Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Witam! Czy mo?e orientuje si? kto? czy mo?na zakupi? wszytkie powiesci JA wydane w tej samej seri wydawniczej? chodzi mi o to zeby nie miec kilku ksi?zek innych formatów i w innej szacie graficznej. z tego co uda?o mi si? odszuka? w internecie znalaz?am ksi?zki z wydawnicta Pruszy?kiego ("Dum? i Uprzedzenie", "Rozwa?n? i Romantyczn?", "Opactwo Northanger", "Perswazje", "Sandition", "Emm?", "Lady Susan, Watsonowie, Sandition" i brakuje mi tam jedynie "Mansfield Park" :cry: . Przetrz?sne?am ca?y internet ale nigdzie nie mog?am natrafi? na to wydanie tej ksi??ki. Wydaje si? dziwne aby wydali np "Lady Susan" a MP ju? nie ;/ Co prawda znalaz?am jakie? oferty które my?le ze mog?yby zawiera? to czego poszukuje, jednak nigdzie nie by?y zamieszczone zdj?cia ksi??ki, a niechcia?abym zamówi? takiej, która okaze sie po dostarczeniu do domu ze nie bedzie tym czego poszukuje (7 ?adnie, cacy a 8 brzydkie kacz?tko) Wi?c chcia?abym si? spyta? czy kto? si? orientuje czy istanieje wydanie ksi??ki MP pruszy?ki i spó?ka tej samej seri co reszta wymienionych ksi??ek wym.20x14 badz 20,5x14,5 Ewentualnie prosze o wiadomo?ci o seriach ksi?zek zawieraj?ce podane przezemnie tytu?y b?d? serie obszerniejsze, wszystko jednak w j?zyku polskim i b?d?ce w miare dost?pne. Za wszelk? pomoc z góry dzi?kuje.
Z tego co si? orientuj? nie kupisz ju? Sandationu, LAdy Susan i Watsonów bo nak?ad im si? wyczerpa?( o ile si? orientuj?)
Prószy?ski wyda? seri? kieszonkow? i i kupisz j? na pewno za ok 15 z? sztuka
Zajrzyj tutaj (druga pozycja): http://www.proszynski.pl/asp/fiszka.asp?ksiazka_id=163 To wprawdzie wydanie kieszonkowe (10 na 17 cm), ale w tej serii ukaza?y si? wszystkie uko?czone powie?ci J.A. --> http://www.proszynski.pl/asp/autorzycd. … or_id=1231
Pozosta?e, jak pisze lady_kasiek, ci??ko dosta?, bo nak?ady s? wyczerpane.
Komplecik od Prószy?skiego to ja naby?am jakie? 10 lat temu, ale m?odsze PT Forumowiczki to nie mog? takiej okazji pami?ta? - to by?o w zesz?ym wieku Dawno, dawno temu, kiedy o internecie cz??ciej si? s?ysza?o, ni? go widzia?o, i nikt nie móg? grasowa? po Goooglu, Merlinie ani innym Allegro......Jak my?my ?yli? Zamówienie trza by?o w z?bach na poczt?, kosz-marite!!! 8O I komórek nie by?o (takie rozmiarów ceg?y pojawia?y si? w ameryka?skich filmach, patrz "Adwokat diab?a" czy jakos tak
). A wracaj?c do wyd. Prószy?ski i ska, to nie?le si? mój komplecik trzyma, mimo cz?stego u?ywania, kartki nie wypadaj?, ok?adka trzyma. Warto na nie polowa? na Allegro.
A na stronie www. to zupe?nie inne wydania, nie taka ok?adka.
hmm... czyli nie mam co liczy?, ?e zbior? te wszystkie ksi??ki . B?d? chyba musia?a si? zadowoli? tymi jedynie doko?czonymi. Jest wydana seria pruszy?kiego ale gdzie? natrafi?am jeszcze na jedn? która równie? zawiera 6 pozycji. No trudno trzeba b?dzie si? zdecydowa? na co? z tego, bo u mnie "na wsi" nic nie mo?na dosta?... Dzi?ki za pomoc :*
ehh nie okaza?o si? ze tamta seria jest angloj?zyczna ;/. Hmm wi?c pozostaje tylko ta z pruszy?kiego, zabardzo mi si? to nie podoba, ale w sumie chodzi o zawarto?? . A mo?e kto? si? orientuje czy w najbli?szym mo?e si? co? ukaza? od JA?:>
JA mam prawie wszystkie z tej serii kieszonkowej i chwal? sobie
A o wznowienie...
Oj nie wiem ale nie ma co liczy? chyba....
Mansfield te? tam by?o (tzn, u Prószy?skiego). Jak dopadn? i odkopi? moje wydanie z kosza, mo?emy si? zamieni? (o ile to b?dzie to samo wydanie).
Mnie nie zale?y na tym aby wszystko by?o z jednego wydania i jest mi wszystko jedno.
Mansfield jest na pewno w tej serii (mówisz o Klasyce Powie?ci?), szukaj w antykwariatach, czasem si? pojawia.
antykwariaty to dobry pomys? ale nie w trzydziesto tysi?cznym miasteczku. kompletne zadupie ;/ a do najblizszego wiekszego miasta 100 km. hmm nie wiem musze sie zastanowic i zacz?c co? kombinowac, bo wole miec swoje ksi??ki ni? z biblioteki a zreszt? tamtejszy zbiór JA jest do?? skromny
W serii klasyka powie?ci wysz?o wszystko, co zosta?o przet?umaczone. Jesli chodzi o te, których nak?ady si? wyczerpa?y, radz? polowa? na allegro, osiagaj? co prawda wysokie ceny, alejak ci zalezy, to warto.
Ja mam 5 na razie z kolekcji Hachette i sobie chwal?. Ok?adka twarda, wszytsa zak?adka....20 z? sztuka, moim zdaniem warto. Jak kto? chce mog? poda? nr telefonu, archiwalne numery mo?na zamówi?, a koszt przesy?ki tylko 5 z?.