Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1 2006-11-07 13:00:50

Dione
Użytkownik

Praca, praca, praca.......Pomooocyyy

Dawno mnie tu nie bylo, wi?c serdecznie witam si? ze wszystkimi. Postaram si? zagl?da? cz??ciej, lecz roll mam tyle pracy, ?e nie wiem czy do ?wi?t wyjd? na prost?. Znajomi narzekaj?, ze nie mam dla nich czasu, a ja có?... Jak utkn??am w tym laboratorium tak ledwie zauwa?y?am, ?e ?nieg spad? 8O

Mój ch?opak si? w?a?nie o?eni?....

#2 2006-11-07 14:12:36

pak4
Użytkownik

Re: Praca, praca, praca.......Pomooocyyy

Uuuuuu... To na prawd? ?le... U mnie zdo?a? on stopnie? i to kilka dni temu...

A tak powa?nie, to sam powinienem zachowa? si? podobnie, co mi jako? nie idzie...

Oddaj wierzbie
Ca?? nienawi??, ca?e po??danie
Twego serca.

Basho (1644-1695)

#3 2006-11-07 14:25:37

elbereth
Użytkownik

Ja podobnie jak Dione - wiecznie zaj?ta... Ton? po uszy w uniwersyteckich podr?cznikach i opracowaniach, a na forum zagl?dam od ?wi?ta, bo jedyny komputer do jakiego mam dost?p to biblioteczny z?om sad Bez literek na klawiaturze. Bez Office'a. Bez nap?du CD i stacji dyskietek.* Ale wszystkie prace pisz studencie na komputerze, bo tak zarz?dzi? rektor :x Ech, ci??ka studencka dola...
______
* to dlatego jeszcze nie wys?a?am Vasco grafiki na stron? :oops: przepraszam :oops: obiecuj?, ?e zrobi? to jak tylko dopadn? jaki? lepszy sprz?t...

?ona: Dlaczego zostawi?e? mnie sam?? Wida? kochasz swojego przyjaciela bardziej ode mnie...
M??: Ale? sk?d! Gdyby?cie oboje ton?li w rzece, ratowa?bym Ciebie!
?ona: Naprawd??
M??: Oczywi?cie! Jeste? dwa razy l?ejsza! big_smile

#4 2006-11-07 15:10:42

AineNiRigani
Użytkownik

to chyba ja jedna mog? si? pochwali? zbytkiem czasu. Leci mi on przez palce zwykle ca?kowicie zmarnowany ... sadsad

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#5 2006-11-07 19:03:29

pak4
Użytkownik

A ja sobie w?a?nie u?wiadomi?em, ?e odpowied? Dione pisa?em z... 'laboratorium'. Tak si? nazywa to pomieszczenie i nic za to nie mog? wink

Aine, wiesz, ja czasem mam poczucie, ?e czas mi przecieka przez palce sad ale z drugiej strony na nadmiar wolnego czasu nie narzekam smile Mam ponad 100 ksi??ek nie przeczytanych na pó?kach, sporo p?yt (CD), które chcia?bym dobrze przes?ucha? i opisa? znajomym, spory zbiór p?yt DVD z gazet (nigdy nie ogl?danych), ?adny park dla spacerów i kolosalne zaleg?o?ci w wizytach w teatrze sad (Potem przychodz?, a pani szatniarka mi mówi: 'Dawno tu pana nie widzieli?my...' smile )

Oddaj wierzbie
Twego serca.

Basho (1644-1695)

#6 2006-11-07 19:18:47

AineNiRigani
Użytkownik

Ja wszystkie zaleg?e ksi??ki ju? przeczyta?am, a te które chcia?abym przeczyta? s? na dzie? dzisiejszy niedost?pne (biblioteka oddalona o 40 km). Filmy ogl?dn??am niemal wszystkie z zapasu nieigl?danych - a wierz mi by?o tego bardzo du?o (dzieki Bogu za seriale!!! big_smile Teraz jestem na etapie brata Cadfaela big_smile). I nie powiem, staram sie swykorzystac czas w miar? dobrze - wzie?am si? za konserwacj? starych mebli (to troch? potrwa - pracoch?onne zaj?cie:D), wyhaftowa?am 1,5 obrazka, za tydzie? - dwa pomaluj? ?azienk?, sprz?tam po remoncie.
Ale i tak uwa?am, ?e marnuj? czas. Bezsens, bezsens, bezsensem pogania
:?

#7 2006-11-08 07:53:43

Marija
Użytkownik

Hm, mam pewne techniczne problemy z tym forum roll
..................
Ale ju? lepiej smile

#8 2006-11-09 10:43:40

Dione
Użytkownik

Ja pocieszam si? tym, ?e dwa tygodnie ko?cz? zaj?cia ze studentami i b?d? mog?a zaj?? si? tylko swoj? prac?.
Po wczorajszym 13 godzinnym maratonie na ?wiczeniach dzi? nie mia?am si?y podnie?? si? z ?ó?ka. :? Zdecydowanie potrzebuj? troch? wypoczynku. Je?li mi si? uda, to wychodz? dzi? wcze?niej, id? prosto do mieszkania (tylko osiedlowy sklep odwiedz?, bo lodówka od tygonia pusta wink ) i b?d? "nieprzyzwoicie" si? wylegiwa? w fotelu przed TV. Ogl?da? b?d? tylko g?upawe komedie, :twisted: bo nie mam si?y my?le? na filmach z sensem.

#9 2006-11-09 15:15:20

Marija
Użytkownik

8O Biedactwo!! To jaki? straszny wyzysk tam masz!!!

#10 2006-11-09 18:37:00

magdalia
Użytkownik

Wiem co oznacza zm?czenie. Kiedy? pracowa?am na zast?pstwie w centrum handlowym, a czas pracy mia?am taki: czwartek i pi?tek po 12 godzin, sobota i niedziela wolne, a poniedzia?ek i wtorek po 12 godzin. Raz tak wypad?o, ?e kole?anka musia?a jecha? na zjazd na uczelnie i przez sze?? dni musia?am pracowa? po 12 godzin dziennie. Po tych sze?ciu dniach mia?am wszystkiego do?? i nie mia?am si? by u?miecha? si? do klientów sad . Od tamtej pory ju? nie szuka?am pracy w centrach handlowych i dopie?am swego, teraz pracuje od poniedzia?ku do pi?tku, od 8:00 do 16:00 i jestem tak zadowolona jak nigdy dot?d. Pozdrawiam. big_smile

#11 2006-11-10 09:36:24

Dione
Użytkownik

8O Biedactwo!! To jaki? straszny wyzysk tam masz!!!

A ?eby si? nie nudzi?, to za tydzie? jestem ?wiadkiem na ?lubie siostry. Ju? mam gniewne i prosz?ce telefony, kiedy przyje?d?am do domu roll

#12 2006-11-26 16:01:54

Irish
Użytkownik

Oj! Przepracowanie - wiem co o tym sad Teraz zamieszka?am z dala od domu i na poczatku t?skni?am, ale tak si? wzi??am za obowi?zki na "w?asnym" to nawet nie wiem kiedy jest niedziela. Nie s?dzi?am, ?e "doros?e" ?ycie poch?ania tyle uwagi i... nerwów.

#13 2007-09-10 19:36:31

czytelniczka
Użytkownik

Trafi?am na ten w?tek , bo w?asnie mam krótka przerw? i wyjrza?am spod papierzysk.Nie potrzebuj? pomocy , ale dobrego s?owa , bo tym razem ju? zw?tpi?am, ?e kiedykolwiek uwolni? si? od nadmiaru pracy.......

#14 2007-09-10 19:47:01

AineNiRigani
Użytkownik

czytelniczko - to ja Ci tego ?ycz? big_smile
I przesy?am nie tylko ciep?e s?owa, ale i ciep?e my?li.

#15 2007-09-10 21:24:57

pak4
Użytkownik

Czytelniczko: dasz rad?!
(A po cichu zastanawiam si?, czy to praca sama, czy te? pogoda za oknem -- jakby s?o?ce wyjrza?o zza chmur, oczywi?cie nie o tej porze smile to s?dz?, ?e w ja?niejszych barwach by? to widzia?a smile Których to barw szczerze ?ycz?!)

Oddaj wierzbie
Twego serca.

Basho (1644-1695)

#16 2007-09-12 18:45:29

czytelniczka
Użytkownik

Aine i Pak wielkie dzi?ki za zyczenia , pomog?y mój pólroczny raport jest prawie sko?czony .Teraz widz? ,?e za oknem ca?kiem niez?a jesie?.

#17 2007-09-12 23:49:47

AineNiRigani
Użytkownik

gratulacje!!!

Stopka forum