Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Zagwodzdk? mam - o co chodzi?
Dzisiaj chyba tzreba do mnie du?ymi literami
Ostatnio edytowany przez fanturia (2007-11-07 15:38:10)
Aine pomylila fanturie z fringilla chyba. Aine, obudz sie, na rozowym juz za Toba wolaja!!!
A ja juz czekam na sobote . Aine, jakie ciasto lubisz???
To chyba mia?o by? do mnie
No, dobrze, ?e zacz??y?cie ten temat, dzieki temu, wiem, ?e jeste?cie Bo poza wami - marnie
Loano dowiedzia?a si?, bo przez przypadek znalaz?a w portalu jego ?on? (i w ten sposób dowiedzia?a si?, ze jest zwi?zana z ?onatym facetem i jeszcze do tego dzieciatym).
No pomyrdalo mi sie... - ale fringilla juz mnie znalazla
Loano - z ciast najbardziej lubie te s?odkie Nie przepadam za owocowymi i gararetkowymi. Ale ja chcialam przywiesc ze soba makowca - takiego jakiego nigdy nie jadlyscie i nigdy jesc nie bedziecie...
Ponawiam pytanie fringilli (z innego wateczku) co przywiesc? Rzuc slowem jeno. Ja sie chcialamk spytac - ja sie bedziem stolowac, zrzutkowo, czy na miescie? Bo moja propozycja z gotowaniem aktualna - moge pichcic, jesli ktos inny pozmywa Na w?oskim ?arciu mo?na nakarmi? za grosze t?umy.
No i jak z napitkiem?
Ja przywioz? butelk? Tokaja. ?arcia wola?abym nie targa? przez ca?? Polsk?, wi?c zakupi? cosik na miejscu. Tylko jakie plany co do posi?ków?
Ps. Robi? ?wietn? kawusi? z prundem
Ja te? mog? gotowa?.
Zaraz si? oka?e, ?e nie brakuje chetnych do gotowania, ale nie b?dzie komu zmywa?...
Jak mi si? uda przyjecha? (co jest niestety pod znakiem zapytania) to moge zmywa?. Gotowa? nie lubi?.
Dione - to ja poprosze prund i kawusie osobno
Gospodyni - daj g?os!!! Co przywie?? (oprócz w?asnej szanownej osoby)?
Pytacie nie w tym watku co trzeba, ja sprawdzam najbardziej regularnie zlotowy watek .
Aine, jak chcesz, mozesz przywiezc ciasto - ja uwielbiam makowce. Oprocz tego my na miejscu cos upieczemy, zeby miec na wieczorek w sobote. Kto chce, moze przywiezc ciasto, tego nigdy za duzo . Dodatkowo mozna przywiezc jakis fajny alkoholik, ja przyniose likierki dla nas
.
Co do gotowania - mysle, ze mozemy sie dogadac, ze raz pojdziemy na obiadek na miasto do niezbyt drogiej knajpki, a tak bedziemy sobie gotowaly. Ja moge zmywac, wole to chyba niz gotowanie . Jesli trzeba cos wczesniej kupic dajcie znac, pojedziemy w piatek na zakupy do jakiegos hiperdupermarketu i kupimy. Jakby co, mamy sklepy w poblizu, wiec na miejscu dokupi sie co trzeba. Mysle, ze zrobimy wtedy mala zrzute na jedzenie, zeby nie bylo. Kawe przywioze rozpuszczalna, jak ktos chce sypana niech da znac, to tez wezme. Bedzie herbata i woda, soki mozemy dokupic. Beda jakies tam talerze i kubki (ale nie gniewajcie sie, ze nie bedzie nic specjalnego, malgosia sie jeszcze nie dorobila serwisu, ja tez nie, wiec nie mam co pozyczac
), wiec takich rzeczy nie wozcie. Beda rowniez reczniki, wiec jak ktoras zapomni nie bedzie problemu
. Przywioze koce i kilka poduszek.
Mozecie przywiezc rowniez jakies filmy, zebysmy mogly cos razem obejrzec, ewentualnie ksiazke do czytania na glos, robotki do pokazania innych czym to sie je itp. Wiecej nie przychodzi mi do glowy, jakby co to pytajcie .
Jejuuuuuu, ale impreza si? szykuje (tylko podczytuj? i szlocham)
Ja tylko podczytuj?. Mo?e gdybym wiedzia?, co to za ciasta i inne dania s? w zamy?le, to bym i poszlocha??
Filmy? Ale jakie? Mo?e wreszcie wspolnie ogladniemy sobie P&P, albo N&S? A mo?e przywie?? Jane Eyre? Mam diwudi, ale bez napisów polskich, divixy nie wiem czy ca?e...
A mo?e jak?sik kumedie?
Ostatnio edytowany przez AineNiRigani (2007-11-08 15:50:31)
N&S i P&P mam i zabiore ze soba. Mozesz wziasc JE i W&D (bo mi sie nie czyta ) i komedie. Nie mamy telewizora ani kina domowego, ale bedzie komp do ogladania i nowy monitor
.
Ja sie zastanawiam nad ciastem. Kremowe z kokosem moze byc?
fanturia napisał:
Dro?dzowe dietetyczne z rodzynkami
Loana napisał:
Pozostaje mi obej?? si? smakiem i gorzko zap?aka?
Loana napisał:
A ju?ci!!!
pak4 napisał:
fanturia napisał:
Dro?dzowe dietetyczne z rodzynkami
Loana napisał:
Pozostaje mi obej?? si? smakiem i gorzko zap?aka?
Gorzka satysfakcja: te? szlochasz
BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I choroba zamiast mija? si? pog??bi?a.
Buuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!11
Nie dojad?.
Buuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!
Po nocy w ciap?gu to pr?dzej na izb? przyj?? si? b?d? nadawa? ni? na dyskusje o ?yciu i Colinie.
Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!
Hm... ja sobie tego wyjazdu nie zaplanowa?em, a teraz mam ju? inne 'zobowi?zania' na weekend, ale wczuwam si? w Wasz? sytuacj? i smutno mi, ?e Dorfi i Dione nie mog? (niemal na pewno) dojecha?... I ?e wi?cej osób si? nie zbierze...
Przy??cz? si? do buczenia -- mo?e to dzia?a terapeutycznie?
BuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuUUUuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!
To robi nam si? club rycz?cych boberów