Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
W tym roku mają rozpocząć się zdjęcia do biograficznego filmu fabularnego o Jane Austen. Pracuje nad nim wytwórnia Columbia Pictures. Roboczy tytuł brzmi :"Becoming Jane". Jeśli wierzyć plotkom, Jane ma zagrać Natalie Portman.
Produkcją obrazu zajmuje się Graham Broadbent. Autorem scenariusza jest Kevin Hood. Jak na razie projekt nie ma reżysera.
O Boże, tylko nie Natalie Portman!!!!!! RATUNKU!!!!!!!
:evil: :evil: :evil:
No, Natalie Portman jet zdecydowanie za ładna No i chyba Jane powinna zagrać rodowita Brytyjka, nie sądzicie?
Dziewczyny, wielka prośba - przysyłajcie takie informacje jako newsy, albo po prostu jako wiadomość dla mnie a ja je umieszczę na stronie głównej. News'ów brakuje nam jak powietrza! Przysyłajcie a strona będzie żyć. Ja niestety nie zawsze mam czas przejrzeć forum i wyłowić ciekawe informacje.
To ja proponuje coś w rodzaju instrukcji obsługi
Jest taki dział po lewje stronie - "Zamieść artykuł" i tam umieszczajcie takie wiadomości, bo faktycznie az się same o to proszą
Ja mam zawsze dylemat, bo dla mnie artykuł to przynajmniej kilka sensownych zdań, a nie dwie linijki tekstu, dlatego nigdy nie wiem, co jest warte umieszczenia jako artykuł.
To może takie króciutkie zamieszczaj jako nowość? Tam jest do wybrania przecież z której kategorii to ma być tekst.
Nie moge się juz, doczekać tego filmu o Jane Austen z Anna Hathway, ciekawe czy się nauczy tego angielskiego akcentu,bo przecież jest ona amerykanką...JESTEm POzytywnie nakręcona na ten film 8)
Świetnie Już się na niego cieszę
No ja tez jestrem nastawiona pozytywnie.
Nie spodziewam sie cudu, pana Tumnusa sobie oglądnę, ale nie licze na porzadny i ierny film... niestety P7P 05 pozbawiła mnie złudzeń.
Wital
Zwiastun filmu "Becoming Jane"
http://www.mymovies.net/player/player.a … 3&sec=
Oh jak miło
Ja się już nie mogę doczekać. Oczywiscie czytałam jaki żal mają Anglicy, że amerykanka zagra Jane. Jednka ja bardzo lubię Anne Hathaway. Ma śliczny uśmiech. Zobaczymy jak sobie da radę z rolą. Teraz szukam kiedy premiera. Światowa ma byc pod 08 marca.
8 marca....hmm to już niedługo intryguje mnie ten facet co gra tam niejakiego Toma(chyba James McAvoy?).Film doprawią pewnie przyprawami a'la Hollywood Ale to przecież od razu go nie skreśla... Dobrze ze luty jest krótki.Chyba powoli zaczne odliczać....
Heheheh jesteśmy poza zasięgiem hehheehehe powinni nakręcić o Polsce film pt."Inni"
Ostatnio edytowany przez mara7 (2007-02-06 16:32:37)
James to pan Tumnus (ja go jeszcze widziałam w Wimbledonie)
Czy sie orientujecie, czy Tom jest/był Szkotem?
Właśnie sprawdziłam Aine i rzeczywiście pochodzi ze Szkocji z jakiejś dzielnicy Glasgow A kogo on grał w Wibledonie??Bo też oglądałam ale nie pamiętam go...
W Wimbledonie grał Carla Colta. A ostatnio, jak Aine wspomniała, grał Fauna Tumnusa w "Opowieściach z Narnii" (uważam, że zagrał świetnie).
Maro, mnie nawet nie tyle o jamesa chodziło, co o Toma, postać z filmu. Bo james ma bardzo silny szkocki akcent i raczej trudno mu sie go pozbyc...
Jak dla mnie to jest kochane - uwielbiam walijskie twarde "r", szkockie seplenienie i irlandzkie zaciÄ…ganie
Natalia napisa³:
W Wimbledonie grał Carla Colta. .
a uściślając - brata głównego bohatera. Tego co to zawsze w zakładach obstawiał jego przeciwników...
Myslałam, że może ktos wie, jakie sa losy tego filmu w Polsce, ale chyba nikt nic nie wie. Bo na świecie juz po premierze i szczęsliwi fani JA zza oceanu i nie tylko cieszą się nim od miesiąca.
Chyba widziałam jakies plakaty w którymś z warszawskich kin, co mogłoby sugerowaź, że jednak planowana jest premiera i u nas, ale teraz zaczynam sie zastanawiać, czy nie było to myslenie zyczeniowe, moze tylko mi sie wydawało...
A Tom z "prawdziwej" historii byl Irlandczykiem, jak wyczytałam w artykule na naszej stronie głownej.
Wszelki duch ... fringilla!!!
Cead Mile Failte!!!
Teoretycznie Szkoci, to Irlandczycy Każdy Irlandczyk jest Szkotem, ale nie każdy Szkot jest Irlandczykiem
dodam jeszcze, ze z tego co sie orientuje, polska premiera nie jest zapowiedziana. Jeśli w ogóle będzie, to pewnie sie na nią naczekamy.