Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Najch?tniej wszystkich :-) Z powodu braku asertywno?ci cz?sto po?yczam p?yty ludziom, którzy nie maj? zamiaru ich oddawa?. W ten sposób pozby?am sie "Dumy..." 2005 :-(
Je?li chodzi o filmy na podstawie powie?ci Austen to w chwili obecnej mam tylko "P&P" '95 i "S&S" '81. Niezbyt mog? ?ci?gn?? pozosta?e z internetu, gdy? mój komputer ??czy si? z sieci? przez modem (ach, ta zawrotna pr?dko??... :? )
Dlatego by?abym bardzo wdzi?czna za udost?pnienie innych ekranizacji, jak ju? pisa?am - ch?tnie je przegram i wy?l? wszystkim ch?tnym.
Ja mam Opactwo oraz Perswazje z Epelpola, Masnfield Park , 2 Emmy oraz Ri R z Emm? Thompson, oraz Diu z przyjaciólki i RiR takze z przyjaciólki ..By?a jeszcze fajna wolna ekranizacja Dumy z Haskil ..taka wspólczesna..
tez co nie co moge przegra?
Robercie, czy mam rozumie?, ?e zamierzasz si? podzieli? swoimi zbiorami? Wiem, ?e dziewczyny ju? wcze?niej wymienia?y si? filmami drog? korespondencyjn?, ale nie mam poj?cia, co móg?yby? chcie? w zamian za swoje dobre serce...
:oops:
Pozdrawiam serdecznie!!!
J?sli Robercie masz ochot? si? podzieli? to b?dzie bardzo wspania?omy?lne z Twej strony
Oczywi?cie! nie ma problemu..tylko jak to zrobimy?
moge przegra? i wys?ac a ktoras z was dopiero wtedy zwroci mi za plytki albo cos w tym rodzaju..chyba ze macie lepszy pomys?? Kasiek? Elbereth?
Trudno b?dzie chyba wykombinowa? co? lepszego :-) Chyba, ?e poszukujesz jaki? filmów, które my mog?yby?my Ci udost?pni?... W ka?dym razie jak tylko zdradzisz swój email to prze?l? Ci mój adres do korespondencji. :-)
Je?li jakinm? cudem b?d? mia?a ten film to naturalnie udosteponiam.
wydaje mi si? i? to doskona?e wyj?cie
usi?owa?em zmieni? w ustawieniach , zeby pokazywa?o moj mail..albo choc okienko ale nie wiem czy si? uda?o..
eee..to nie wiem jak to si? robi..
zatem pisz? r?cznie
farinello@op.pl
Robercie, wiadomo?? wys?ana. W Tobie moja nadzieja
DLA ZAINTERESOWANYCH: Poniewa? "Przyjació?ka" najwyra?niej wznawia kolekcj? Jane Austen ( z nast?pnym numerem "Emma"), prawdopodobnie doczekamy si? wszystkich filmów z pakietu Epelpolu.
jupi
Czyli mam si? zwraca? do ?yczliwego uczynnego Roberta czy czekac na Przyjaciólki(Które mo?liwe ?e przegapie )
Z 1996 bodaj?e - ta z Kate Beckinsale (czyli wersja z Epelpolu).
Wczoraj da?am o tym zna? adminowi przez ten link 'zamie?? artyku?', ale w dalszym ci?gu nic nie widz? na stronie g?ównej
Z t? niewiast? z Pearl Harbour?
To t? wersje mam akurat
Od wczoraj jest na stronie g?ównej! Jupi, jestem szcz??liwa
Powiem mamie, to mo?e zasponsoruje
Pisa?em, ?e jestem na wakacjach! By?em w i-cafe i wtedy doda?em. Sorki.
Ale? nic si? nie sta?o. Wypoczywaj sobie spokojnie!
Po prostu nie chcia?am, ?eby kto? przegapi? film, ot co.
Rado?? ze wznowionej w "Przyjació?ce" kolekcji JA by?a przedwczesna - wygl?da na to, ?e na klejny film z serii przyjdzie poczeka? co najmniej dwa tygodnie (je?li wogóle si? uka?e). Do nast?pnego nr-u zostanie bowiem do??czona 1. cz??? "Po?egnania z Afryk?" oraz "Pi?knej i Bestii" (do wyboru).
a jak wersja bedzie pi?knej i besti??
W sumie nie lubie wyda? gazetowych, ale akurat na oryginalne obecnie mnie nie sta?. Trza sie zadowoli? pó??rodkiem
Nie rozpoznaj? wersji "Pi?knej i Bestii" - zdj?cie zamie?cili niewielkie i w dodatku z profilu :? A "Po?egnanie..." - có?, gazetowe, nie gazetowe, mie? trzeba