Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Heh, czy?by od tak dawna mnie tu nie by?o?
Koniecznie musze cz?sciej zagl?da? i pisywac przede wszytskim.
w sklepie Gigant za 9 dni premiera soundtracka do filmu Becoming Jane -ale strasznie drogo!
Robercie, to Ty doda?e? artyku?? Bo mi si? nie wy?wietli?o kto...
Tak to ja! dzi?kuj? za uzupe?nienie informacji -zrobi?em to troch? chaotycznie ale spieszylo mi si? wszystkich powiadomi?
Obrzydliwie drogo, zw?aszcza, ?e nie wiem, jak brzmi muzyka...
Mogliby najpierw pu?ci? w kinach film, a potem soundtrack sprzedawa?, kota w worku nie kupi? przecie? .
Swoj? drog?, nie bardzo wiem, co to ma by? za film - romans? sensacyjny?
Ee...dziewczyny! a widzia?y?cie trailery? Becoming wydaje si? intersuj?cy...
http://www.bvimovies.com/becomingjane/
widzia?y?my
Jak dla mnie zapowiada sie do?? ciekawie, aczkolwiek to zako?czenie...
Ja tam lubie happy endy
Niekoniecznie happy endy...przy smutnych przynajmniej moge sobie pobecze?..
Cze?? jestem nowa na forum wi?c witam wszystkich.
Mam pytanko czy kto? wie kiedy ma by? Becaming Jane wy?wietlane w Polsce? Bo szukam i szukam w necie daty premiery ale jako? nie mog? znale??.
Nic jeszcze nie wiadomo o premierze Becoming w Polsce..miejmy nadziej?, ?e w dobie wszechogarniaj?cej komercji i g?upawych filmów znajdzie sie miejsce na t? pozycj?
Jak ju? graj? Miss Potter, to mo?e i na miss Austen przyjdzie pora?
Ciesze sie, ?e w "Becoming Jane" zagra jakas normalna aktorka, tzn. taka, ktorej nie znam ;P. Bo jak zobaczylam, kto gra w "Miss Potter"... juz bym sie skusila po recenzjach na ten film, ale glupawej Bridget ogladac nie chce! No i widzialam trailer - tradycyjnie - pokazali caly film oprocz ostatniej sceny .
Jestescie pewne, ze to melodramat? Jak juz do kina, to wole na pozytywny film isc, a melodramaty zwykle takie nie sa...
Fakt, ?e Renee gra dwiema minami na krzy?, ale nawet ona nie zniech?ci mnie do filmu o Baetrix Potter! Ani bardzo krytyczne recenzje.
A aktorka graj?ca Jane, Anne Hatheway jeszcze d?ugo b?dzie kojarzy?a mi si? z Diab?ami od Prady i nie podejrzewam, ?eby szybko sie to mog?o zmieni?. Ale jest ?adniutka (by?y nawet g?osy ?e za ?adna do roli Jane) i chyba zdolna, wi?c na pewno nie bedzie ?le. Nioestety wci?? ani s?ychu o premierze...
A dla mnie Anne Hatheway na zawsze pozostanie Ameli? z "Pami?tnika ksi??niczki")
fajnie gra?a w "diabe? ubiera si? u Prady"
Kochani, dzisiaj w pracy (kino) jakby nigdy nic, przed jednym z filmów zwiastun 'Becoming Jane'. A? mi si? ciep?o zrobi?o Zapowiada si? ciekawie...Anne wydaje si? by? ?wietnie dobrana...Maggie Smith i inni...aaaah
Ostatnio edytowany przez Rosenblaetter (2007-07-29 20:26:01)
Nie wiem, czy gdzie? ju? o tym by?o, ale "Becoming Jane" wchodzi do polskich kin pt. "Zakochana Jane"
I to w towarzystwie "Zakochanego Moliera"
Ostatnio edytowany przez elbereth (2007-08-07 17:34:15)
A wiecie, ?e BBC te? kr?ci film o Jane Austen? Tytu? - "Miss Austen Regrets", Olivia Williams (czyli Jane Fairfax z "Emmy" z Kate Beckinsale) zagra Jane Austen .
Je?li kto? jeszcze nie wie <<Zakochana Jane>> pojawi sie u nas 14.09.2007
Akaterine napisał:
A wiecie, ?e BBC te? kr?ci film o Jane Austen? Tytu? - "Miss Austen Regrets", Olivia Williams (czyli Jane Fairfax z "Emmy" z Kate Beckinsale) zagra Jane Austen
.
Cuudnie... To bardzo pi?kna kobieta i taka "niecukierkowa" w przeciwie?stwie do wielu aktorek z Hoolywood (np. Scarlet Johanson, czy tej dziewczynie, która gra Fanny w nowej wersji "MansfieldPak", albo ... -znowu nie pami?tam- g?ównej bohaterce z "Becomming Jane").
Becoming Jane - wczoraj ogl?da?am.
By?am bardzo ciekawa jaki jest. Oglada?am trailery i zapowiada?o si? ekstra.
Szczerze napisz?, ?e kilka scen mnie bardzo zdziwi?o. Nie b?d? dok?adnie opisywa?, poniewa? wielu na pewno nie widzia?o jeszcze filmu, i po co zdradza? film.
W ka?dym razie, ju? w trakcie filmu p?aka?am (jak dotar?a wie?? o ?mierci narzeczonego Cassandy) a po zako?czniu filmu p?aka?am przez dobre 15 min.
Film ko?czy si? bardzo smutno, to ogólnie wiadomo. Ale ostatnia scena jest niesamowita.
Bardzo fajny, dla mnie przystojny aktor odtwarza rol? Toma.
Anne jako Jane, te? jest ok, tylko dziwi mnie ?e wybrali do tej roli amerykank?. Nie ma angielskiej urody.
Ja te? ogl?da?am, ale moja opinia jest mniej pochlebna... Przede wszystkim historia odbiega od tego, co wiem o znajomo?ci Jane z Lefroy'em i od tego, co wiem o samej Jane i Lefroy'u. Wiedzia?am, ?e b?dzie to przedstawione do?? dramatycznie, ale liczy?am raczej na histori? mi?o?ci dwojga nie?mia?ych ludzi (bo oboje pono? tym si? charakteryzowali), a nie zarozumia?ego Lefroy'a i niewychowanej Jane... Nie mówi?c ju? o tym, ?e ich uczucia za bardzo przypomina?y uczucia Lizzy i Darcy'ego, i to tych filmowych, nie ksi??kowych... Je?eli chodzi o ukazanie historii Jane - jestem na nie, ale film ma kilka plusów, takich jak muzyka, zdj?cia, czy gra Maggie Smith, Iana Richardsona czy Laurence'a Foxa.
Dione napisał:
Akaterine napisał:
A wiecie, ?e BBC te? kr?ci film o Jane Austen? Tytu? - "Miss Austen Regrets", Olivia Williams (czyli Jane Fairfax z "Emmy" z Kate Beckinsale) zagra Jane Austen
.
Cuudnie... To bardzo pi?kna kobieta i taka "niecukierkowa" w przeciwie?stwie do wielu aktorek z Hoolywood
Ma bardziej subteln? urod? ni? Anne Hathaway, poza tym jest bardziej do?wiadczon? aktork?, wi?c pewnie lepiej sobie poradzi ni? Hathaway. I co mi si? jeszcze w nowej produkcji podoba - to, ?e siostr? Jane, Cassandr?, zagra Greta Scacchi, która moim zdaniem jest bardzo podobna do Olivii Williams. Ju? nie mog? si? doczeka? "Miss Austen Regrets" .
Ostatnio edytowany przez Akaterine (2007-09-03 12:45:09)
No w?a?nie, Jane by?a bardzo niewychowana (jak na tamte czasy) w tym filmie, i te sceny mnie zdziwi?y.