Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
komu ,,Sharpa'' komu bo ide do domu :-)))
a wiecie, ?e kr?c? teraz nowy odciunek? Ma sie dzia? w Indiach. Mam nadziej?, ?e zostawi? w spokoju powstanie Sipajów
zajrzyj na skrzynk? pocztow? ;-)
a co to sharp :oops:
Ju? u?wiadamiam:
Serial BBC o porucznik Sharpie. Akcja dzieje si? na pocz?tku XIX w. w czasach napoleo?skich. W zasadzie scenariusz koncentruje si? na walkach angielsko-francuskich. Sharpe jest dzielny, przystojny, nie wiedzie? czemu bardzo przypomina Seana Beana Zwykle wygrywa (tylko nie wiedzie? czemu maj?c takiego Sharpe'a Brytyjczycy tak d?ugo przegrywali - no ale to lu?na uwaga) Jest oczywi?cie mi?o??, krew, wojna, przystojni ?o?nierze w granatowych mundurach (inne kolory sa niezbyt interesuj?ce
)
Ogólnie rzecz bior?c fajny serial kostiumowy i warto go obejrze? chocia?by dla samego Sharpa (historyczno?ci jeszcze nie sprawdza?am. Za cienka j?zykowo jestem, ?eby wychwycic te wszystkie niuanse)
Oto kilka fotek
dziekuje za wyja?nienei bo ja jestem biedny ?uczek i ma?o wiem :oops:
P.S. On naprawde wyglada jak Sean Bean :twisted: 8O
Cóz, wybaczamy Ci, bo? m?oda jeszcze...
Pami?tam jak z kuzynka zachwycalysmy sie jak ,,bosko'' ;-))) wygladal w tym swoim dlugim ciemnym i ob?oconym p?aszczyku :-)) W?a?nie dlaczego zawsze by? taki brudny?? :-)) ale to chyba jeszce dodawa?o mu uroku hmmmm .. :-)
W?a?nie dlaczego zawsze by? taki brudny?? :-)) ale to chyba jeszce dodawa?o mu uroku hmmmm .. :-)
Lizzy, to jest pytanie, które mnie zastanawia. Popatrz na Obie?y?wiata w wykonaniu Viggo. Brudny, z przet?uszczonymi, spoconymi w?osami, zaro?niety w zakurzonych szmatach jawi si? nam niczym idea?. A na premierze czysty, schludny Viggo z puszystymi w?osami - to ju? nie to
Ja to nazywam Syndromem Obie?yswiata
Aragorn jest cudny
Viggo ju? nie bardzo:)
kto zrozumie kobiety?
Legolas natomiast jest cudny nawet jak jest czysty
A serial - na podstawie tego, co zamie?ci?a Aine - wydaje si? interesuj?cy.
Lovelas to wo?ek zbo?owy z kiepska dykcja
Chocia? obiektywnie stwierdzam, ze sie ch?opak wyrabia. Z filmu na film - coraz lepszy. Mo?e jeszcze inaczej - ma olbrzymi potencja? komediowy, który nie zawsze bywa wykorzystywany. A to b??d
A Sharpe jest naprawde fajny. I jest na czym oko zawiesic
Orlando jest do prze?ycia brudny i obdarty w Piratach i skrzyni umarlaka
Podobny syndrom u Ralpha F. - brudny i obdarty jako Hatcliff jest o wiele fajniejszy ni? np. w garniturze w Pokojówce gdzie?-tam. W ogóle wi?kszo?ci facetów kilkudniowy zarost dodaje uroku
Racja fringillo, ale tak jak pisa?am - podejrzewam, ?e to dlatego, ?e nie musimy ich w?cha?
W ogóle wi?kszo?ci facetów kilkudniowy zarost dodaje uroku
Tylko wtedy, kiedy Ci? tym zarostem nie drapi? po szyi (wzgl?dnie po czym innym :oops: ) :twisted:
Tylko wtedy, kiedy Ci? tym zarostem nie drapi? po szyi (wzgl?dnie po czym innym :oops: ) :twisted:
Akurat to jest przyjemne
Mo?liwe, ?e stopie? odczuwanej przyjemno?ci zale?y od stopnia twardo?ci zarostu
A czy ja równiez mog?abym prosi? o serie z Sharpem?
zajrzyj na swoja skrzynke pocztowa :-)))
komu ,,Sharpa'' komu bo ide do domu :-)))
ta oferta jest jeszcze aktualna?
a jakze by inaczej ;-)))))))
a mua ma pytanie - która to seria Sharpa???
tez bym chcia?a :oops: :oops: :oops:
wszystkie odcinki jakie si? ukaza?y-4 p?ytki DVD zajmuja :-)))
Jesli reflektujecie dajcie zna? na moja skrzynk?:-)))
mi?oszku - spoko fredka. Spotkajmy si? na kawe z przypadkow? dziewczyn? i Sharpem