Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Wcale nie chodzi o to jaki powinien by?, a jaki powinien nie by?. Po prostu idealny kandydat na m??a powinien by? facetem, który gdyby nie jego wszystkie wady by?by wprost idealny.
nie ma idea?u. ka?dy m??czyzna ma wady (je?li jest chodz?cym po Ziemi Bogiem, jest inteligentny i oczytany, wygadany i kulturalny- no i kocha Ci? nad ?ycie, to mo?e by? uzale?niony od le?enia na kanapie, palenia papierosów, ogl?dania meczy, picia alkoholi, spogl?dania na Ciebie z góry i rozkazywania wszystkim dooko?a w??cznie z Twoim kotem/psem/rybk?/chomikiem, much? na ?cianie i Twoim rodzicom)
a idealni kandydaci na m??a istniej? tylko w ksi??kach/filmach
Nie wiem jak moi szanowni koledzy, w ka?dym razie ja protestuj?!
Typowe niezrozumienie pomi?dzy "p?ciami" (co za wyraz)
Nie wiem jak moi szanowni koledzy, w ka?dym razie ja protestuj?!
W ramach dok?adno?ci: przeciwko czemu protestujesz? Czy?by? by? jednym z tych klasycznych idea?ów, którzy s?:
- romantyczni, ale rozs?dni
- dbaj?cy o wygl?d, ale nie lalusiowaty
- umiej?cy p?aka?, ale nie mazgaj
- przystojny
- oczytany i wykszta?cony
- inteligentny
- lubi?cy sport, ale nie kibic
- dowcipny, ale powa?ny
- umiej?cy gotowa?
- lubi?cy dzieci
- nosz?cy swoj? kobiet? na r?kach
- nie pij?cy i nie pal?cy
- maj?cy umys? techniczny, ale artysta
- bogaty
- wysoki
- odwa?ny
- rycerski
- z samochodem
- z domem
- i jeszcze ca?y szereg zalet, które powinien idea? posiada? (takie spisy kr??? w internecie pod has?em: czego kobiety wymagaj? od m??czyzn, a m??czy?ni od kobiet)
Je?li posiadasz wszystkie wymienione cechy to rozwa?, ze na forum jest nas kilkaset i wszystkie poszukujemy takiego "jedynego" - b?dziemy musia?y si? Tob? podzieli?. Ja jestem pierwsza w kolejce :twisted:
Osz.....istniej? tacy faceci? Ja ?miem w?tpi? :oops:
Aby wyj?? z sytuacji z honorem powiem, ?e jestem ?onaty, wi?c nawet wymaga? nie przeczyta?em
Szczerze mówi?c znam jednego, któremu jest blisko (no tak 10% mu brakuje) do takiego idea?u. Ale.... Cho?by? zrobi?a mu najsmaczniejszy obiad, da?a najwi?ksz? porcj?, poda?a wszystko najpi?kniej, wygl?da?a naj?liczniej i on wszystko by pochwali?, to.... kwiatki w wazonie powinny by? innego koloru
I jak tu nie zgrzyta? z?bami
Aby wyj?? z sytuacji z honorem powiem, ?e jestem ?onaty, wi?c nawet wymaga? nie przeczyta?em
A to pech
no tak, najlepsi s? zawsze:
a) ?onaci
b) ksi??mi
c) "homoseksualistami"
reszta to "normalni", "przeci?tni" albo/i "beznadziejni" m??czy?ni, oraz tacy, którzy... poprostu s?.... jak Collins
oczywi?cie zdarzaj? si? przypadki, które, nie pasuj? do ?adnego punktu. i tacy, którzy s? idealni pod ka?dym wzgl?dem... ale to wyj?tki...
Nie znam ?adnego fajnego faceta który jest ksi?dzem, ani ?adnego ksi?dza, który jest fajnym facetem. Znam kilku zonatych (ale to wynika z mojego wieku ) a homoseksuali?ci nigdy nie b?da idea?em. Oni s? jedynie dobrymi przyjació?mi.
W zasadzie jak zwykle lemonick - chyba si? nie zgadzam
Nie znam ?adnego fajnego faceta który jest ksi?dzem, ani ?adnego ksi?dza, który jest fajnym facetem.
Ja te? :?
Nie znam ?adnego fajnego faceta który jest ksi?dzem, ani ?adnego ksi?dza, który jest fajnym facetem.
Ja te? :?
A ja znam - wow!! Ale to naprawd? cz?owiek zaanga?owany w to, co robi - ksi?dz z tzw. powo?aniem :cry: Mo?e to kwestia doj?cia do pewnego wieku, takie "zauwa?anie"?? Z tego co wiem, licealistki inaczej rzecz widz? ni? dojrza?e niewiasty?? Uszy do góry
Hehe, wysz?a ma?a prowokacja :oops: Tusz?, ?e Aine i megg si? nie wzburz?.
Oko to ja mia?am zawsze, niezale?nie od wieku (). Aczkolwiek przyznaj? - mam wybitne nieszcz??cie trafiania na zupe?nie beznadziejnych ksi??y, którym powinno zakaza? si? kontaktu z dzie?mi i m?odzie??.
Marija, jedna jaskó?ka deszczu nie czyni. Na dzie? dzisiejszy z autopsji wynika mi, ?e do tego zawodu lgn? sami palanci. I dobrze :twisted:
Tusz?, ?e Aine i megg si? nie wzburz?.
Och, mo?e gdyby? napisa?a, ?e lody czekoladowe s? smaczniejsze ni? pistacjowe - pewnie bym si? wzburzy?a...
Tusz?, ?e Aine i megg si? nie wzburz?.
Och, mo?e gdyby? napisa?a, ?e lody czekoladowe s? smaczniejsze ni? pistacjowe - pewnie bym si? wzburzy?a...
Ja preferuj? ?mietankowe
Tak sobie my?l?, ?e ci fajni faceci do wzi?cia, to ju? niestety wymar?y gatunek.
Tak sobie my?l?, ?e ci fajni faceci do wzi?cia, to ju? niestety wymar?y gatunek.
Jestem w takim wieku, ?e równoletni fajni faceci najcz?sciej sa ju? zaj?ci. Teraz pozostaje tylko czeka? a? b?d? wolni
Jestem w takim wieku, ?e równoletni fajni faceci najcz?sciej sa ju? zaj?ci. Teraz pozostaje tylko czeka? a? b?d? wolni
??
W ubieg?ym roku o?eni? si? mój by?y dyrektor, zrywaj?c w ten sposób ze starokawalerstwem. W wieku 80 lat To a propos zaj?tych facetów w Twoim wieku
W ubieg?ym roku o?eni? si? mój by?y dyrektor, zrywaj?c w ten sposób ze starokawalerstwem. W wieku 80 lat
To a propos zaj?tych facetów w Twoim wieku
Czy to jaka? insynuacja (
teraz czekam)
Insynuacja? Nie! Za to prowokacja -- owszem
Do niedawna u mnie w pracy by?o sporo kawalerów starszych (o ile mam podstawy by to zgadywa?) od Ciebie. Teraz to si? co prawda pozmienia?o i jeste?my w mniejszo?ci , lecz przecie? kawalerowie wci?? jeszcze trafiaj? si? na tym ?wiecie. Co prawda starokawalerstwo prowadzi do zdziwaczenia, ale w sumie ka?dy przypadek nale?y rozpatrywa? oddzielnie.
dobra dobra, ale musze Ci? zmartwi?. Mnie 80-latkowie jednak chyba nie interesuj? :twisted:
dobra dobra, ale musze Ci? zmartwi?. Mnie 80-latkowie jednak chyba nie interesuj? :twisted:
No i jak tu utuli? swój ?al? :cry:
A tak powa?nie, trafia mi si? wpada? na kawalerów starszych od Ciebie (niekoniecznie 80-latków ), takich co to uczyli si? i pracowali, a? zrobiwszy doktorat i osi?gn?wszy trzydzie?ci kilka lat, orientuj? si?, ?e brakuje im rodzinnego ciep?a i ch?tnie znale?liby kogo?, by dzieli? z nim ?ycie. Czy s? fajni, to ja si? wypowiada? nie b?d?, bo wiele z kryteriów 'm?skiego idea?u', to dla mnie niezrozumia?a metafizyka
W ka?dym razie, gdy twierdzisz, ?e w Twoim wieku nie ma ju? fajnych kawalerów, to mnie bulwersujesz
Takie zdania to mo?na publicznie wypowiada? dopiero jak si? setk? przekroczy
Pak, ja napisa?am najczesciej
I jakby nie patrze?, nadal uwa?am, ?e to prawda. A te wyj?tki, tylko potwierdzaj? regu??
Statystyczny Polak ?eni si? podobno maj?c 24 lata, Polka wychodzi za m?? maj?c lat 21