Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Nie znalazłam takiego wątku, więc pomyślałam, że się przyda. Zawsze mogą się pojawić problemy lub pytania dotyczące działania strony.
Na poczatek chcę zgłosić problemy ze stroną wczoraj około 14-tej - 15-tej. Pojawiał się komunikat: error MySQol (czy coś podobnie). To znaczy serwer czy jak?
Tak, a konkretniej baza danych na serwerze. Niestety, nie tylko między 14 a 15, ale praktycznie cale przedpołudnie, a wieczorem jeszcze taka "czkawka" była... Interweniuje w "serwerowni", ale niewiele to pomaga ostatnio. Z moich obserwacji wynika, że spory w tym udział mają wszelkie wyszukiwarki, które chodzą po całem stronie i trochę ją "przytykają".
Acha...
Vasco, żebym jeszcze zrozumiała co napisałeś
Ale wierzę że Ty wiesz o co chodzi i jak tylko będzie to możliwe, zrobisz z tym porządek.
Ja, niestety, mogę tylko zgłaszać problemy do "nadzorcow"
A ja wczoraj późnym wieczorem chciałam wysłać artykuł (tłumaczenie recenzji z najnowszego "Mansfield") i mi wyskoczyła informacja, że serwer jest przeładowany (chyba, po angielsku było, a na poziomie techniczno-komputerowym moja angielszczyzna jest kiepska;) )
To mailem mi, mailem [U góry w ogłoszeniu jest podany]
Przez kilka dni w tym tygodniu nie moglam dostac sie na strone, ani rano, ani popoludniu, ani wieczorem. Tez mialam komunikat o przeladowaniu serwera, czy ma znaczenie to ze jestm pare tys km od Polski?
Nie ma raczej znaczenia. Serwer znajduje sie w Niemczech
łaaaał, to my tak utechnizowani jestesmy?
Åšwiat to globalna wioska...
Ten serwr jest fuuj! Trzy dni mnie nie chciał na forum wpuścić
Nie wiem czy to tu mam wpisać, ale nie mogę zmienić avatara. Ma 100x100 i 4kB i ne chce mi go stronka przyjać.
edit: oki, już mam inny avek; wychodzi na to że na zmianę trzeba trochę poczekać
Ostatnio edytowany przez Caitriona (2007-07-22 19:40:10)
To nie problem, ale pytanie techniczne dotyczące strony kierowane do Vasco . Czy na stronie głównej na samym dole pod wszystkimi artykułami dałoby się zrobić linka "poprzednie" lub coś takiego, żeby można było przeglądać wszystkie newsy po kolei? Bo trochę mi tego brakuje, bo żeby zobaczyć jakieś artykuły, które były wcześniej, trzeba wejść w "Archiwum artykułów", a następnie zjechać na dół na "wszystkie artykuły", a i tak listę przegląda się mniej wygodnie niż tak, jak jest to na stronie głównej.