Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Ja twierdz?, ?e OP jest najlepsz? ekranizacj? z tych wszystkich z 2007. Najwierniejsze, najlepiej dobrani aktorzy, wszystko pi?knie sfilmowane, zadnych wpadek, JJ, pi?kne kostiumy itp. Nie zmienia to jednak faktu, ze najbardziej prze?ywa??m Perswazje
Dokladnie, OP sa najlepsze, najwierniejsze, ale Perswazje maj? "magie" - lepidopterlogiem mo?na zosta? noremalnie ...
maja, maja. (z ogonkiem do a)
a juz myslalam, ze Perswazje zrobily na Tobie takie wrazenie, ze zamiast ekspertem od motylkow, zostalas ekspertem od pszczolek
Ech... co za niezno?na lekko?? jednomy?lno?ci...
O taaak!! ja "Perswazje" uwielbiam po prostu... maj? zdecydowanie magi?... i motyle s?....to prawda...
Fajnie, temat o "Opactwie", a najwi?cej zachwytów nad "Perswazjami" . Ja to opactwo ubóstwiam i ogólnie z ekranizacji Jane Austen stawiam j? zaraz za dum? '95. Niestety ani "Perswazje", ani "Mansfield" nie ma dla mnie satysfakcjonuj?cej ekranizacji.
W opactwie najbardziej podoba mi sie gra aktorów ostwarzajacych g?ówne role
Bo to tak jest z t? ekranizacj? - dla jednych najlepsza albo druga w kolejno?ci za P&P'95. I mój rozum tak?e to dostrzega i rozumie, i naprawd? bardzo lubi? ten film, ale Perswazje, mimo swoich ogromnych b??dów, maj? co? takiego w sobie, jak?? magi?, ?e wol? je od idealnego ON...
a ja si? zaczynam ?ama? - jestem na ?wie?utko po powtórce ca?ego sezonu, no i zdecydowanie OP bede oglada? cz??ciej.
W chwili obecnej nie potrafi? napisa?, która ekranizacja podoba mi si? bardziej. S? inne, jak i inne s? ksi?zki. Maj? inny klimat i nale?y je ogl?? przy innym nastroju.
To jest tez kwestia powie??i - ja Perswazje uwielbiam, mo?e nawet bardziej ni? Dum?... (a mo?e tak samo), Opactwo... natomiast czyta?am tylko raz, i przyznam ?e ?rednio mi sie podoba?o. Teraz po ?wietnej ekranizacji postanowi?am wróci? do ksi??ki. Mo?e przez to ?e tak lubi? ksi??k?, polubi?am te? bardziej film.
A na 100% s? to inne klimatyczne filmy, oba dobre.
U mnie to te? jest kwesta powie?ci, ale w drug? stron? - Perswazje uwielbiam, i dlatego nie podoba mi si?, ?e w najnowszej ekranizacji z Anne zrobili takie popychad?o i ?e kapitan (dla mnie) taki nieciekawy .
Czyli ka?dy ma inaczej I dobrze, bo by?oby nudno
A tak swoj? drog? ten temat powinnien si? chyba nazywa? 'Perswazje' czy 'Opactwo' - co lepsze
My?l?, ?e tu nie ma takiego przeciwstawienia. Przynajmniej ja go nie dostrzegam.
Forumowy Oskar za sztuk? filmow? dla Opactwa
A za powie?ciow? podstaw? scenariusza dla Perswazji
pak4 napisał:
A za powie?ciow? podstaw? scenariusza dla Perswazji
Czyli film "Perswazje" nagradzamy dlatego, ?e ksi??ka jest dobra?
chyba nie. Mansfield park ez jest dobra powiescia, a najnowsza ekranizacja bynajmniej.
Hmm... jak tak? kategori? sformu?owa?, ?eby uwzgl?dni? sympati? do powie?ci i opowiadanej historii, która ma du?y wp?yw na ca?o?ciow? ocen? filmu; cho? tylko wp?yw, czego ilustracj? jest MP?
nie wiem, ale nie ogladalabym MP gdyby nie to, ze mnie ciekawilo jak to zrobili tym razem
Pi?kne! Ale dlaczego akurat przekorne przeczenie z u?miechem?
Falcon podaje linka do napisów angielskich, niestety dla mnie nieprzydatnych, kto? wie gdzie mo?na odnale?? polskie???
Te? by?abym zainteresowana napisami PL. Spory jest problem z subami do produkcji ITV, niestety. Po raz pierwszy mam wi?ksze problemy z zdobyciem napisów do filmu, ni? samego filmu.
wersja z lektorem dla zainteresowanych miacho.org
pozdr
wersja z lektorem dla zainteresowanych miacho.org
Tzn, ?e z tej strony jest do pobrania czy ogl?dni?cia, bo za bardzo nie rozumiem? ; )
do zassania i do ogladni?cia
no i jeszcze Zakochana Jane ale to chyba ka?dy mia? ju? okazje zobaczy?