Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
delile napisał:
pos?ucha?am sobie i jako? bardzo bardzo mi sie kojarzy z naszym turnauem. Mimo ?e inna ple?, inny j?zyk, to wra?enie pozostaje niezmienione - we wszystkich piosenkach.
Masz racj?, tez momentami mam takie wrazenie:) a Julia na pewno go s?ucha?a, bo jest z Polski:)
oo, to juz wszystko jasne
Dodam, ze ja pana Turnaua kocham od lat szczeniecych (oczywiscie moich, nie jego), w ktorych byl takim sobie malo znanym krakowskim kompozytorem spiewajaco-grajacym w piwnicy pod baranami
Ostatnio edytowany przez AineNiRigani (2007-11-03 19:05:43)
Moje gusta muzyczne s? do?? szerokie - od muzyki klasycznej do metalu. Przez ostatnie 5 lat g?ównie lecia? u mnie w s?uchawkach metal, ale w l?ejszej odmianie power metalu (np. zespó? Sonata Arctica) czy symfonicznego metalu (Nightwish). Obecnie ju? rzadziej si?gam do tego repertuaru, cho? moj? ukochan? wokalistk? nadal pozosta?a Tarja Turunen.
S?ucham te? spokojniejszych klimatycznych piosenek Katie Melua ("Thank You Stars"- moja ulubiona...), Delty Goodrem, Annett Louisan, Blackmore's Night. Ostatnio mam faz? na Micha?a Bajora, którego w?a?ciwie "odkry?am". Nie przepada?am nigdy za piosenk? aktorsk? czy poezj? ?piewan?, ale pod wp?ywem jednej z kole?anek zacz??o mi si? to nawet podoba?. W kilku piosenkach Bajora jestem niemal zakochana (np. "Taka mi?o?? w sam raz", "Ja jestem bogaty", "Nie znajd? nas" - gor?co polecam!).
Z bardziej ?ywio?owych rytmów lubi?: Shakir? (w rozs?dnych ilo?ciach, bo jej wokal nie w ka?dym utworze mi si? podoba), Rus?an? (tylko pierwsz? p?yt?!), Thali? i inne. Nie trawi? techno, hip hopu, muzyki klubowej i muzyki z lat 60-70tych. Za to nie gardz? jazzem (zw?aszcza z lat 30-stych) czy country. Z szeroko zakrojonego popu mo?e mog?abym wy?uska? kilka niez?ych wykonawców czy pojedynczych piosenek, ale ogólnie nie s?ucham radiowego ch?amu i nie orientuj? si? w listach przebojów. Polskiej pop muzyki praktycznie nie s?ucham, bo nie znalaz?am tam nic godnego uwagi. Poziom zespo?ów i wykonawców jest strasznie mizerny.