Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Odnajdywanie powi?za? mi?dzy ró?nymi zagadnieniami ?wiadczy o inteligencji, jak wiadomo, jego konsekwencj? za? jest przeskakiwanie z tematu na temat. Na tym forum objawia si? to szalej?cymi offtopami. Mam dwie pro?by, jako osoba, której zdarza si? od czasu do czasu tu sprz?ta?... yyy powiedzmy, próbowa? tu sprz?ta?.
Pro?ba pierwsza: czyj? post wywo?a? erupcj? pomys?ów niezwi?zanych z tematem - za?ó?my nowy w?tek!
Pro?ba druga: je?li offtop ju? si? rozpanoszy? w w?tku i kto? chce odpowiedzie? zarówno w w?tku g?ównym, jak w temacie offtopowym niech to robi w dwóch ró?nych postach, ?atwiej b?dzie takie posty poprzesuwa? i stworzy? nowy w?tek. W tej chwili sytuacja wygl?da tak, ?e s? tematy, w których tocz? si? dwie rozmowy i nie mo?na ich sensownie podzieli?.
Na tym forum nie ma mo?liwo?ci przesuwania pojedynczych postów, przynajmniej ja nic na ten temat nie wiem , starajmy si? wi?c odpowiada? w adekwatnych w?tkach i nie zak?ada? tematów, które by? mo?e ju? istniej?.
Dzi?ki!
Miot?a Dochodz?ca
ale nie lataj?ca??
ja tam nawet nie wiem, jak si? nowe w?tki zak?ada...
Czy mi si? wydaje, czy forum JA zamiera?? Czy?by si?y do dyskusji zosta?y wessane przez inne gaw?dziarnie??
Ja miewam takie nieprzyjemne wra?enie, ?e wszystko ju? powiedziano i ca?? dyskusj? mo?na sprowadzi? do wymiany namiarów na posty... Podczas gdy w offtopach mamy jeszcze tyle potencjalnych tematów
Ale postaram si? namiesza? i wszelk? dyskusj? wspiera?.
dok?adnie, nie ma o czym gada?, bo wszytko ju? obgadali?cie (jestem tu od niedawna, wi?c nie zaliczam si? do tych zaanga?owanych )
Niektóre tematy mo?na wa?kowa? bez ko?ca. Tyle, ?e nie wszystkie...
a poza tym, niektórzy (np ja) potrafia 100 razy pisa? to samo, i nie?wiadomie stwarza? nowe offtopy... a potem lec? kazania, ?e tyle jest tematów nie na temat, i w ogóle... proponuj? si? pilnowa? (sama te? si? b?d? trzyma? ?elaznych zasad nie powtarzania, przyda mi si? na egzamin...)
a, i wyprzedzam- nie mówi? (tzn nie pisz?) ?e ka?dy ma pretensje, to by?o w ?artach. i dlatego, ?e jako? ostatnio odpowiednich wyra?e? znale?? nie mog?...
o nie, offtopowanie to zwykle najciekawsze rozmowy. Pod warunkiem, ?e nie s? odgrzewane
odgrzewane w mikrofalówce przy temperaturze 120 stopni Celsjusza...
to by? ?art sytuacyjny