Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Nie znalaz?am takiego w?tku, wi?c pomy?la?am, ?e si? przyda. Zawsze mog? si? pojawi? problemy lub pytania dotycz?ce dzia?ania strony.
Na poczatek chc? zg?osi? problemy ze stron? wczoraj oko?o 14-tej - 15-tej. Pojawia? si? komunikat: error MySQol (czy co? podobnie). To znaczy serwer czy jak?
Tak, a konkretniej baza danych na serwerze. Niestety, nie tylko mi?dzy 14 a 15, ale praktycznie cale przedpo?udnie, a wieczorem jeszcze taka "czkawka" by?a... Interweniuje w "serwerowni", ale niewiele to pomaga ostatnio. Z moich obserwacji wynika, ?e spory w tym udzia? maj? wszelkie wyszukiwarki, które chodz? po ca?em stronie i troch? j? "przytykaj?".
Acha...
Vasco, ?ebym jeszcze zrozumia?a co napisa?e?
Ale wierz? ?e Ty wiesz o co chodzi i jak tylko b?dzie to mo?liwe, zrobisz z tym porz?dek.
Ja, niestety, mog? tylko zg?asza? problemy do "nadzorcow"
A ja wczoraj pó?nym wieczorem chcia?am wys?a? artyku? (t?umaczenie recenzji z najnowszego "Mansfield") i mi wyskoczy?a informacja, ?e serwer jest prze?adowany (chyba, po angielsku by?o, a na poziomie techniczno-komputerowym moja angielszczyzna jest kiepska;) )
To mailem mi, mailem [U góry w og?oszeniu jest podany]
Przez kilka dni w tym tygodniu nie moglam dostac sie na strone, ani rano, ani popoludniu, ani wieczorem. Tez mialam komunikat o przeladowaniu serwera, czy ma znaczenie to ze jestm pare tys km od Polski?
Nie ma raczej znaczenia. Serwer znajduje sie w Niemczech
?aaaa?, to my tak utechnizowani jestesmy?
?wiat to globalna wioska...
Ten serwr jest fuuj! Trzy dni mnie nie chcia? na forum wpu?ci?
Nie wiem czy to tu mam wpisa?, ale nie mog? zmieni? avatara. Ma 100x100 i 4kB i ne chce mi go stronka przyja?.
edit: oki, ju? mam inny avek; wychodzi na to ?e na zmian? trzeba troch? poczeka?
Ostatnio edytowany przez Caitriona (2007-07-22 19:40:10)
To nie problem, ale pytanie techniczne dotycz?ce strony kierowane do Vasco . Czy na stronie g?ównej na samym dole pod wszystkimi artyku?ami da?oby si? zrobi? linka "poprzednie" lub co? takiego, ?eby mo?na by?o przegl?da? wszystkie newsy po kolei? Bo troch? mi tego brakuje, bo ?eby zobaczy? jakie? artyku?y, które by?y wcze?niej, trzeba wej?? w "Archiwum artyku?ów", a nast?pnie zjecha? na dó? na "wszystkie artyku?y", a i tak list? przegl?da si? mniej wygodnie ni? tak, jak jest to na stronie g?ównej.