Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
W ?wiecie seriali pisze, ?e ju? wkrótce Polsat b?dzie emitowa? mini serial Wojna i pokój (2007). Dok?adnej daty jeszcze nie ma.
Ostatnio edytowany przez Gandzia (2007-09-03 16:40:54)
Przyznam szczerze, ?e nie przeczyta?am ca?ej ksi??ki. Juz sama nie pami?tam dlaczego. Pamietam ?e podoba?o mi si? to, ?e nawet opisy wojsk s? przedstwione oczami bohatera. Nie ma historycznych, d?ugich opisów jak u Sienkiewicza.
Mnie si? te? nie uda?o. Utkn??am na opisach bitew w 4 tomie. A tak niewiele mi zosta?o do ko?ca...
Opisy bitew s? najlepsze
(Inna sprawa, ?e czyta?em Tomkowskiego, który pisa?, ?e te? nie doczyta? do ko?ca, ale ko?cówki czyta? nie warto... Cho? Tomkowski utkn?? nie na bitwach, ale na rozwa?aniach, powiedzmy, filozoficznych.)
Podobno ma by? w grudniu przed ?wi?tami wyemitowany ca?y serial. Po?yjemy zobaczymy.
W?a?nie sobie skracam wieczór przygodami Fandorina (Akunin) -- mówi on (Erast Pietrowicz Fandorin), ?e kobiety zawsze opuszczaj? opisy bitew
A jak wersja z roku 2007?
Dorfi napisał:
Mnie si? te? nie uda?o. Utkn??am na opisach bitew w 4 tomie. A tak niewiele mi zosta?o do ko?ca...
Ja utkn??am w po?owie pierwszego... Teraz chc? si? znowu zmobilizowa? i do ?wi?t chocia? chocia? dwa tomy (a mo?e chocia? jeden ) przeczyta?. Studia troch? jednak mi w tym przeszkadzaj?
.
pak4 napisał:
W?a?nie sobie skracam wieczór przygodami Fandorina (Akunin) -- mówi on (Erast Pietrowicz Fandorin), ?e kobiety zawsze opuszczaj? opisy bitew
Wynika z tego, ?e jestem klasyczn? kobiet?
Pierwszy odcinek b?dzie 22 grudnia o 20 na polsacie.