Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
U mnie to normalne, ?e codziennie rano kiedy si? maluje dzi?kuj? Bogu, ?e kto? wymy?li? makija?.
Na TVN 8 chyba b?dzie Majestic z Jimem Carreyem. Bardzo polecam. Film ?wietny no i Jim wart poznania z innej strony.
Aine: Lemonick mnie podkusi?a wpisuj?c do powie?ci angielskich "Niebezpieczne zwi?zki"
acha rozumiem
To by?a ta zgry?liwo?? :twisted:
"Dziennik Bridget Jones" by? ?wietny, ale musia?am pogodzi? go z "Wzgórzami Nadziei". poza tym, na TVN zaczyna si? chyba sezon z Hugh Grantem. najpierw "Dziennik...", teraz "2 tygodnie na mi?o??". mo?e skusz? si? na RiR? Hugh jest chyba najlepszym aktorem graj?cym "dziwaków z bardzo wykszta?con? mimik?"
a Colin by? s?odki... szczególnie w sweterku z ?osiem i "wypasionym" krawacie...
Ja tam nie mia?am w?tpliwo?ci który film wybra?. I mimo, ?e akurat zrobi?a sobie tydzie? wcze?niej powtórke obu cz??ci, z wielka checia ogl?dn??am ponownie
Hugh rzeczywiscie ma dobra passe w naszej telewizji, oprócz 2 tygodni... ma by? jeszcze 9 miesiecy
P.S. Na sweterek w reniferki, nalega?a Helen Fielding
Film by? fajny, ale ciesz? si?, ?e najpierw przeczyta?am ksi??k?. Mog?am sobie porówna? i najlepiej jest czyta? i ogl?da? nie pami?taj?c o jednym ani drugim.
tak, zdecydowanie najpierw powinno si? czyta? ksi??ki- bo zawsze (w wielu przypadkach) najlepiej zapada w pami?? to, co sami sobie wyobrazili?my [np kochanek matki Bridget- w sumie, to wyobrazalam go sobie jako przystojnego, opalonego i M?ODEGO hiszpana... (zdecydowanie za du?o meczy...)] albo zobaczyli?my/przeczytali?my po raz pierwszy. dlatego te? dla mnie ju? na zawsze Edmund Dantes b?dzie Gerardem Depardieu (z góry przepraszam za b??dy, ale jednocze?nie ogl?dam mecz Polska-Portugalia- to istna uczta dla oka...a? si? skupi? nie mog?
)
Kilka lat temu, po ogl?dni?ciu kilku ekranizacji ukochanych ksi??ek, zmieni?am zdanie i o ile nie czyta?am wczesniej ksi?zki - ogadam najpierw ekranizacj?, dopiero potem czytak ksi??ke na podstawie której j? zrobiono. Unikam w ten sposób rozczarowa? filmem. Minusem jest sugerowanie wygladu bohaterów, pewnie ich zachowania itd.
P.S. Dla mnie Edmunt zawsze b?dzie mia? twarz Liana Nielsena Twarzy Depardieu u niego bym nie znios?a.
có?, to pierwsza i jedyna ekranizacja, jak? obejrza?am. pami?tam, mia?am wtedy mo?e 7 lat, a serial (5-odcinkowy )lecia? na TVP 1... a z samego filmu pami?tam niewiele, chyba najbardziej scen?, gdy Edmund przekopuje si? do ksi?dza i t?, gdy pierwszy raz spotyka Mercedes.. podobno pó?niej lecia?a seria "Jane Austen", ale to tylko wspomnienia mojej babci...
a tak wracaj?c do filmów, CZY TVP CHCE ZROBI? KONKURENCJ? TVNowi??! I ZNOWU NIE WIEM CO OGL?DA?! "2 tygodnie na mi?o??" CZY "Osad?"?! raaatunku
czy?by "2 tyg na mi?o??"? có?, tez raczej zastanawia?am si? nad tym, ale ?eby sobie odpu?ci? Phoenixa....
czy?by "2 tyg na mi?o??"?
a ju?ci!!
uwielbiam Snadre, widok Hugh te? nie jest mi niemi?y, a Osad? mog? sobie ogl?dn?c kiedykolwiek zechc?.
tak my?la?am
Haha, 19tego w czwartek Mesmer z Alankiem na tvp3 o... 00:40, a w pi?tek na pocieszenie drugi raz o...1:40!!! Hurra, po prostu rewelacja :x
w t? sobot? nie mam ?adnych w?tpliwo?ci co wybior? , a Wy?
yhyhy, pogodzi?am oba filmy. "Osady" troch? nie zrozumia?am, za to "2 tygodnie na mi?o??" mog?abym ogl?da? tysi?ce razy, i zawsze tak samo nie b?d? lubi? "blond-konkurentki" Lucy i tak samo ?mia? si? b?d? z krawacika George'a i ogólnie rzecz bior?c, za ka?dym razem ogl?dam takie filmy jakby "pierwszy raz".. (takie filmy tzn filmy z wewn?trznym pi?knem, z tym czym? w ?rodku...)
mnie osada rozczarowa?a. Spodziewa?am si? Bóg wie czego - we W?oszech widzia?am trailer i wydawa? mi si? niezwykle emocjonuj?cy. Nie mog?am oderwa? od niego oczu. i ten przejmuj?cy krzyk - ti prego chiude la porta!!! Osad? mam od roku, ale ci?gle si? sk?ada?o, ?e si?ga?am po nia w nocy, a nie lubie noc? ogl?da? horrorów (a tak si? zapowiada?o). A tutaj kaszana.
W ten weekend chyba bede ogl?da? Pythona
a ja Miss Agent (chyba ?e na TVP znowu co? zapuszcz? konkurencyjnego... a, i jeszcze "W?adca Pier?cieni- Dwie Wie?e" ?eby sobie przypomnie? przed "Powrotem Króla" którego ogl?dn?? nie mog?am i popatrze? na Aragorna......
ps. w pi?tek oczywi?cie "W?adca..." a w sobot? przegapi?am film na AleKino z Alanem Rickmanem... za pó?no w gazet? zerkn??am
A w przysz?ym tygodniu mog? mie? ju? problem (pisa?am o ubieg?ym). No ale Miss agent mam, wi?c teoretycznie nie musz?... ale tak to lubi?
sobota oczywi?cie pogodzone "Cena Honoru" i "Miss Agent"...
a ?rod? (1 listopada) mam teoretycznie zarezerwowan?, gdy?:
*o 15.20 na TVP1 "Love Story"
*o 17.05 na TVP2 pierwsza cz??? "Psa?terza Wrze?niowego" Rubika (na którym oczywi?cie by?am) (druga w czwartek o 18.55, te? na dwójce)
*o 20.00 na TVP1 "Pianista"
*a ?eby nie by?o zbyt pi?knie, to na TVN7 o 20.10 "Zakochany Szekspir"
ech, ta TV. puszczaj? super-filmy zawsze o tej samej porze.. dobrze, ?e chocia? "Psa?terz..." b?d? ogl?da? w ca?o?ci...
Z w/w pozycji tygodniowych interesuje mnie jedynie Zakochany Szekspir. Reszte mog? sobie darowa?. [/list]
"Zakochanego Szekspira" zdarzy?o mi si? obejrze? w kinie z czeskimi napisami. A tak liczy?em na dubbing
A w pi?tki/soboty/niedziele po po?udniu to ja ?adnych filmów ogl?da? nie mog?, bo jest Orange Ekstraklasa Kto? poza Lady Kasiek mnie rozumie?
Rozumiem ja rozumiem:)
A dzi? na tvn "szko?a uczu?" A walk to remember
czemu nie Raul?? uwielbiam go... OE jest w niedziele, po 21 na TVN24 ale oczywi?cie ja zatrzymuj? si? tylko na wiadomo?ciach o Koronie.. có?, jestem idealnym mieszka?cem tego miasta...
Czemu nie Raul? Nie rozumiem
ja niemam kablówki rodzice nie wierz? ?e zamaist meczy ogl?da?abym kana?y edukacyjne.