Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
i to by wyja?nia?o wysoki procent rozwodów?
Hm, te blondynki to raczej si? nie rozwodz?, bo nie zauwa?aj? ?e co? jest nie tak.
Ostatnio edytowany przez snowdrop (2007-09-29 22:11:19)
Dlatego to z nomi si? panowie rozwodz?
A tak serio to spotka?am si? ostatnio z czym? co my?la?am, ?e ju? nie istnieje, czyli stwierdzeniu, ?e m??czy?ni dziel? kobiety na takie do umówienia si? i na takie do po?lubienia.
Tom Cruise w Vanilla Sky okre?li? to ciut dosadniej ...
??? Chyba mnie to umk?o :'
vanilla Sky dzisiaj w TVN siedem bodaj?e
Dione napisał:
] A nigdy w ?yciu Fanny z MP lub Harriet Smith, by?y nudne. A Lizzy i Emma maj? charakter. Zawsze lepiej jest si? razem k?óci? ni? nudzi?
Fanny by?a nudna w ksi??ce chocia? mia?a troch? charakteru aby oprzec sie urokowi Henrego Crawforda (i jego majatkowi). W filmie MP mamy zupe?nie inna Fanny, ale tamta postac jest zbudowana na podstawie ksi??ki i listów samej JA. Troch? jest jakby ucielesnieniem samej JA.
O?miel? si? nawet poprawi? 'film' z liczby pojedynczej, na mnog? Cho? akurat serialu BBC to nie dotyczy
Chodzi?o mi o wersj?, z Frances O'Connor jako Fanny w re?yserii Patricii Rozemy. Jedyna zreszta wersj? jak? znam.
Ja wiedzia?em, Maenko, albo raczej domy?la?em si? tego
Ale w najnowszej realizacji MP Fanny to te? dorodne, zdrowe i rozbuchane dziewcz?!
Dorodne dziewcz??
Paku to? to "kawa? baby" (jak mawia mój dziadek), a nie to opisane przez JA w?t?e dziewcz?, które mdla?o, bo dwa dni na spacer nie pojecha?o, a piechot? to nie dawa?o rady obej?? ogrodu.