Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
czy uk?ad postów w w?tku nie móg?by by? odwrotny - na pierwszej stronie naj?wie?sze?
Oj, to by chyba 90% osób zaprotestowa?o.
Oooo A dlaczego? Nie wiedzia??m, ?e t? propozycj? naruszam jakie? tabu...
Tabu? Nie, ale raczej wiekszosc z nas ma przeciwne zdanie
Podoba mi si? to forum, ?aduje si? piorunem, super. Przej?cie jest troch? drastyczne od tej zwartej, starej formy, do forum rozlanego na ca?? stron? z ma?ymi literkami, na pewno jednak dzia?a szybciej.
Peri: Nie martw si?, to ?adne tabu Jak pisze Aine, wiekszo?? czyta z góry na dó?.
Caroline: Szybko?? to jedno. Drugie to bezpiecze?stwo. PHPNuke na którym oparta jest ta strona (i forum) jest znany w wielu b??dów, przez które mo?na si? w?ama? na strone PunBB (nowe forum) jest znaaaacznie bezpieczniejszy, cho? z pewno?ci? brakuje mu paru bajerów.
Szeroko?? strony mog? ustawi? na sta?? je?li wolicie...
Uda?o mi si? znale?? styl, który upodobni nowe forum do tego. Mo?ecie zerkn?? i sprawdzi?
Vasco, dzi?ki za starania! --<-@
Bezpiecze?stwo ponad wszystko!
Wa?na rzecz, zdaje si?, ?e dasz rad? przenie?? tematy ze starego forum na nowe ze wszystkimi postami?
Du?y plus: pr?dko?? wczytywania i super, ?e jest opcja "szybka odpowied?"
Co do grafiki:
Ja sobie zwi?kszam czcionk? i jest lepiej.
Na pewno kiedy pojawi? si? awatarki i emotki forum si? o?ywi. Niemniej, kolorowe przyciski "cytuj" "www" "email" na starym forum s? ?adne i forum fajnie z nimi wygl?da, na nowym ledwie je wida? a mocno zaznaczone s? informacje nie takie znów najwa?niejsze - godzina postu. Rozumiem, ?e masz ograniczone pole manewru wzgl?dem wygl?du forum - tylko wybór z pewnego katalogu gotowych skórek, tak?
Jeszcze pytanie: co to jest "serwis" przy informacji o forumowiczach?
Forum b?dzie tak jak je wida?, czy te? b?dzie niejako wklejone w stron? tak jak teraz z menu g?ownym po lewej stronie, z banerkiem na górze itd?
> Vasco, dzi?ki za starania! --<-@
Pierwszy kwiatek dla mnie chyba
> Wa?na rzecz, zdaje si?, ?e dasz rad? przenie?? tematy ze starego forum na nowe ze wszystkimi postami?
Tak, tak. Bez tego nie by?oby mowy o zmianie skryptu. Zreszt? to testowe forum ma przeniesione/skopiowane wszystkie w?tki, m.in. po to, aby mo?na by?o posprawdza? czy wszystko jest.
> Ja sobie zwi?kszam czcionk? i jest lepiej.
Hmm, teoretycznie mog? powi?kszy? wszystkie napisy, tylko nie wiem, czy wszystkim b?dzie to odpowiada?o. Dla mnie napisy s? akurat, ale jak b?dzie wi?cej g?osów, ?e za ma?e, to si? zrobi.
> Na pewno kiedy pojawi? si? awatarki i emotki forum si? o?ywi. > Niemniej, kolorowe przyciski "cytuj" "www" "email" na starym forum s? ?adne i forum fajnie z nimi wygl?da, na nowym ledwie je wida? a mocno zaznaczone s? informacje nie takie znów najwa?niejsze - godzina postu.
Mi?dzy innymi dlatego, ?e to s? napisy a nie grafika to forum jest takie szybkie. Ja my?l?, ?e to kwestia przyzwyczajenia. Je?li po jakim? czasie nadal b?d? takie g?osy, to mog? np. pogrubi?/zmieni? kolor - aby by?y lepiej widoczne.
> Rozumiem, ?e masz ograniczone pole manewru wzgl?dem wygl?du forum - tylko wybór z pewnego katalogu gotowych skórek, tak?
Plus mo?liwo?? tworzenia samodzielnej skórki.
> Jeszcze pytanie: co to jest "serwis" przy informacji o forumowiczach?
Link do strony, któr? prowadzi dany forumowicz. Tutaj to przycisk "www".
> Forum b?dzie tak jak je wida?, czy te? b?dzie niejako wklejone w stron? tak jak teraz z menu g?ownym po lewej stronie, z banerkiem na górze itd?
Raczej osobno. Dodanie "boków" jest do?? skomplikowane - trzeba by napisa? sporo nowego kodu. Inna sprawa, ?e spowolni?oby stron? (nawet 2x). Postaram si? za to upodobni? "gór?" do reszty strony.
Aha, w profilu mo?na wpisa? swój nr Gadu-Gadu i Tlena!
Pierwszy kwiatek dla mnie chyba
!
Oj koffany, kwiatki dla m??czyzn od kobiet s? sprzeczne z zasadami Svoire Viveru.
Mo?emy w zamian wznie?c pie?ni dzi?kczynne, zrobi? o?tarzyk i zapali? kadzide?ka...
A tak powa?nie, chyba nie musimy pisa? o tym, ?e za te wszystkie starania i trosk? masz nasz? dozgonn? wdzi?czno???
> Oj koffany, kwiatki dla m??czyzn od kobiet s? sprzeczne z zasadami Svoire Viveru.
> Mo?emy w zamian wznie?c pie?ni dzi?kczynne, zrobi? o?tarzyk i zapali? kadzide?ka...
O?tarzyki mnie przera?aj?. To pewnie skutek na?ogowego chodzenia do kina na Indiana Jonesa i ?wi?tyni? przeznaczenia w dzieci?stwie
> A tak powa?nie, chyba nie musimy pisa? o tym, ?e za te wszystkie starania i trosk? masz nasz? dozgonn? wdzi?czno???
Dozgonna wdzi?czno?? to te? chyba za du?o. Mi?e s?ówko ka?dego pierwszego miesi?ca w zupe?no?ci wystarczy
a moze byc mily usmiech trzynastego?
Mo?e, cho? wola?bym teleranek
Prawd? mówi?? ja nie pami?tam, czy by? ten teleranek, czy nie (podobno nie), za to pami?tam d?ugie komunikaty w radiu, czego nie mo?na ze sob? nosi? w zwi?zku z wprowadzonym....Siedzia?am w kuchni na taborecie i robi?am na wszytkich wielkie oczy. :?
Mo?e, cho? wola?bym teleranek
hmm
http://ww6.tvp.pl/4022,20050414195641.strona#
ja osobistych wspomnien z brakiem teleranka nie mam, tylko z opowiadan wiem ze ponoc go nie bylo...
Mi?e s?ówko ka?dego pierwszego miesi?ca w zupe?no?ci wystarczy
Oj skoro tak lubisz drapanie za uszkiem, to masz jak w banku
No ?adnie... Teraz to musz? uwa?a? czy ?ona nie zerka co mam na ekranie
Czyli co, zmiana forum, jak rozumiem, zaakceptowa. Fajnie.
Wybaczcie..ale mi sie wszystko zlewa na ekranie..tekst w kolorach spranej czerni..ramiki ciemnoiniebieskie a i szare okienka..dla mnie koszmar, tym bardziej ze mam okulary..
Hmm, ten styl dobra?em specjalnie, aby przypomina? poprzedni.
Mo?esz wybra? inny wygl?d: profil/wy?wietlanie - u góry masz bodaj 6-7 innych do wyboru.
hm, czy jednak kolory to sie nie zmienia gdy cala strona ulegnie zmianie?
i jeszcze jest cos- to co by?o w podpisie wyglada teraz jak czesc postu, tak dziwnie jest
ale w ogole to mnie sie to widzi calkiem calkiem
a ja sie chcia??m spytac - co z avatarkami i podpisami? Próbowa?am w profilu, ale nie chce wejs?
Czy avki s? uzaleznione od akceptacji admina, czy te? od wielko?ci?
Ulka: Kolory mog? by? tu inne ni? na stronie, co nie znaczy, ?e nie b?dzie stylu do forum, który je upodobni do reszty strony. Podpis wygl?da tak chyba tylko w tym stylu. W innych jest oddzielony poziom? lini?.
Aine: Od wielko?ci (wagi). Ustawi?em na 15 KB. Starczy?
Mój avatar ma 3KB i nie mog?am go ustawi?. Ja ju? nie wiem jak to trzeba robi??
Jest jaki? komunikat b??du? Dozwola wielko?? to 120x120 i 15 KB - ale w przypadku przekroczenia - powinna wy?wietli? si? informacja co jest nie tak.
Napisa?, ?e si? nie powiod?o.
oj to szkoda bo na razie ten styl mi sie podoba a denerwuje mnie brak linii...ale sprobuje cos z tym zrobic (czyli ze zmaina stylu albo zmiana nastawienia )
avatarka nie moge zaladowac...z prostej przyczyny-nie wiem gdzie go mam na kompie! ...