Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1 2007-08-24 17:53:46

Loana
Użytkownik

Babskie spotkanie z JA

Hejka!
Tradycyjnie próbuj? zrobi? spotkanie zwi?zane z JA tongue. Mo?e w ko?cu si? uda.
Mianowicie, we wtorek, tj. 28 sierpnia po pracy organizuj? wieczorek (z przeci?gni?ciem si? na nock?) babski, na którym ogl?da? b?dziemy filmy JA. Dodatkowo b?dzie s?odki pocz?stunek smile. Wszystkie zainteresowane Damy zapraszam smile. Spotkanie b?dzie oczywi?cie u mnie, czyli we Wroc?awiu. Je?li która? z Was jest zainteresowana, prosz? o wiadomo?? na maila lub na forum, podam dok?adny adres gdzie, kiedy i co smile.

Jakie? pytanko do mnie? loana@go2.pl
http://joanna-loana.deviantart.com/

#2 2007-08-25 22:29:41

Dione
Użytkownik

Re: Babskie spotkanie z JA

Oj, a ja ud....na w pracy.... W?a?nie sko?czy? mi si? urlop (czy co? w tym stylu).

Mój ch?opak si? w?a?nie o?eni?....

#3 2007-08-26 15:09:25

Mike Moriarty
Użytkownik

A faceci nie moga, taaaak? To oczywista dyskryminacja ze wzgledu na plec, zakazana przez Konstytucje! ;-P Jeszcze dzis zloze pozew w sadzie...

Anyway, obejrzalem dzis sobie "Don Juan Demarco" z Johnym Deppem i zdecydowanie polecam na tego typu akcje. Nie jestem az tak wielkim fanem romasow, ale ten film naprawde wspaniale sie oglada - bo choc to film o milosci, to ma zdrowy dystans do tematu, nie napusza sie. Jest zabawny, a jednoczensie nie jest ta typowa, zrutynizowana, zblazowana, przewidywalna amerykanska komedia romatyczna. Film ma klase i jest inteligentny - co tego typu filmom nie zawsze sie zdarza. :-)

Film byl dodawany do Wyboczej w ostatni piatek, wiec pewnie wiele z Was go ma.

#4 2007-08-26 18:07:17

Dione
Użytkownik

Mike Moriarty napisał:

A faceci nie moga, taaaak? To oczywista dyskryminacja ze wzgledu na plec, zakazana przez Konstytucje! ;-P Jeszcze dzis zloze pozew w sadzie...

Proponowa?abym raczej urz?dzi? jakie? "m?skie spotkanie" big_smile

#5 2007-08-26 18:33:48

pak4
Użytkownik

No wiesz, Dione, wygl?da?o przez chwil? na to, ?e przysz?oroczne Misteria Paschalia w Krakowie zbior? 50% m??czyzn z forum big_smile Czy mo?ecie si? na 'babskich spotkaniach' cieszy? tak du?? reprezentacj?? wink

Oddaj wierzbie
Ca?? nienawi??, ca?e po??danie
Twego serca.

Basho (1644-1695)

#6 2007-08-26 20:36:44

Dione
Użytkownik

Paku my zawsze jeste?my w 100%. Tylko niektóre z nas czasem s? tylko duchem, bo cia?o by?o bardziej potrzebne gdzie indziej big_smile

#7 2007-08-27 13:43:39

elbereth
Użytkownik

oj, co? nikt si? nie zg?asza... a szkoda... bo w planie mamy zwiedzanie Muzeum Jane Austen (tj. domu Loany tongue):

http://img167.imageshack.us/img167/9420/porcelanaws1.th.jpg

Administrator: W?tek rozdzielony, cz??? dotycz?ca prac Aine znajduje sie tu: http://www.janeausten.pl/forum/viewtopic.php?id=728

Ostatnio edytowany przez elbereth (2007-08-27 13:43:54)

?ona: Dlaczego zostawi?e? mnie sam?? Wida? kochasz swojego przyjaciela bardziej ode mnie...
M??: Ale? sk?d! Gdyby?cie oboje ton?li w rzece, ratowa?bym Ciebie!
?ona: Naprawd??
M??: Oczywi?cie! Jeste? dwa razy l?ejsza! big_smile

Stopka forum