Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
komu ,,Sharpa'' komu bo ide do domu :-)))
a wiecie, że kręcą teraz nowy odciunek? Ma sie dziać w Indiach. Mam nadzieję, że zostawią w spokoju powstanie Sipajów
zajrzyj na skrzynkÄ™ pocztowÄ… ;-)
a co to sharp :oops:
Już uświadamiam:
Serial BBC o porucznik Sharpie. Akcja dzieje się na początku XIX w. w czasach napoleońskich. W zasadzie scenariusz koncentruje się na walkach angielsko-francuskich. Sharpe jest dzielny, przystojny, nie wiedzieć czemu bardzo przypomina Seana Beana Zwykle wygrywa (tylko nie wiedzieć czemu mając takiego Sharpe'a Brytyjczycy tak długo przegrywali - no ale to luźna uwaga) Jest oczywiście miłość, krew, wojna, przystojni żołnierze w granatowych mundurach (inne kolory sa niezbyt interesujące )
Ogólnie rzecz biorąc fajny serial kostiumowy i warto go obejrzeć chociażby dla samego Sharpa (historyczności jeszcze nie sprawdzałam. Za cienka językowo jestem, żeby wychwycic te wszystkie niuanse)
Oto kilka fotek
dziekuje za wyjaśnienei bo ja jestem biedny żuczek i mało wiem :oops:
P.S. On naprawde wyglada jak Sean Bean :twisted: 8O
Cóz, wybaczamy Ci, boś młoda jeszcze...
Pamiętam jak z kuzynka zachwycalysmy sie jak ,,bosko'' ;-))) wygladal w tym swoim dlugim ciemnym i obłoconym płaszczyku :-)) Właśnie dlaczego zawsze był taki brudny?? :-)) ale to chyba jeszce dodawało mu uroku hmmmm .. :-)
Właśnie dlaczego zawsze był taki brudny?? :-)) ale to chyba jeszce dodawało mu uroku hmmmm .. :-)
Lizzy, to jest pytanie, które mnie zastanawia. Popatrz na Obieżyświata w wykonaniu Viggo. Brudny, z przetłuszczonymi, spoconymi włosami, zarośniety w zakurzonych szmatach jawi się nam niczym ideał. A na premierze czysty, schludny Viggo z puszystymi włosami - to już nie to
Ja to nazywam Syndromem Obieżyswiata
Aragorn jest cudny
Viggo już nie bardzo:)
kto zrozumie kobiety?
Legolas natomiast jest cudny nawet jak jest czysty
A serial - na podstawie tego, co zamieściła Aine - wydaje się interesujący.
Lovelas to wołek zbożowy z kiepska dykcja
Chociaż obiektywnie stwierdzam, ze sie chłopak wyrabia. Z filmu na film - coraz lepszy. Może jeszcze inaczej - ma olbrzymi potencjał komediowy, który nie zawsze bywa wykorzystywany. A to błąd
A Sharpe jest naprawde fajny. I jest na czym oko zawiesic
Orlando jest do przeżycia brudny i obdarty w Piratach i skrzyni umarlaka
Podobny syndrom u Ralpha F. - brudny i obdarty jako Hatcliff jest o wiele fajniejszy niż np. w garniturze w Pokojówce gdzieś-tam. W ogóle większości facetów kilkudniowy zarost dodaje uroku
Racja fringillo, ale tak jak pisałam - podejrzewam, że to dlatego, że nie musimy ich wąchać
W ogóle większości facetów kilkudniowy zarost dodaje uroku
Tylko wtedy, kiedy Cię tym zarostem nie drapią po szyi (względnie po czym innym :oops: ) :twisted:
Tylko wtedy, kiedy Cię tym zarostem nie drapią po szyi (względnie po czym innym :oops: ) :twisted:
Akurat to jest przyjemne
Możliwe, że stopień odczuwanej przyjemności zależy od stopnia twardości zarostu
A czy ja równiez mogłabym prosić o serie z Sharpem?
zajrzyj na swoja skrzynke pocztowa :-)))
komu ,,Sharpa'' komu bo ide do domu :-)))
ta oferta jest jeszcze aktualna?
a jakze by inaczej ;-)))))))
a mua ma pytanie - która to seria Sharpa???
tez bym chciała :oops: :oops: :oops:
wszystkie odcinki jakie się ukazały-4 płytki DVD zajmuja :-)))
Jesli reflektujecie dajcie znać na moja skrzynkę:-)))
miłoszku - spoko fredka. Spotkajmy się na kawe z przypadkową dziewczyną i Sharpem