Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Jedynie Jane mi pasi. Lizzy zbyt bezbarwna, Darcy zbyt ?liczny. Bingley tez moglby byc
Nie wiem czy Zawadzkiego Krzysztofa uwzgl?dniali?cie. Pasowa?by mi gdzie?. Mo?e Wickham, a mo?e w?a?nie Darcy. Nie mog? si? zdecydowa?. Kiepska w te klocki raczej jestem
apple, ja my?l?, ?e pani Bennet by?a ?adna. po kim córki by odziedziczy?y urod?? poza tym pan Bennet o?eni? si? chyba w?a?nie dla urody Je?li chodzi o Twój typ na Lizzy-nie podoba mi si? jej nos. Co do reszty nie b?d? si? wypowiada?, bo w?a?ciwie nie mam zdania
Please, tylko nie Magdalena Górska :-) I jej uroda i dotychczasowe role wybitnie dzia?aj? mi na nerwy!
Czekam na Wasze zdanie i typy
A co myslicie o Michale Milowiczu w roli Collinsa??
wyibrazi?am sobie Milowicza w tym pastorskim kapeluszu ...
Wiecie co, ja to w?ród m?odych polskich aktorów Darcy'ego nie widz?. Na Bingley'a bym da?a Zako?cielnego na przyk?ad. A Collinsem ?wietny by?by Karolak.
ja nie wiem, chyba jako jedyna mam przesyt ostatnio Zako?cielnego... nie do?c ?e przesyt to jeszcze on nie bardzo mi si? podoba, jest jaki? taki cukierkowaty..., wol? takich "rozczochra?ców" jak np Bartosz Opania
Bartosz Opania to na razie dla mnie jedyny polski kandydat do roli Darcy'ego. Cho? to te? jeszcze nie to....
Opania jest za stary. Zdecydowanie. Colin wyglada? m?odziej, Bartosz dok??dnie na tyle ile ma. Dla mnie ci?gle jedyny jest ?o?edziewski.
Dione napisał:
A Collinsem ?wietny by?by Karolak.
Z tym si? zgadzam :)
na wickhama - te? za stary. Na pana Benneta za m?ody, a moze pan Gardiner? Nie znamy jego wieku. Móg? by? (i chyba by?) m?odszym bratem pani Bennet.
AineNiRigani napisał:
Opania jest za stary. Zdecydowanie. Colin wyglada? m?odziej, Bartosz dok??dnie na tyle ile ma. Dla mnie ci?gle jedyny jest ?o?edziewski.
Bym si? mo?e zgodzi?a, ale kurde nie wiem który to. W czym ostatnio gra? i kogo?
Wed?ug mnie:
pan Bennet - Daniel Olbrychski
pani Bennet - Joanna Jedryka vel Ciocia Krysia z M jak Milosc
Georgiana - Izabela Ma?ota
Lady Catrine - Beata Tyszkiewicz
pan Collins - Tomasz Karolak lub Olaf Lubaszenko
Bingley - Piotr Adamczyk lub Borys Szyc
miss Bingley - Kasia Cichopek
pulkownik Fitzwilliam - Tomasz Kot lub Bartosz Opania
Lidia Bennet - Ania Mucha
Jane Bennet - Magdalena Cielecka
Poza tym uwazam ze powinni dac szanse nowym ludziom. Juz tu nie mowie o sobie (chociaz sama bym chetnie zagrala Lizzy) ale powinni poszukac swie?ych "duszyczek". Uwazam ze jak obsadzili by kilka rol nieznanymi to ciekawiej by sie to ogladalo.
A mnie dzi? natchn??o, ?e Colinsa móg?by zagra? posterunkowy z "Rodziny zast?pczej"
Na Darcy'ego typuj? jedynie Micha?a ?ebrowskiego - jedynego przystojnego faceta w?ród polskich "gwiazd". Zako?cielny, niestety, jest drewnianym aktorem... te jego wy?wiczone przed lustrem gesty i miny doprowadzaj? mnie do sza?u ;-)... Nad Lizzy si? jeszcze zastanowi? ;-)
Zakoscielny nigdy w zyciu bo jest za niski!! Darcy jest wysoki i przystojny!! Ale posterunkowy z rodziny zastepczej moglby byc.
Nikt nie powiedzial nic na temat zeby nowych aktorow poszukac...
lady_ania napisał:
Wed?ug mnie:
pan Bennet - Daniel Olbrychski
pani Bennet - Joanna Jedryka vel Ciocia Krysia z M jak Milosc
Georgiana - Izabela Ma?ota
Lady Catrine - Beata Tyszkiewicz
pan Collins - Tomasz Karolak lub Olaf Lubaszenko
Bingley - Piotr Adamczyk lub Borys Szyc
miss Bingley - Kasia Cichopek
pulkownik Fitzwilliam - Tomasz Kot lub Bartosz Opania
Lidia Bennet - Ania Mucha
Jane Bennet - Magdalena Cielecka
Poza tym uwazam ze powinni dac szanse nowym ludziom. Juz tu nie mowie o sobie (chociaz sama bym chetnie zagrala Lizzy) ale powinni poszukac swie?ych "duszyczek". Uwazam ze jak obsadzili by kilka rol nieznanymi to ciekawiej by sie to ogladalo.
To ja do twojej propozycji podam kilka uwag:
1. Olbrychski jako pan Bennet?? (tu rozrywam koszul?) Nigdy!!!
2. Ciocia Krysia pani? Bennet? - To strata ?wietnej postaci.
3. Piotr Adamczyk pasuje jedynie na Wickhama
4. Tyszkiewicz by?aby zbyt wykwintn? lady Catrine. Pr?dzej taka Bo?ena Dykiel...
5. Cichopek zupe?nie na Karolin? Bingley nie pasuje- zbyt m?odzie?cza, weso?a i pozytywnie nastawiona do ?wiata. Panna Bingley powinna mie? lekko ch?odny wyraz twarzy z rysem z?o?liwo?ci ukrytym pod wystudiowanym u?miechem.
6. Mucha jest absolutnie za stara i aktorka z niej ?adna.
7. Cielecka te? jest za stara i do tego urody zachwycaj?cej to nie ma.
8. Karolak jako pan Collins- no to jest jaki? pomys?
9. Szyc na Bingley'a jest za niski.
10. Kota na pu?kownika za szkoda, bo on ca?kiem niez?ym jest aktorem, a ta posta? ledwie si? pojawia
11. o Ma?ocie w roli Georgianny nic nie powiem, bo nie wiem kto ona.
To tak tyle moich uwag.
Mi Cichopek nie pasuje na Lizzy-ona taka delikatna i ci?gle w tej tv p?acze-o wszystko. M jak Mi?o?? powinien mie? tytu? "Suma wszystkich nieszcz???"- ca?a ta rodzina Mostowiaków to "wieeeelkie niesc??cie". Tylko nie krzyczcie ogl?dam czasami, ale wszystkie córki z Ma?gosi? na czele zbi?y lustro i maj? 7 lat nieszcz??cia.
Rosatti to dziewczyna bez wyrazu-ty?ko ?adna. Cielecka gra tylko w towarzystwie Chyry a on tu nijak nie pasuje. A Opania i Kot s? wspaniali, ale oboje za starzy.
Hmm tak my?l?:
Lady Katarzyna -Anna Korcz-ale nie jestem przekonana.
Pani Benett-Anna Guzik-gdyby tylko by?a starsza, ale moze Gra?yna Barszczewska.
Charlota- Joanna Pietro?ska (z Plebanii ?ona tego policanta)
Jane Ma?gorzata Teodorska - ?liczna dziewczyna ( Irka z Plebanii)
Musz? jeszcze pomy?le?. Jak mi co? wpadnie to dopisz?.
Ostatnio edytowany przez Nela (2007-02-02 11:33:48)
11. o Ma?ocie w roli Georgianny nic nie powiem, bo nie wiem kto ona.
To corka doktor Reni z M jak Milosc
Nela napisał:
Jane Ma?gorzata Teodorska - ?liczna dziewczyna ( Irka z Plebanii)
Hm, ten pomys? nawet niez?y, tylko czy by?aby w stanie odci?? si? od postaci Irki, b?d? co d?d? bardzo charakterystycznej, i zagra? inaczej?