Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
To James gra? w Basenie. Zaraz lec? poszukac go w filmie. Na szcz??cie mam DVD (kiedy? by?o do??czone do jakiej? gazety).
Ale w thillerze o gosciu co to w ciasnym wdzianku lata z maczet? (co to j? chyba normalnie chowa w k?pielówkach) i morduje nastolatków. Jednak?e bior?c pod uwag?, ?e Jamesika wyka?cza po godzinie filmu - troche sobie ch?opaczyna pogra?. Wygl?da? uroczo ...
Jak chcesz, moge wkleic krociotka recenzje, któr? swego czasu napisa?am by?am...
AineNiRigani napisał:
Jak chcesz, moge wkleic krociotka recenzje, któr? swego czasu napisa?am by?am...
tak poprosze. Zanim dostalam odpowiedz od Ciebie zd?rzy?am ju? przepatrze? ca?y " Swimming Pool" Fracoisa Ozona. I tam Jamesika niet. Ale jak piszesz i nie powinno go tam by?.
sorry za b?edy ortograficzne (zd??y? - z poprzedniego posta), widocznie sprawdzam za du?o lekcji mojej córki i ju? sama nie wiem co jak powinno by? napisane
maenko - mozna wyedytowac. Kazdemu sie zdarza
W?asnie sobie ogl?dn??am Basen. Có? by tu rzec? Kazdy musi od czegos zacz?c...
Film to typowy thiller z nastolatkami w rolach g?ównych. Ca?o?? dzieje sie w Pradze, gdzie rozpoczyna si? sekwencj? szalonego morderstwa kobiety i m??czyzny. Po domu lata facet z maczet?, w szarym niezwykle obcis?ym kombinezoniku i i bia?? mask? w kszta?cie trupiej czaszki. dowiadujemy sie ?e zamordowana pani by?a jego siostr?, a sam facio w kombinezoniku ma schizofrenie i nie przyjmuje leków.
Nast?pnie przechodzimy do zapoznania si? z bestrosk? m?odzie??, elit? pewnej mi?dzynarodowej szko?y, której w g?owie jedynie seks, wóda i imprezy (m?odzie?y, nie szkole ). Ta bli?ej nieokre?lona narodowo?ciowo (aczkolwiek wiemy, ze jest jedna Niemka i jedna Amerykanka) m?odzie? ko?czy w?a?nie t? miedzynarodow? szko?e. A co sie robi na koniec szko?y? Imprez?. Z du?? ilo?ci? alkoholu. Organizatorzy imprezy wpadli na genialny pomys? - zabieraj? koleg?-w?amywacza, który w zamian za randk? z jedn? z przedstawicieli tej?e m?odzie?y, w?amuje si? na basen. I tak zaczyna si? impreza i rze?nia. I ci?gle gania ten go?? w obcis?ych gatkach i maseczk?. ogólnie rzecz biorac umiej?tno?? rozdwajania si?, fakt b?yskawicznego przebierania si? w/w pana w swoje obcis?e gatki i równie b?yskawicznego przemieszczania sie po nieznanym terenie z wnikliw? znajomo?ci? wszelkich szybów wentylacyjnych, zau?ków i skrótów wzbudzi? mój podziw i szacunek. Miejsce chowania maczety - jeszcze wiekszy (zwa?ywszy, ?e na imprezie obowi?zywal strój plazowy
) Cóz wiecej doda?? Mo?e wzruszaj?ca scen?, kiedy po wielkiej rze?ni g?ówna bohaterka pyta swoja ranna przyjació?k? z rozbebeszonym brzuchem, wnoszon? do karetki, czy si? dobrze czuje. Ca?o?? filmu zako?czona jest beztroskim wyznaniem mi?o?ci, ogólnym ?miechem, zartami. Ot impreza jakich wiele...
Film nie mo?na odbiera? powa?nie, szczególnie je?li si? ogl?da?o serial Supernaturals (z odcinkiem hollywodzkim). Jamesik prezentuje sie nawet apetycznie w czerwonych gatkach i bermudzkiej koszuli (i bez niej) Troche sobie biega, troche krzyczy, troche wymiotuje i w ko?cu ginie w szybie wentylacyjnym po godzinie filmu. Zwa?ywszy, ze film trwa ciutke ponad 1.5 godz. - troche go wida?. Urocze jest to, ?e tutaj jednak zaci?ga ze szkockim akcentem i bardzo ale to bardzo przypomina upiorka w tym zaci?ganiu.
Film ogl?dn??am w rekordowym tempie - latanie z maczeta i obcis?ych gatkach sobie darowa?am. Momenty szlachtowania równie? lecialam na podgl?dzie. jedynie jamesik wzbudza? moje zainteresowania.
Reasumuj?c - nie ka?dy mo?e zaczyna? miedzynarodow? karier? od Szekspira. A jako? zacz?? trzeba.
Kilka fotek:
Weso?y zjazd z basenowej zje?d?alni prosto na maczet?:
Pan co to przebiera? sie z szybko?ci? b?yskawicy i wdzianko z maczeta trzyma? w gatkach k?pielowych (bo taki obowi?zywa? strój )
A to juz zalezy...
Jak chcesz pooglada? Jamesa, to prosze bardzo - mozna nawet na podgladzie - wiele nie stracisz
ale aby sobie popodziwiac i jamesa i fabule, to juz predzej ostatni Król Szkocji, Makbet, czy Dzieci diuny. No ?e o Narni i oczekiwanej z ut?sknieniem Pokucie nie wspomne
Jejku, jaki straszny ten film ... brrrrrr ... trzeba zakaza? Jamesikowi gra? w takich filmach. Aine, patrz?c na zdj?cie z meczet? to musze przyzna? ?e jeste? twarda. Przesy?am oklaski dla Ciebie.
Drogie Panie, pchana ciekawo?ci? troch? poszpera?am, poczyta?am i poogl?da?am wywiady z naszym bohaterem i musz? z przyjemno?ci? stwierdzi?, ?e poza innymi, omówionymi tu ju? cechami, facet jest bardzo inteligentny, zabawny i szalenie b?yskotliwy. Równ? przyjemno?? sprawi?o mi s?uchanie Jego fantastycznego akcentu, jak i tego co mia? do powiedzenia, bo ... mia? Ale idea?ów raczej nie ma, prawda?
Ika74 napisał:
Drogie Panie, pchana ciekawo?ci? troch? poszpera?am, poczyta?am i poogl?da?am wywiady z naszym bohaterem i musz? z przyjemno?ci? stwierdzi?, ?e poza innymi, omówionymi tu ju? cechami, facet jest bardzo inteligentny, zabawny i szalenie b?yskotliwy. Równ? przyjemno?? sprawi?o mi s?uchanie Jego fantastycznego akcentu, jak i tego co mia? do powiedzenia, bo ... mia?
Aj tak tak.
A co do idea?ów to mo?e i s? ale ten niestety nieosi?galny i zaj?ty.
a to ju? zale?y jakie cechy powinien mie? idea?
james jest inteligentny - celne riposty, nutka ironii - tego nie mozna si? wyuczy?. Ja przyznam, ze na ró?owym forum si? tak nazachwycam Jamesem z Macierz?, Ojczulkiem, Marijkiem i Snowdropkiem, ?e tutaj brak mi ju? s?ów, czuj?, ?e si? powtarzam
Kwiatuszku - scena z maczet? rzeczywiscie by?a paskudna. Tutaj to tylko taki lajtowy przedsmaczek.
[zart mode on] Forum romantycznych dziewczyn, ktore widzialy serial N&S i troche innych filmow ;P. Nie wiem czemu Aine pisze "rozowe"? Chodzi o to, ze pelno tam sliniacych sie, szlochajacych, sciagajacych majtki przez glowe i inne czesci ciala dziewczyn? ;P
Nie, z?o?liwy Loanku
To wszystko z kolorów. Tak to nazywamy "niebieskie forum", tamto "ró?owym". Jest jeszcze pomara?czowe, ale to zupe?nie inna bajka.
Ró?owe forum powsta?o po ma?ej rewolucji i w regulaminie jest wyra?nie napisane, ?e mo?na a nawet trzeba si? ?lini? (bo wówczas nam tego tutaj zabroniono. Vasco to dobry Pan i na szcz??cie patrzy na te nasze hosanny niezwykle tolerancyjnym okiem, wi?c obecnie hulaj dusza i teges... )
Na ró?owym forum w w?teczku z Jamesem zebra?a sie po prostu grupka bab, co to ewidentnie ?lini si? na widok Tomcia Palucha i innych jego wciele? - nawet w utlenionych na blondi. I, nie chwal?c si?, do tej grupy nale??. Jak si? tam wyslini?, to tutaj bywam ju? cz?sto odwodniona
a mo?esz da? adres to mo?e tez sie ch?tnie po?lini?, bo Jamesik wyjatkowo smakowitym jest. Och te przekorne spojrzenie!!!
Oj bardzo si? tam ?linimy. A? ?liny brakuje.
Oto adres:
http://forum.northandsouth.info
Wrazenie sliny odnosze za kazdym razem po uzyciu "sliniacej sie" e-konki .
I Aine, ale gdzie ono jest ROZOWE??? Przeciez tam dominuje jasny braz/bez/nie wiem, co to za kolor, ale nie rozowy!? A ja czasami odnosze takie wrazenie jak napisalam powyzej, zwlaszcza jak porownam merytorycznie to forum z tamtym ;P.
Ten kolor nazywa si? przydymiony ró? A robi si? go przez dodanie br?zu do ró?u, wi?c w zale?no?ci od monitora, mo?e by? be?, ró?, br?z
A merytorycznie, có? tamto forum nie jest do merytorycznych dyskusji. Ikonki „Colin we love you”, ?linotoki, zemdlenia i ekscytacje ju? s? niejakim dowodem na ten stan rzeczy
nawet nie wiecie jak si? ciesz?, ?e tu trafi?am!!! w ko?cu przesta?am si? czu? jak odmieniec tylko dlatego, ?e ?lini? si? na widok tego czy innego wyj?tkowego m??czyzny absolutnie nieosi?galnego, ale jak?e cudownego ...
i mog? sobie w ko?cu pozwoli? na bycie egzaltowan? mimo sko?czonej trzydziestki ...
Moje drogie dla wielbicielek w prezencie ca?kiem ?wie?utkie
http://www.youtube.com/watch?v=BFN24YtBwy8
http://www.youtube.com/watch?v=q9ftNDlVtrw
McAvoy na dzie? dobry ... po takim pocz?tku ca?a reszta dnia po prostu musi by? fantastyczna! dzi?ki wielkie