Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
oj magda Cielecka jest zimna, ona predzej mog?aby by? za Karoline - o w?asnie - idealna. Zimna, cyniczna i wyrachowana. Ca?a Karolina.
Na Jane musi by? kto? ciep?y i mi??y, aczkolwiek niekocznienie b?yskotliwy, natomiast ciut naiwny.
Pani Beata na lacy C - wietny pomys?. Pani Beata ma w sobie t? "pa?sko??" , szlachecko??, dystynkcj?. Z dziada pradziada. D?ugo trwa?o zanim sie do niejh przkona?am. Teraz ja wielbi? i czcz? (niekoniecznie jako aktork? ).
Magda C. to by chyba mog?a, ale w filmie xxx pt. "D...a i uprzedzenie". Sorki, ale jako? mi ona tak si? ostatnio kojarzy Widzia? kto? "Samotno??..."?
Pan Del?g to ze 2 klasy ni?ej. Odk?d ?ona widzia?a go na ?ywo (i co gorsza s?ysza?a...), to cho?by mnie Aine przypieka?a ?elazem, zdania nie zmieni?!
T. Kot, to ten "krytyk filmowy" z Newsweeka???
Faktycznie, na Collinsa tylko mi Malajkat podszed?. Pierwsze skojarzenie z "Ogniem i mieczem". Ale tak na powa?nie to chyba nie
Oj Szefie. Ja mia?abym Ci? do Del?ga przekonywa?? Chcesz mnie obrazi?, czy jak? Czym Ci podpad?am?
P.S. Tomasz Kot to ostatnioodkryty talent - straszliwie go lubi?. To ten od Niani i Na dobre i na z?e. Ostatnio zagra? Rydla w Skazani na bluesa. Ja go widzia?am dodatkowo w krakowskiej Bagateli na Kolacji dla g?upca. Jest rewelacyjny w ka?dej roli. By?by ?wietnym Collinsem, ?wietnym Bingleyem i ?wietnym Darcym. Ba!!! Podejrzewam, ?e i Lizzy by?aby z niego ?liczna. Wiem, wiem - perwersja, ale ju? pani Bennet z pewno?ci?
Vasco napisał:
Magda C. to by chyba mog?a, ale w filmie xxx pt. "D...a i uprzedzenie". Sorki, ale jako? mi ona tak si? ostatnio kojarzy
Widzia? kto? "Samotno??..."?
Ja widzia?am niestety i kasa posz?a spa?. Staram si? zapomnie?, ?e by?am na tym filmie ?eby nie ?a?owa?. Ksi??ka jest dobra, ale film
Ja jako? nie mog?am si? przekona? do Del?ga.Roli Petroniusza w Quo Vadis" nie ud?wign??-mo?e dlatego tak mi si? wydawa?o bo ogl?da?am film tu? po przeczytaniu ksi??ki, nie widzia?am tam tych uczu?, tych emocji, troch? by? bezwyrazowy... wi?c nie wiem czy da?by rad? jako Mr. Darcy... Jednak po obejrzeniu "Ja Wam poka??" zaczynam si? do niego przekonywa?. Mo?e on tak jak wino i Colin Firth-im starszy tym lepszy...?
jak dla mnie Del?g jest dr?twy w ka?dej roli. W Ja Wam Poka?? - równie? (na szczescie nie by?o go tak wiele). Jedynie w Tygrysach Europy mi sie podoba?.
jak dla mnie Del?g jest dr?twy w ka?dej roli. W Ja Wam Poka?? - równie? (na szczescie nie by?o go tak wiele). Jedynie w Tygrysach Europy mi sie podoba?.
?ona by?a na spotkaniu "z aktorem" w szkole. By?o to chyba krótko przed premier? "Ogniem i mieczem". Stan?? na ?rodku i "no, pytajcie, co chcecie wiedzie?..." Jak ju? go kto? zapyta? o Petroniusza, to opowiada? jak to musia? si? zastanowi? nad swoim chrze?ciaja?stwem, aby powiedzie? Chrystys ?yje. Jak mi to ?ona opowiada?a, to nie wiedzia?em czy si? ?mia? czy p?atka?...
maliva napisał:
Ja jako? nie mog?am si? przekona? do Del?ga.Roli Petroniusza w Quo Vadis" nie ud?wign??
Nic dziwnego, bo Petroniusza zagra? Linda
E.
Upss! No to ?adnie wp?dzi?am "w maliny".. Oczywi?cie Winicjusza!
Elentari-dzi?ki za czujno??.. A? rumie?cem si? obla?am
a ja sie nie zoriwntowalam...
Mnie sie oni tez zawsze mylili...
Wg mnie na pana Collinsa pasowa?by mo?e Globisz....
Je?li chodzi o innych, to raczej typów nie mam.
Co do pana Darcy'ego - Kot w ?adnym wypadku!
Agnieszka Dygant ewntualnie na Lydi? ;-)
Ps. Gdzie? w obsadzie widzia?abym te? ?mijewskiego (typ urody jako? mi do tych czasów pasuje), cho? wiekowo troch? zbyt dojrza?y :-)
Ostatnio edytowany przez Asia Katastrofa (2006-12-30 21:44:54)
Globisz jest za stary na Collinsa, Dygant na Lydie.
A Kot we fraku wygl?da i?cie arysKOTratycznie
No ba! Ale spo?rod m?odych aktorów to nie widz? nikogo, przykro mi.
Skoro Lidia mia?a niespe?na 16 czy 17 lat i mieliby?my si? tego jako? tam trzyma? przy obsadzie, to chyba pozostaje tylko dziewczyna graj?ca Julk? w "Na dobre i na z?e". Kwesti? urody celowo pomijam :-)
Ps. Mam ju? typ na rol? Elisabeth: Karolina Gruszka
Oj Karolina, co ca?kiem neiz?y typ. Pasuje ca?kiem ca?kiem. Niby nie ma zniewalaja?cej urody, ale jest niezwykle ?wie?a i urocza. No i inteligentna. I z charakterkiem.
Tiaaa. to dobry typ.
I dlatego nadal b?d? si? upiera? przy ?o??dziewskim jako Darcym.
Przyznam sie szczerze, ze nie znam mlodych aktorow Karolina Gruszka kojarzy mi sie z rozczochrana pannica z Przedwiosnia, ale moze moze...
To co dalej Damiecki (nie pamietam jak sie pisze ) na Bingleya?? a Rosati na jego siostre??
O nie!!! Damiecki jedynie móg?by na Collinsa by?. Nie znosze go...
Dla mnie Karolina bedzie chyba przede wszystkim Nik? ze Sfory. Jak dla mnie - mamy ju? polsk? Lizzy
Cha, cha! przyznam, ?e zabawa z polsk? obsad? nadspodziewanie mnie wci?gn??a i znów mam klika typów na pozostale du?e role :-)
1/ Whickam - Bartosz Opania
/cho? chwilami wydaje mi si?, ?e mo?e i na Darcy'ego móg?by si? nada? :-D/
2/ pan Bingley - Przemys?aw Cypria?ski (Kuba z "M jak mi?o??")
3/ siostry pana Bingley'a - (mo?e) Agata Buzek i Maria Seweryn
4/ pani Bennett - Joanna ?ó?kowska
5/ pan Bennett - Marian Opania
Hmm. Przyznaje, ze Bartosz to kawa? przystojniachy, ale jako introwertyk - raczej na Darcyego by pasi?. Teoretycznie. Bo za stary - niestety.
Buzkówna i Seweryn - mo?e mo?e mo?e, zw?aszcza ?e s? do siebie do?? podobne.
Ale ?ó?kowska, có?... po zastanowieniu stwierdzam, ?e jednak nie. Uwielbiam j?, ale niestety urod? odstaje.
a mo?e Janda na pani? Bennet?
Nad Opani? my?l?
AineNiRigani napisał:
Hmm. Przyznaje, ze Bartosz to kawa? przystojniachy, ale jako introwertyk - raczej na Darcyego by pasi?. Teoretycznie. Bo za stary - niestety
E, za stary nie jest... (bodaj?e rocznik 1970).
Colin Firth by? starszy wiekiem, gdy gra? Darcy'ego.
Ale ?ó?kowska, có?... po zastanowieniu stwierdzam, ?e jednak nie. Uwielbiam j?, ale niestety urod? odstaje
Od czegó? charakteryzacja ;-) Poza tym starsza pani Bennet, czy ona by?a piekna?
?ó?kowska ma w swojej grze du?o egzaltacji. To mnie przekonuje do niej najbardziej :-) Pani Bennet ze swoimi lamentami i migrenami te? j? mia?a.
a mo?e Janda na pani? Bennet?
Interpretuje zbyt nerwowo moim zdaniem.
Bartosz-jak najbardziej ale na Darcy`ego, na Whickama raczej jako? mi nie pasuje,
a mo?e na Bingley`a Borys Szyc?- on ju? z twarzy jest sympatyczny...
Prywatnie obstawia?bym Mari? Seweryn raczej na Charlott? Lucas. A czy jest podobna do Buzkówny? Nie powiedzia?bym -- porównajcie sobie, prosz?, ich nosy
Co do Collinsa -- m?ody, t?gawy... niestety, tacy w serialach raczej nie grywaj?. Latem w teatrze widzia?em Micha?a Piel?. Mo?e on??
Gruszka... mo?e, mo?e. Ostatnio j? widzia?em w "Trzech siostrach" (cho? krytyka zjecha?a).
Ale ja si? nie znam -- nie ogl?dam serialów, a nawet wi?cej -- telewizji
Dziewczyny, a co sadzicie o tej aktorce (w roli Lizzy oczywiscie)??
Agnieszka Ciejka
A moze Wojtek Medynski na Darcy'ego??
Magdalena Górska jako Jane??
Kamil Mackowiak jako Bingley??
Katarzyna Walter jsko Pani Bennet?? za ladna??
Katarzyna de Borough??
Ostatnio edytowany przez apple_pie (2007-01-01 23:15:25)