Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1 2007-06-21 11:30:38

Dione
Użytkownik

Problemy techniczne

Nie znalaz?am takiego w?tku, wi?c pomy?la?am, ?e si? przyda. Zawsze mog? si? pojawi? problemy lub pytania dotycz?ce dzia?ania strony.

Na poczatek chc? zg?osi? problemy ze stron? wczoraj oko?o 14-tej - 15-tej. Pojawia? si? komunikat: error MySQol (czy co? podobnie). To znaczy serwer czy jak?

Mój ch?opak si? w?a?nie o?eni?....

#2 2007-06-21 11:41:35

Vasco
Administrator

Re: Problemy techniczne

Tak, a konkretniej baza danych na serwerze. Niestety, nie tylko mi?dzy 14 a 15, ale praktycznie cale przedpo?udnie, a wieczorem jeszcze taka "czkawka" by?a... Interweniuje w "serwerowni", ale niewiele to pomaga ostatnio. Z moich obserwacji wynika, ?e spory w tym udzia? maj? wszelkie wyszukiwarki, które chodz? po ca?em stronie i troch? j? "przytykaj?".

#3 2007-06-21 11:49:52

Dione
Użytkownik

Acha...
Vasco, ?ebym jeszcze zrozumia?a co napisa?e? roll
Ale wierz? ?e Ty wiesz o co chodzi i jak tylko b?dzie to mo?liwe, zrobisz z tym porz?dek.

#4 2007-06-21 12:16:24

Vasco
Administrator

smile

Ja, niestety, mog? tylko zg?asza? problemy do "nadzorcow" sad

#5 2007-06-21 13:33:08

megg
Użytkownik

A ja wczoraj pó?nym wieczorem chcia?am wys?a? artyku? (t?umaczenie recenzji z najnowszego "Mansfield") i mi wyskoczy?a informacja, ?e serwer jest prze?adowany (chyba, po angielsku by?o, a na poziomie techniczno-komputerowym moja angielszczyzna jest kiepska;) )

#6 2007-06-21 15:11:54

Vasco
Administrator

#7 2007-06-22 19:08:55

ewa
Użytkownik

Przez kilka dni w tym tygodniu nie moglam dostac sie na strone, ani rano, ani popoludniu, ani wieczorem. Tez mialam komunikat o przeladowaniu serwera, czy ma znaczenie to ze jestm pare tys km od Polski?

I dwell in Possibility
A fairer house than Prose
More numerous of Windows
Superior for Doors

#8 2007-06-22 22:20:44

Vasco
Administrator

#9 2007-06-23 09:51:55

AineNiRigani
Użytkownik

?aaaa?, to my tak utechnizowani jestesmy?
?wiat to globalna wioska...

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#10 2007-06-29 11:08:47

Dione
Użytkownik

Ten serwr jest fuuj! Trzy dni mnie nie chcia? na forum wpu?ci? mad

#11 2007-07-21 22:31:32

Caitriona
Użytkownik

Nie wiem czy to tu mam wpisa?, ale nie mog? zmieni? avatara. Ma 100x100 i 4kB i ne chce mi go stronka przyja?.
smile

edit: oki, ju? mam inny avek; wychodzi na to ?e na zmian? trzeba troch? poczeka? wink

Ostatnio edytowany przez Caitriona (2007-07-22 19:40:10)

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#12 2009-07-19 12:06:12

Akaterine
Administrator

To nie problem, ale pytanie techniczne dotycz?ce strony kierowane do Vasco wink. Czy na stronie g?ównej na samym dole pod wszystkimi artyku?ami da?oby si? zrobi? linka "poprzednie" lub co? takiego, ?eby mo?na by?o przegl?da? wszystkie newsy po kolei? Bo troch? mi tego brakuje, bo ?eby zobaczy? jakie? artyku?y, które by?y wcze?niej, trzeba wej?? w "Archiwum artyku?ów", a nast?pnie zjecha? na dó? na "wszystkie artyku?y", a i tak list? przegl?da si? mniej wygodnie ni? tak, jak jest to na stronie g?ównej.

"The more I know of the world, the more am I convinced that I shall never see a man whom I can really love."

Stopka forum