Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
W tym roku maj? rozpocz?? si? zdj?cia do biograficznego filmu fabularnego o Jane Austen. Pracuje nad nim wytwórnia Columbia Pictures. Roboczy tytu? brzmi :"Becoming Jane". Je?li wierzy? plotkom, Jane ma zagra? Natalie Portman.
Produkcj? obrazu zajmuje si? Graham Broadbent. Autorem scenariusza jest Kevin Hood. Jak na razie projekt nie ma re?ysera.
O Bo?e, tylko nie Natalie Portman!!!!!! RATUNKU!!!!!!!
:evil: :evil: :evil:
No, Natalie Portman jet zdecydowanie za ?adna No i chyba Jane powinna zagra? rodowita Brytyjka, nie s?dzicie?
Dziewczyny, wielka pro?ba - przysy?ajcie takie informacje jako newsy, albo po prostu jako wiadomo?? dla mnie a ja je umieszcz? na stronie g?ównej. News'ów brakuje nam jak powietrza! Przysy?ajcie a strona b?dzie ?y?. Ja niestety nie zawsze mam czas przejrze? forum i wy?owi? ciekawe informacje.
To ja proponuje co? w rodzaju instrukcji obs?ugi
Jest taki dzia? po lewje stronie - "Zamie?? artyku?" i tam umieszczajcie takie wiadomo?ci, bo faktycznie az si? same o to prosz?
Ja mam zawsze dylemat, bo dla mnie artyku? to przynajmniej kilka sensownych zda?, a nie dwie linijki tekstu, dlatego nigdy nie wiem, co jest warte umieszczenia jako artyku?.
To mo?e takie króciutkie zamieszczaj jako nowo??? Tam jest do wybrania przecie? z której kategorii to ma by? tekst.
Nie moge si? juz, doczeka? tego filmu o Jane Austen z Anna Hathway, ciekawe czy si? nauczy tego angielskiego akcentu,bo przecie? jest ona amerykank?...JESTEm POzytywnie nakr?cona na ten film 8)
?wietnie Ju? si? na niego ciesz?
No ja tez jestrem nastawiona pozytywnie.
Nie spodziewam sie cudu, pana Tumnusa sobie ogl?dn?, ale nie licze na porzadny i ierny film... niestety P7P 05 pozbawi?a mnie z?udze?.
Wital
Zwiastun filmu "Becoming Jane"
http://www.mymovies.net/player/player.a … 3&sec=
Oh jak mi?o
Ja si? ju? nie mog? doczeka?. Oczywiscie czyta?am jaki ?al maj? Anglicy, ?e amerykanka zagra Jane. Jednka ja bardzo lubi? Anne Hathaway. Ma ?liczny u?miech. Zobaczymy jak sobie da rad? z rol?. Teraz szukam kiedy premiera. ?wiatowa ma byc pod 08 marca.
8 marca....hmm to ju? nied?ugo intryguje mnie ten facet co gra tam niejakiego Toma(chyba James McAvoy?).Film doprawi? pewnie przyprawami a'la Hollywood Ale to przecie? od razu go nie skre?la...
Dobrze ze luty jest krótki.Chyba powoli zaczne odlicza?....
Heheheh jeste?my poza zasi?giem hehheehehe powinni nakr?ci? o Polsce film pt."Inni"
Ostatnio edytowany przez mara7 (2007-02-06 16:32:37)
James to pan Tumnus (ja go jeszcze widzia?am w Wimbledonie)
Czy sie orientujecie, czy Tom jest/by? Szkotem?
W?a?nie sprawdzi?am Aine i rzeczywi?cie pochodzi ze Szkocji z jakiej? dzielnicy Glasgow A kogo on gra? w Wibledonie??Bo te? ogl?da?am ale nie pami?tam go...
W Wimbledonie gra? Carla Colta. A ostatnio, jak Aine wspomnia?a, gra? Fauna Tumnusa w "Opowie?ciach z Narnii" (uwa?am, ?e zagra? ?wietnie).
Maro, mnie nawet nie tyle o jamesa chodzi?o, co o Toma, posta? z filmu. Bo james ma bardzo silny szkocki akcent i raczej trudno mu sie go pozbyc...
Jak dla mnie to jest kochane - uwielbiam walijskie twarde "r", szkockie seplenienie i irlandzkie zaci?ganie
Natalia napisał:
W Wimbledonie gra? Carla Colta. .
a u?ci?laj?c - brata g?ównego bohatera. Tego co to zawsze w zak?adach obstawia? jego przeciwników...
Mysla?am, ?e mo?e ktos wie, jakie sa losy tego filmu w Polsce, ale chyba nikt nic nie wie. Bo na ?wiecie juz po premierze i szcz?sliwi fani JA zza oceanu i nie tylko ciesz? si? nim od miesi?ca.
Chyba widzia?am jakies plakaty w którym? z warszawskich kin, co mog?oby sugerowa?, ?e jednak planowana jest premiera i u nas, ale teraz zaczynam sie zastanawia?, czy nie by?o to myslenie zyczeniowe, moze tylko mi sie wydawa?o...
A Tom z "prawdziwej" historii byl Irlandczykiem, jak wyczyta?am w artykule na naszej stronie g?ownej.
Wszelki duch ... fringilla!!!
Cead Mile Failte!!!
Teoretycznie Szkoci, to Irlandczycy Ka?dy Irlandczyk jest Szkotem, ale nie ka?dy Szkot jest Irlandczykiem
dodam jeszcze, ze z tego co sie orientuje, polska premiera nie jest zapowiedziana. Je?li w ogóle b?dzie, to pewnie sie na ni? naczekamy.