Grigg!!!
Tak Grigg...taki wspólczesny, a ma to "co?" A je?li chodzi o przes?anie to mo?e jest nim samo to, ?e ksi??ki JA s? pe?ne wci?? aktualnych warto?ci, ?e czytanie ich mo?e mie? bardzo pozytywny wp?yw na ?ycie i przede wszystkim, ?e s? to ksi??ki dla ka?dego?