Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Kochani Przyjaciółka wznawia jako dodatek do październikowego numeru Dumę z 1995 roku oraz Rozważną i Romantyczną-do wyboru- informuję gdyby ktoś był zainteresowany.Jakość nie jest taka najgorsza. Ja upolowałam poprzednio( nie było łatwo) i jestem baardzo szczęśliwa
No co Ty Eliz, nie narzekaj! Jak na 1995 to jakośc filmu jest super!
Chyba nie chodzi o jakość filmu a obrazu w formacie VCD.
Ja nie narzekam ale może nie jestem takim koneserem?
Teraz będę oglądać "RiR" nowo zakupioną.
Dla mnie jakość filmu i obraz w formacie VCD to jedno i to samo. Najwidocznej źle się wyraziłam. Chodziło mi o to, że ten obraz w formacie VDC jest bardzo dobry. Trzeba też zwrócić uwagę na rok nagrania. Wtedy chyba były inne taśmy filmowe, więc nie można porównywać filmu nagranego 11 lat temu z dzisiejszymi. (znowu chodzi o jakośc obrazu w formacie VCD )
Witam wszystkich!
To mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość jeśli popełnię jakąś gafę Mam pytanko odnośnie "Dumy i Uprzedzenie" z 1995 r. z "Przyjaciółki" - które odcinki "DiU" są aktualnie dostępne z "Przyjaciółką" 1,2,3 czy też 4 i 5?? Pytam, ponieważ w moim kiosku są aktualnie dostępne odc. 4 i 5 a pani mi powiedziała, że 1, 2 i 3 były wcześniej... Czyżby "Przyjaciółka" najpierw zaczeła dołączać odc. 4 i 5 a za niedługo będą 1, 2 i 3 :?: Proszę o odpowiedź, bo mi bardzo zależy na kupieniu tego serialu, ale jeśli obecnie są w sprzedaży tylko odc. 4 i 5, to co mi po nich, jeśli nie mam wcześniejszych
Witaj w naszym gronie.
Myślę, że powinny być w komplecie 5 płyt z numerem 40, bo "R&R" są wszystkie częśći czyli 3.
Dziś zakupiłam.
Powodzenia
Anika, dziękuję Ci bardzo za odpowiedź, ale na stronie głównej pisze, że seria "DiU" zostanie podzielona na dwie części (mam nadzieję, że dobrze zrozumiałam) czyli w tym tyg. powinna być w kioskach pierwsza część (nr. 1,2 i 3) a potem następne odc. (4 i 5). Przynajmniej tak wywnioskowałam z tego, co napisał Vasco na str. głównej, a jednak pani z kiosku zapewniła mnie, że 1,2 i 3 nie miała wcale a dziś ma tylko odc. 4 i 5, więc się zdziwiłam. Bardzo mi zależy na tym, żeby wyjaśnić tę sytuację, bo uwielbiam ten serial i uważam, że on jest perełką kobiecego ( i nie tylko!) kina, więc chciałabym go mieć w całości, ale teraz już nie wiem które odcinki są obecnie dostępne z nr. 40 "Przyjaciółki" - 4 i 5 czy wszystkie naraz (1,2,3,4 i 5). Czy ktoś może wie na ten temat coś więcej :?: Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź
1,2,3, widziałam w tym tygodniu .To jest wznowienie ,takie samo wydanie ukazywało się w czasie wakacji , bodajże w lipcu. w sumie 5 płyt w 2 częsciach 1,2,3 potem 4,5. RiR były też w 2 częściach , tak samo Emma. pewnie wznowią wszystko po kolei.A na jakość nie narzekam boże uchowaj , wiedziałam co biorę.
R&R była od razu w całości, wszystkie trzy płyty.
Już kupiłam
Hej! Mam! Właśnie kupiłam cały komplecik DiU . W jednym numerze jest całość (1-5), ale w zależności od tego jak są zapakowane widać 1-3 llub 4-5. Wystarczy pomacać, poprzesuwać zawartość, a okaże się.... Oj! Ale się cieszę.
Bardzo Wam wszystkim dziękuję za odpowiedzi, dzięki którym w końcu mogłam ustalić ile płyt i jakie numery odcinków ukazały się w nr 40 "Przyjaciółki"!! Udało mi się dziś zdobyć DiU ostatni egzemplarz!! BARDZO się cieszę, tym bardziej, że jest z lektorem!! W życiu nie przyszłoby mi do głowy, żeby "pomacać" okładkę i sprawdzić ile tam może być płyt i że w jednym numerze tym razem dali WSZYSTKIE odcinki!! Pozdrawiam wszystkie miłośniczki tego cudownego serialu!!
ech, taka to niedola separacji z telewizorem przez tydzień nauki... o tym, że "DiU" jest w "Przyjaciółce" dowiedziałam się w zeszły piątek. a więc, przez 3 dni latałam jak głupia po wszystkich koskach, sklepach, Empikach, Tesco i Realach. i co? jedyne, co znalazłam, to "Przyjaciółka" z "CK Dezerterzy" i z jakimiś bajkami dla dzieci czy poradnikiem... i co ja mam zrobić? poprosić o wysłanie gazety do domu?? ech... (ponure wzdychanie oznaką zażenowania i lekkiego poddenerwowania tą sytuacją)
Ja również latałam po wszystkich kioskach w okolicy i nie w okolicy, lecz nigdzie nie było DiU musiałam się zadowolić starszą wersją Rozważnej i romantycznej, w której moim osobistym zdaniem aktor, który grał pułkownika Brandona, kompletnie był niedobrany
Ja również latałam po wszystkich kioskach w okolicy i nie w okolicy, lecz nigdzie nie było DiU musiałam się zadowolić starszą wersją Rozważnej i romantycznej, w której moim osobistym zdaniem aktor, który grał pułkownika Brandona, kompletnie był niedobrany
pułkownik Brandon - pół biedy. Cała reszta jest do bani. Wszyscy drętwi, niczym z amatorskiego teatrzyku dla emerytów. Mnie dużo bardziej irytuje Edward i Eleonora. Brrrr!
Mi mama sprawiła miłą niespodziankę i nie proszona kupiła DiU 8) (oczywiście,ja tv nie oglądam,więc znowu bym przegapiła tak,jak wtedy,kiedy była w czerwcu ) Jak się okazało,kupiła w ostatni dzień
8)
o, ja nieszczęsna... los mój pechowy...
teraz zostaje mi tylko czekać na kolejną "Przyjaciółkę" z filmami...
O ile DiU jeszcze się w Przyjaciółce pojawi. Mam szczęście, że moja babcia zadbała o to by kupić gazetę w czerwcu
Bądźmy dobrej myśli - może będzie to jeszcze w tym roku?
prezent na Gwiazdkę od "Przyjaciółki"- "DiU"..
prezent na Gwiazdkę od "Przyjaciółki"- "DiU"..
ja utrzymuję że na Wigilię
Wtedy to fanki DiU będą dopiero happy