Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
UWAGA UWAGA!!!
PIERWSZE ZAJ?CIA: sobota, 7 pa?dziernika, godz.11:30-12:30. Akademia muzyczna przy placu 1 Maja (Jana Paw?a II)
Strój lu?ny, baletki, mo?e by? w skarpetkach czy boso.
Uda nam si?
No, a po pierwszej lekcji opowiedzcie, jak posz?o. Bardzo jestem ciekawe, co te? b?dziecie wyta?cowywa?
Koniecznie, prosimy o dok?adn? relacj?. A mo?e jakie? fotki, hmmm?
Koniecznie, prosimy o dok?adn? relacj?. A mo?e jakie? fotki, hmmm?
Otó? to: mog? by? same nogi od stóp po pup?
Dla wszystkich zainteresowanych (optymistycznie zak?adam ?e ich przyby?o, hehe...ale a nó? kto? tu nowy zajrzy i co?) komunikat:
ZAJ?CIA PRZENIESIONE NA ?ROD?, je?li kto? chce si? zjawi? to bli?sze informacje ch?tnie przeka?? na maila 8)
By?y?my wczoraj t?umnie, a mianowicie w liczbie trzech, na pierwszych zaj?ciach ta?ca dawnego. Uczy?y?my si? ta?ca który nazw? mia? od pawia, (ratunku, Loano, napisz jak on si? nazywa? bo my z Ani? by?y?my zbyt skupione na krokach :oops: i mamy w g?owach pusto) a kroki lewa-prawa-do góry-prawa-lewa-do góry i tym podobne, mnie si? podoba?o. Napisa?am "uczy?y?my si?" bo co do tego czy si? nauczy?y?my mam powa?ne w?tpliwo?ci 8) Mo?e dziewczyny co? dodadz? od siebie. Jak b?dziemy planowa?y tournee po Europie to damy Wam zna?
To chyba pawana.
Jako osba, która niejednej rzeczy w ?yciu si? uczy?a, cho? ma?o czego nauczy?a mog? jedynie doda?, ?e pocz?tki zawsze s? trudne. Ale ?ycze powodzenia i tournee, nie tylko europejskiego, ale i ?wiatowego
To kiedy si? objawicie ?wiatu w postaci fotograficznej?
ja bym proponowa?a raczej wersj? filmow?
ja bym proponowa?a raczej wersj? filmow?
Telenowel???
Hej!
Na tancach bylo super . Nazw w ogole nie pamietam, sa na razie zbyt obce. Jedynie bola troche lydki po zajeciach, bo sporo nawet jest skakania - osobiscie nie lubie skakac, bo to boli (mam troche za duze gabaryty
), ale same tance sa sliczne. I wcale nie takie trudne, chociaz na poczatku nie mozna sie polapac
. Zdjec zadnych nie mam, nie wiem, jak dziewczyny. Jak juz sie poczuje bardziej swojsko i rodzinnie na zajeciach, to wezme aparat i porobie zdjecia.
Pan prowadzacy jest super przystrojny i super gibki (czlowiek-guma, tylko sie przebral za zwyklego przechodnia ;P) i naprawde dobrze prowadzi zajecia, az chce sie tanczyc. Jesli jest wiecej dziewczyn z Wrocka to naprawde zapraszam . Moze w koncu zrobie jakies spotkanie dla fanek JA, na razie proby nie wypalily, przyszla do tej pory tylko jedna dziewczyna z Wrocka.
Pozdrawiam!
Przystojny cz?owiek-guma i taneczne skoki?? Nie s? to aby zaj?cia dla elfów?
Moze w koncu zrobie jakies spotkanie dla fanek JA, na razie proby nie wypalily,
Nooo, zale?y gdzie nie wypali?y
We Wroc?awiu no przecie? pisze.
Loano, superprzystojny...? 8O Miej si? na baczno?ci bo si? jeszcze zadurzysz a pan chyba zaj?ty. 8)
Ale chyba dobrze uczy skoro nas, niekumate, nauczy? na tyle ?e po szkolnych korytarzach pl?samy gayardy i pavan? ta?czymy.
We Wroc?awiu no przecie? pisze. .
wi?c ja napisa?am, ?e zale?y gdzie nie wypali?y, bo poza Wrockiem by?o kilka.
ja si? na tych ta?cach czuj? jako? tak nierealnie i zastanawiam si? co ja tam robi? ale pozytywne mam wra?enia ogólnie...
niestety jak wracam ze szko?y to nie mam ju? czasu i ochoty ?wiczy? gayardy :oops: a jak ta?czymy na korytarzu to wszyscy si? dziwnie gapi?.. jakby cos dziwnego by?o w ta?czeniu pawany w szkole
Ekhem... Na tym szkolnym korytarzu nasza nadgorliwa kole?anka chcia?a nam poustawia? r?ce i nogi jak do poloneza bo co? nie zjarzy?a ?e to nie to samo, :? a ja boj? si?, ?e to my tak beznadziejnie ta?czymy ?e nie wida? w ogóle co to... Ale co tam, b?dzie dobrze
Zapraszamy d?entelmanów, bo brakuje :!:
No to si? bardzo ciesz?, ?e Wam si? spodoba?o. Mówi?am, ?e w tych ta?cach mo?na si? zakocha? na zabój :mrgreen:
A co do m??czyzn....hmm, u nas na ta?cach zawsze brakuje kobiet, wi?c mamy w czym wybiera?
No nie! Czy to w ogóle mo?liwe? Wi?cej panów ni? pa?? Kareninko, kochana, pode?lij nam kilku
Ohhh ale wam zazdroszcz?, czemu nie ma takich zaj?? w Szczecinie. No ale ?ycz? wam dobrej zabawy, ?eby nie by?o, ?e jestem jaka? zawistna
ale? Kasiu jak ci tak bardzo brakuje m??czyzn na ta?cach to zawsze mozesz namówi? którego? z naszych kolegów z klasy :twisted: ostatnio tak si? patrzyli jakby si? chcieli przy??czy?.
Kasiu, chyba mieliby troch? za daleko do Wroc?awia, ale na pocieszenie powiem Ci, ?e w takim Wroc?awiu ogólnie jest wi?cej m??czyzn ni? w Gliwicach
?adne mi pocieszenie, jak oni nie chc? ta?czy?! A co do ch?opców z naszej klasy to nawet mi o nich nie przypominaj Panno P. bo je?li co? mnie powstrzyma od chodzenia na te ta?ce, to ich pojawienie si? tam - napewno. Ble, ale mnie zniesmaczy?a? :?
Pozdrowienia dla Serenissimy ;-) Ja tam czekam az moze jakas grupa powstanie w Gdansku ktora bedzie chciala trenowac tance z Dumy i Uprzedzenia( moje marzenie )
A tak wogle to pawany i gagliardy to XVI wiek, tereny Francji i Italii -tez sa sliczne :-)
Hej dziewczyny! Jak wasze post?py - napiszcie co?