Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Witam! Czy może orientuje się ktoś czy można zakupić wszytkie powiesci JA wydane w tej samej seri wydawniczej? chodzi mi o to zeby nie miec kilku ksiązek innych formatów i w innej szacie graficznej. z tego co udało mi się odszukać w internecie znalazłam ksiązki z wydawnicta Pruszyńkiego ("Dumę i Uprzedzenie", "Rozważną i Romantyczną", "Opactwo Northanger", "Perswazje", "Sandition", "Emmę", "Lady Susan, Watsonowie, Sandition" i brakuje mi tam jedynie "Mansfield Park" :cry: . Przetrząsnełam cały internet ale nigdzie nie mogłam natrafić na to wydanie tej książki. Wydaje się dziwne aby wydali np "Lady Susan" a MP już nie ;/ Co prawda znalazłam jakieś oferty które myśle ze mogłyby zawierać to czego poszukuje, jednak nigdzie nie były zamieszczone zdjęcia książki, a niechciałabym zamówić takiej, która okaze sie po dostarczeniu do domu ze nie bedzie tym czego poszukuje (7 ładnie, cacy a 8 brzydkie kaczątko) Więc chciałabym się spytać czy ktoś się orientuje czy istanieje wydanie książki MP pruszyńki i spółka tej samej seri co reszta wymienionych książek wym.20x14 badz 20,5x14,5 Ewentualnie prosze o wiadomości o seriach ksiązek zawierające podane przezemnie tytuły bądź serie obszerniejsze, wszystko jednak w języku polskim i będące w miare dostępne. Za wszelką pomoc z góry dziękuje.
Z tego co się orientuję nie kupisz już Sandationu, LAdy Susan i Watsonów bo nakład im się wyczerpał( o ile się orientuję)
Prószyński wydał serię kieszonkową i i kupisz ją na pewno za ok 15 zł sztuka
Zajrzyj tutaj (druga pozycja): http://www.proszynski.pl/asp/fiszka.asp?ksiazka_id=163 To wprawdzie wydanie kieszonkowe (10 na 17 cm), ale w tej serii ukazaÅ‚y siÄ™ wszystkie ukoÅ„czone powieÅ›ci J.A. --> http://www.proszynski.pl/asp/autorzycd. … or_id=1231
Pozostałe, jak pisze lady_kasiek, ciężko dostać, bo nakłady są wyczerpane.
Komplecik od Prószyńskiego to ja nabyłam jakieś 10 lat temu, ale młodsze PT Forumowiczki to nie mogą takiej okazji pamiętać - to było w zeszłym wieku Dawno, dawno temu, kiedy o internecie częściej się słyszało, niż go widziało, i nikt nie mógł grasować po Goooglu, Merlinie ani innym Allegro......Jak myśmy żyli? Zamówienie trza było w zębach na pocztę, kosz-marite!!! 8O I komórek nie było (takie rozmiarów cegły pojawiały się w amerykańskich filmach, patrz "Adwokat diabła" czy jakos tak ). A wracając do wyd. Prószyński i ska, to nieźle się mój komplecik trzyma, mimo częstego używania, kartki nie wypadają, okładka trzyma. Warto na nie polować na Allegro.
A na stronie www. to zupełnie inne wydania, nie taka okładka.
hmm... czyli nie mam co liczyć, że zbiorę te wszystkie książki . Będę chyba musiała się zadowolić tymi jedynie dokończonymi. Jest wydana seria pruszyńkiego ale gdzieś natrafiłam jeszcze na jedną która również zawiera 6 pozycji. No trudno trzeba będzie się zdecydować na coś z tego, bo u mnie "na wsi" nic nie można dostać... Dzięki za pomoc :*
ehh nie okazało się ze tamta seria jest anglojęzyczna ;/. Hmm więc pozostaje tylko ta z pruszyńkiego, zabardzo mi się to nie podoba, ale w sumie chodzi o zawartość . A może ktoś się orientuje czy w najbliższym może się coś ukazać od JA?:>
JA mam prawie wszystkie z tej serii kieszonkowej i chwalÄ™ sobie
A o wznowienie...
Oj nie wiem ale nie ma co liczyć chyba....
Mansfield też tam było (tzn, u Prószyńskiego). Jak dopadnę i odkopię moje wydanie z kosza, możemy się zamienić (o ile to będzie to samo wydanie).
Mnie nie zależy na tym aby wszystko było z jednego wydania i jest mi wszystko jedno.
Mansfield jest na pewno w tej serii (mówisz o Klasyce Powieści?), szukaj w antykwariatach, czasem się pojawia.
antykwariaty to dobry pomysł ale nie w trzydziesto tysięcznym miasteczku. kompletne zadupie ;/ a do najblizszego wiekszego miasta 100 km. hmm nie wiem musze sie zastanowic i zacząc coś kombinowac, bo wole miec swoje książki niż z biblioteki a zresztą tamtejszy zbiór JA jest dość skromny
W serii klasyka powieści wyszło wszystko, co zostało przetłumaczone. Jesli chodzi o te, których nakłady się wyczerpały, radzę polować na allegro, osiagają co prawda wysokie ceny, alejak ci zalezy, to warto.
Ja mam 5 na razie z kolekcji Hachette i sobie chwalę. Okładka twarda, wszytsa zakładka....20 zł sztuka, moim zdaniem warto. Jak ktoś chce mogę podać nr telefonu, archiwalne numery można zamówić, a koszt przesyłki tylko 5 zł.