Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Jak schodzimy na grunt statystyki, to musz? si? zgodzi?. Tyle, ?e oprócz ?redniej warto rozpatrywa? cho?by odchylenie standardowe
(Przyznaj?, ?e odchylenia standardowego nie znalaz?em, a tylko same ?rednie -- GUS podaje, ?e ?rednia wieku panów m?odych to 26,2; a panien m?odych: 24,2 -- s? to dane na rok 2002, co jest o tyle wa?ne, ?e ten wiek si? stopniowo podnosi. Tak to jest dyskutowa? o statystyce ze "?cis?owcem" )
Jak schodzimy na grunt statystyki, to musz? si? zgodzi?. Tyle, ?e oprócz ?redniej warto rozpatrywa? cho?by odchylenie standardowe
![]()
(Przyznaj?, ?e odchylenia standardowego nie znalaz?em, a tylko same ?rednie -- GUS podaje, ?e ?rednia wieku panów m?odych to 26,2; a panien m?odych: 24,2 -- s? to dane na rok 2002, co jest o tyle wa?ne, ?e ten wiek si? stopniowo podnosi. Tak to jest dyskutowa? o statystyce ze "?cis?owcem")
Pak, lito?ci, lito?ci!!!!!!!!!!
Tak to jest dyskutowa? o statystyce ze "?cis?owcem"
)
POkazuj? to samo co ta psina
pak tylko nie statystyka :x
Mnie nied?ugo czeka statystyczne opracowywanie wyników bada? i ju? mi to sp?dza sen z powiek. Przeci?tny statystyk z wykszta?cenia na widok podobnych danych ucieka jak najdalej. Kole?ance z pracy statystyk opracowywa? dane przez kilka miesi?cy, a ona ju? od dwóch czy trzech tygodni usi?uje to wszystko przegry??. :?
Hmm. Ja jak musia?am obliczy? statystyczn? skuteczno?? szabli, to wyniki wysy?a?am do przyjació?ki do W?och, a analiz? dosta?am SMS (analiza skrócona )
Aine, czyja to ta pi?kniasta psina!! Jejku....
Dione napisał:
Nie wiem jak moi szanowni koledzy, w ka?dym razie ja protestuj?!
W ramach dok?adno?ci: przeciwko czemu protestujesz? Czy?by? by? jednym z tych klasycznych idea?ów, którzy s?:
- romantyczni, ale rozs?dni
- dbaj?cy o wygl?d, ale nie lalusiowaty
- umiej?cy p?aka?, ale nie mazgaj
- przystojny
- oczytany i wykszta?cony
- inteligentny
- lubi?cy sport, ale nie kibic
- dowcipny, ale powa?ny
- umiej?cy gotowa?
- lubi?cy dzieci
- nosz?cy swoj? kobiet? na r?kach
- nie pij?cy i nie pal?cy
- maj?cy umys? techniczny, ale artysta
- bogaty
- wysoki
- odwa?ny
- rycerski
- z samochodem
- z domem
Wow! Czy jest na swiecie chociaz jeden facet posiadajacy chociaz polowe wmienionych zalet??? (ostatnia moge odpusic)
Angelo, znam takiego, który ma 13 z tych cech. He he i przenigdny nie my?la?am o nim jak o jakimkolwiek kandydacie. On po prostu nie wchodzi w gr?
patrz?c z perspektywy faceta..z takim idea?em kazda kobieta pr?dzej czy pó?niej zanudzi?aby si? na ?mier?....
Robercie ta lista ma niemal wszystko co potrzeba do szcz??cia kobiecie (aczkolwiek jak dla mnie zabrak?o do?? wa?nej sprawy - ?e tak ujm? - bieg?o?ci w ars amandi ;D), a nawet wi?cej, bo ja bym z niej wywali?a jakie? 8-10 punktów
Je?li mamy do czynienia z przystojnym, inteligentnym, oczytanym facetem z poczuciem humoru, to jak mo?na si? z nim nudzi??
aczkolwiek jak dla mnie zabrak?o do?? wa?nej sprawy - ?e tak ujm? - bieg?o?ci w ars amandi ;D
Anio?kom nie wypada o tym pisa? No, chyba, ?e chodzi?oby o bieg?o?? w niebia?skiej ars amandi
A tak w ogóle, to listy s? do?? przygn?biaj?ce i nie powinno si? ich czyta? na czczo
Angelo, znam takiego, który ma 13 z tych cech. He he i przenigdny nie my?la?am o nim jak o jakimkolwiek kandydacie. On po prostu nie wchodzi w gr?
Aine jesli moge zapytac: dlaczego nie wchodzi w rachube?
Zaintrygowalas mnie
Aine jesli moge zapytac: dlaczego nie wchodzi w rachube?
Zaintrygowalas mnie
Z dwóch powodów:
po pierwsze oprócz tych wszystkich zalet ma równie liczn? (albo i liczniejsz?) list? wad i z?o?liwy charakter ( co tylko dodowodzi, ?e ta lista to pic na wod?, jest nieprecyzyjna itd )
a po drugie - to mój brat
czyzby prowadzily do niestrawnosci?
Co to, to nie. Ale jak cz?owiek jest najedzony, to bardziej optymistycznie spogl?da na ?wiat. A tu mnie tak dobijacie
Mog? jedynie powiedzie?, ?e Darcy te? nie mia? samochodu I nawet chyba nie potrafi? gotowa?, wi?c jaki tam z niego idea?
Tak, ale on chyba nie musia? umie?, a dziewcz?ta chyba ju? nie ?mia?y do listy zalet dopisa? zatrudniania przez 'idea?' kucharza...
A ja Wam mog? powiedzie?, ?e przesta?am my?le? nad tym, jakie cechy powinien mie? idealny kandydat na m??a, kiedy pomy?la?am, jak? ja by?abym ?on?...Có?...bez komentarza...i nie tylko przez brak umiej?tno?ci gotowania
Có?, jak wspomina?am dla mnie ta lista to pic na wod?. Mog? z niej wywali? punkty: 1, 7, 9 (biliby?my si? o kuchnie )11, 13, 14, 15, 18, 19 ewentualnie po namy?le mog?abym zrezygnowa? z 3, 12 (pi? mo?e, ale rozs?dnie, gdyby pali? fajeczke, dopisa?abym to do zalet
), 16.
Do tego doda?abym kilka swoich prywatnych punktów
Aine, jak Ty umiesz gotowa? i to do tego stopnia, ?e gotowa jeste? bi? si? o kuchni?, to...hm...ja si? z Tob? o?eni?! Pal sze?? orientacj?, b?dziesz mog?a mie? kochanka (mam nadziej?, ?e ja te? :oops: )....
A tak serio, to chcia?abym, ?eby? zdradzi?a te swoje prywatne punkty Chyba ?e s? ...no...nieprzyzwoite
Co do fajeczki, to nawet si? zgadzam, podobnie jak w kwestii ars amandi :oops: Ale tak jak powiedzia?am, gdyby m??szczy?ni zrobili swoj? list? idealnych kobiet to nie wiem, czy bym si? za?apa?a na jakikolwiek punkt:)
Megg Twoja propozycja jest 6 (za mój sernik dosta?am ju? 5 propozycji ma??e?stwa, w tym 3 lesbijskie ). To czy umiem, to inksza inkszo??. Ja w ogóle uwa?am, ?e je?li chodzi o kucharzenie, kobiety sa u?omne pod tym wzgl?dem. Feminizm feminizmem, ale kobieta nigdy nie b?dzie dobrym muzykiem, ani kucharzem. Przez biologi?
Pochodz? z kucharzuj?cej rodziny i przyznaj?, jestem ostatnia w kolejce i jak si? dopcham do kuchenki, to ho ho ho - ?wi?tuje przez reszt? roku
Ale pichce i mi wychodzi (moj? specjalno??i? jest kuchnia w?oska, aczkolwiek pochwal? si?, ?e szyneczke domowej roboty i swojsk? równie? kie?bask? potrafi? zrobi? ) . Rodzina ?yje, przyjaciele tako? - to chyba dowód, nie?
Co do spowiedzi, to spowied? powszechna - oki. Ale ?ebym ja si? mia?a. Moja lista jest naprawd? nad wyraz skromna, ale punkty nieprzyzwoite z ca?? pewno?ci? s? (jakby mog?o nie by?? Jestem ralistk?. W dodatku ze sk?onno?ciami heodnistycznymi), ale z umiarem. Co do reszty (poza punktami ju? wcze?niej wymienionymi). Hmm.
1. Dla mnie najwa?niejsz? cech? jest pozucie humoru, najlepiej ciut ironiczne. Facet musi mnie bawi?, ale nie robi? z siebie pajaca. Po prostu ja bez ?miechu wi?dn?. Musz? si? ?mia? i je?li trafi?abym na ponuraka, pewnie zatraci?aby si? gdzie? jaka? wa?na cz??c mojej osobowo?ci.
2. Turystyka. Uwielbiam wyje?d?a?, zwiedza?, ogl?da?, spacerowa?. I nie lubi? tego robi? sama. Marzy mi si? facet ciekawy ?wiata.
3. Filmy - to moja kolejna mi?o??. Ale do kina te? nie lubi? chodzi? sama (tzn. moge i?? na inny film ni? towarzysz, ale sama fakt wyj?cia)
4. WARUNEK NIEZB?DNY!!! Musi kochac zwierz?ta i akceptowa? koty. Ja nie mog? ?y? bez jakiego? futrzaka pod r?k?. Mam kota na punkcie kotów i chocia? nie wymagam od Idealnego Kandydata tego samego, musi je akceptowa?.
5. Mam wiele pasji. nie wymagam, ?eby mój idea? je dzieli? (aczkolwiek gdyby tak by?o, by?by idea?em idealnym ), ale nie mo?e mi ich zabrania?, gasi?, zniech?ca? mnie itp.
6. Brwi. Musi mie? odlotowe brwi.
I na razie to by by?o na tyle. Tak na gor?co. Chyba nic wielkiego i wygórowanego, nie?
[...]ale kobieta nigdy nie b?dzie dobrym muzykiem, ani kucharzem. Przez biologi?
![]()
Rozumiem, ?e jak podam przyk?ady Marty Argerich, Agnieszki Duczmal, Marie Claire Alain, czy Emmanuelle Haim, to uznasz to za wyj?tki potwierdzaj?ce regu???
6. Brwi. Musi mie? odlotowe brwi.
Zach?cony wspomnianym sernikiem podbieg?em do lustra. Ale nic z tego
A tak w ogóle, to bardzo sympatyczna lista. Do przeczytania i na czczo
Jakby? zgad?. Wyj?tki. Teraz tylko tak gwoli wyja?nienia spytam, czy to s? jakie? kucharki? :twisted:
A co do brwi - cóz, to tylko ja jestem w stanie stwierdzi?
a co to znaczy odlotowe brwi??
Nie ma regu?y. No po prostu s? odlotowe i albo ich nie ma. I tyle.