Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Kochani Przyjació?ka wznawia jako dodatek do pa?dziernikowego numeru Dum? z 1995 roku oraz Rozwa?n? i Romantyczn?-do wyboru- informuj? gdyby kto? by? zainteresowany.Jako?? nie jest taka najgorsza. Ja upolowa?am poprzednio( nie by?o ?atwo) i jestem baardzo szcz??liwa
No co Ty Eliz, nie narzekaj! Jak na 1995 to jako?c filmu jest super!
Chyba nie chodzi o jako?? filmu a obrazu w formacie VCD.
Ja nie narzekam ale mo?e nie jestem takim koneserem?
Teraz b?d? ogl?da? "RiR" nowo zakupion?.
Dla mnie jako?? filmu i obraz w formacie VCD to jedno i to samo. Najwidocznej ?le si? wyrazi?am. Chodzi?o mi o to, ?e ten obraz w formacie VDC jest bardzo dobry. Trzeba te? zwróci? uwag? na rok nagrania. Wtedy chyba by?y inne ta?my filmowe, wi?c nie mo?na porównywa? filmu nagranego 11 lat temu z dzisiejszymi. (znowu chodzi o jako?c obrazu w formacie VCD )
Witam wszystkich!
To mój pierwszy post, wi?c prosz? o wyrozumia?o?? je?li pope?ni? jak?? gaf? Mam pytanko odno?nie "Dumy i Uprzedzenie" z 1995 r. z "Przyjació?ki" - które odcinki "DiU" s? aktualnie dost?pne z "Przyjació?k?" 1,2,3 czy te? 4 i 5?? Pytam, poniewa? w moim kiosku s? aktualnie dost?pne odc. 4 i 5 a pani mi powiedzia?a, ?e 1, 2 i 3 by?y wcze?niej... Czy?by "Przyjació?ka" najpierw zacze?a do??cza? odc. 4 i 5 a za nied?ugo b?d? 1, 2 i 3 :?: Prosz? o odpowied?, bo mi bardzo zale?y na kupieniu tego serialu, ale je?li obecnie s? w sprzeda?y tylko odc. 4 i 5, to co mi po nich, je?li nie mam wcze?niejszych
Witaj w naszym gronie.
My?l?, ?e powinny by? w komplecie 5 p?yt z numerem 40, bo "R&R" s? wszystkie cz???i czyli 3.
Dzi? zakupi?am.
Powodzenia
Anika, dzi?kuj? Ci bardzo za odpowied?, ale na stronie g?ównej pisze, ?e seria "DiU" zostanie podzielona na dwie cz??ci (mam nadziej?, ?e dobrze zrozumia?am) czyli w tym tyg. powinna by? w kioskach pierwsza cz??? (nr. 1,2 i 3) a potem nast?pne odc. (4 i 5). Przynajmniej tak wywnioskowa?am z tego, co napisa? Vasco na str. g?ównej, a jednak pani z kiosku zapewni?a mnie, ?e 1,2 i 3 nie mia?a wcale a dzi? ma tylko odc. 4 i 5, wi?c si? zdziwi?am. Bardzo mi zale?y na tym, ?eby wyja?ni? t? sytuacj?, bo uwielbiam ten serial i uwa?am, ?e on jest pere?k? kobiecego ( i nie tylko!) kina, wi?c chcia?abym go mie? w ca?o?ci, ale teraz ju? nie wiem które odcinki s? obecnie dost?pne z nr. 40 "Przyjació?ki" - 4 i 5 czy wszystkie naraz (1,2,3,4 i 5). Czy kto? mo?e wie na ten temat co? wi?cej :?: B?d? bardzo wdzi?czna za odpowied?
1,2,3, widzia?am w tym tygodniu .To jest wznowienie ,takie samo wydanie ukazywa?o si? w czasie wakacji , bodaj?e w lipcu. w sumie 5 p?yt w 2 cz?sciach 1,2,3 potem 4,5. RiR by?y te? w 2 cz??ciach , tak samo Emma. pewnie wznowi? wszystko po kolei.A na jako?? nie narzekam bo?e uchowaj , wiedzia?am co bior?.
R&R by?a od razu w ca?o?ci, wszystkie trzy p?yty.
Ju? kupi?am
Hej! Mam! W?a?nie kupi?am ca?y komplecik DiU . W jednym numerze jest ca?o?? (1-5), ale w zale?no?ci od tego jak s? zapakowane wida? 1-3 llub 4-5. Wystarczy pomaca?, poprzesuwa? zawarto??, a oka?e si?.... Oj! Ale si? ciesz?.
Bardzo Wam wszystkim dzi?kuj? za odpowiedzi, dzi?ki którym w ko?cu mog?am ustali? ile p?yt i jakie numery odcinków ukaza?y si? w nr 40 "Przyjació?ki"!! Uda?o mi si? dzi? zdoby? DiU ostatni egzemplarz!! BARDZO si? ciesz?, tym bardziej, ?e jest z lektorem!! W ?yciu nie przysz?oby mi do g?owy, ?eby "pomaca?" ok?adk? i sprawdzi? ile tam mo?e by? p?yt i ?e w jednym numerze tym razem dali WSZYSTKIE odcinki!! Pozdrawiam wszystkie mi?o?niczki tego cudownego serialu!!
ech, taka to niedola separacji z telewizorem przez tydzie? nauki... o tym, ?e "DiU" jest w "Przyjació?ce" dowiedzia?am si? w zesz?y pi?tek. a wi?c, przez 3 dni lata?am jak g?upia po wszystkich koskach, sklepach, Empikach, Tesco i Realach. i co? jedyne, co znalaz?am, to "Przyjació?ka" z "CK Dezerterzy" i z jakimi? bajkami dla dzieci czy poradnikiem... i co ja mam zrobi?? poprosi? o wys?anie gazety do domu?? ech... (ponure wzdychanie oznak? za?enowania i lekkiego poddenerwowania t? sytuacj?)
Ja równie? lata?am po wszystkich kioskach w okolicy i nie w okolicy, lecz nigdzie nie by?o DiU musia?am si? zadowoli? starsz? wersj? Rozwa?nej i romantycznej, w której moim osobistym zdaniem aktor, który gra? pu?kownika Brandona, kompletnie by? niedobrany
Ja równie? lata?am po wszystkich kioskach w okolicy i nie w okolicy, lecz nigdzie nie by?o DiU musia?am si? zadowoli? starsz? wersj? Rozwa?nej i romantycznej, w której moim osobistym zdaniem aktor, który gra? pu?kownika Brandona, kompletnie by? niedobrany
pu?kownik Brandon - pó? biedy. Ca?a reszta jest do bani. Wszyscy dr?twi, niczym z amatorskiego teatrzyku dla emerytów. Mnie du?o bardziej irytuje Edward i Eleonora. Brrrr!
Mi mama sprawi?a mi?? niespodziank? i nie proszona kupi?a DiU 8) (oczywi?cie,ja tv nie ogl?dam,wi?c znowu bym przegapi?a tak,jak wtedy,kiedy by?a w czerwcu ) Jak si? okaza?o,kupi?a w ostatni dzie?
8)
o, ja nieszcz?sna... los mój pechowy...
teraz zostaje mi tylko czeka? na kolejn? "Przyjació?k?" z filmami...
O ile DiU jeszcze si? w Przyjació?ce pojawi. Mam szcz??cie, ?e moja babcia zadba?a o to by kupi? gazet? w czerwcu
B?d?my dobrej my?li - mo?e b?dzie to jeszcze w tym roku?
prezent na Gwiazdk? od "Przyjació?ki"- "DiU"..
prezent na Gwiazdk? od "Przyjació?ki"- "DiU"..
ja utrzymuj? ?e na Wigili?
Wtedy to fanki DiU b?d? dopiero happy