Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1 2006-07-18 20:49:47

lady_kasiek
Użytkownik

Kontynuacje w internecie

Zwracam sie do szanownego zgromadzenia z pokorn? prosb? czy ktos wie gdzie znajd? Kontynuacje dzie? JA w internecie w bblotekach prowincji ci??kie zadanie dwie mam ale zeskanowanie ich troszk? mi zajmie.
Tak wi?c b?d? wdzi?czna za pomoc jakby ktos wiedzia? jeszcze czy znajd? gdzie? w sieci "Lady Susan" "Watsonów" i "Sandation" to bed? niewymownie wdzi?czna.

Sonet jakowy? napisze lub co? innego

GRITAR?? QUE ARDAN LAS BANDERAS POR LA FRATERNIDAD
QUE CAIGA EL PATRIOTISMO Y LA HOSTILIDAD RACIAL
CULTURA POPULAR...
Gran Derby dla Realu :!: :!:

#2 2006-07-18 20:58:37

caroline
Użytkownik

Re: Kontynuacje w internecie

Kontynuacje to jedna bajka - nie wiem, gdzie s? w internecie, ale wymienione przez Ciebie Lady Susan, Watsonów i Sanditon mo?na znale?? tu:
http://www.literatura.net.pl/ - trzeba si? zaerjestrowa?.

tu jest te? Emma:
http://www.pbi.edu.pl/index.html

#3 2006-07-18 21:01:50

lady_kasiek
Użytkownik

Sonet ju? si? pisze wink

Wiem ?e to bajka ale ja mam manie gromadzenia ksi?zek roll

CULTURA POPULAR...

#4 2006-07-18 21:06:35

caroline
Użytkownik

Nie mam a? takich wymaga?, mo?e by? limeryk lol

#5 2006-07-18 21:11:46

lady_kasiek
Użytkownik

Bedzie sonet godny Petrarki(ino nie do Laury)

ale no kurde szukam kontynuacji W chaupie(pod strzech?) mam Pembrley i Eleonore i Marianne mo?e dorw? niedobran? par? ale z Emm? a tym bardziej z ksi??kami tej drugiej pani to b?dzie klopot hmm

Dzi?kuje za pomoc big_smile
allegro jest spalonne bo chce to poza rodzicami za?atwic( nie chce ?eby wiedzieli ile tak na prawd? inwestuj? w ksi??ki bo mnie wydziedzicz?)

CULTURA POPULAR...

#6 2006-07-19 15:47:26

Gandzia
Użytkownik

Ja te? szukam jakichkolwiek ci?gów dalszych lol ksi??ek Jane Austen bo dos?ownie nic nie czyta?am :cry: na allegro nie mog? kupi? bo mój brat ma konto i jak ostatnio kupi?am Mansfield Park za prawie 40 z? to moja mama dzi?ki mojemu kochanemu braciszkowi si? dowiedzia?a i prawie w stanie przedzawa?owym opierdzieli?a mnie niemo?liwie tak ?e mam ograniczone fundusze na ksi??ki :cry: dodam ?e u mnie w prawie 80 tysi?cznym mie?cie s? tylko 2 biblioteki i oczywi?cie nie ma ?adnych kontynuacji i w ogóle trudno o jak?kolwiek dobra ksi??k? :cry: Prosz? jak?? dobr? dusz? czy ma skany lub cokolwiek innego z kontynuacjami.Prosze o pomoc :oops:

Richard Armitage chodz?cy idea?.

gg 8006519

#7 2006-07-19 16:09:01

lady_kasiek
Użytkownik

ja jak nic nie znajd? zeskanuj? dwie góra trzy ksi?zki pani Tennant tak wi?c jak co? to wysl? smile

CULTURA POPULAR...

#8 2006-07-19 16:09:53

Gandzia
Użytkownik

Dzi?ki : )

gg 8006519

#9 2006-07-19 16:13:17

Gandzia
Użytkownik

A mam jeszcze takie pytanie czy te linki z Ani? z Zielonego Wzgórza ze strony YouTube to mo?na jako? zapisa? na komputerze? Nie pytam si? brata bo zaraz b?dzie si? dar? na mnie ?e za?miecam komputer takim czym? jak Ania z zielonego wzgórza a jak nie b?dzie wiedzia? ?e mam to na kompie to wszyscy b?d? zadowoleni big_smile wiem ?e to nie na temat ale nie chce misie szuka? dzia?u w którym mog?abym ten post umie?ci?.

gg 8006519

#10 2006-07-19 16:15:11

lady_kasiek
Użytkownik

W?asnie ja te? nie wiem jak cos takiego zapisac. Ja mam swietny filmik najlepsze akcje casillasa i jak chcia?am to na dysk ?ci?gn?? to mnie z kolei te? brat zjecha?(cho? sam mi pokaza?) ale nie wyt?umaczyl sad

CULTURA POPULAR...

#11 2006-07-19 16:17:32

Gandzia
Użytkownik

faceci sa beznadziejni i nie mo?na na nich polega? :evil: zobacz? mo?e jak mu zap?ace to poka?e mi jak ?ci?gn?? to wtedy podziel? si? to wiedza na forum wink

gg 8006519

#12 2006-07-19 16:20:43

Robert_Benett
Użytkownik

Prosz? nie uogólniac o wszystkich facetach..czuj? si? dotkni?ty..to samo mozna by powiedzie? o Paniach.

Kwitn?ce irysy
U moich stóp -
Sanda?y sznurowane na niebiesko.(Basho Matsuo )

#13 2006-07-19 16:25:32

Gandzia
Użytkownik

PRZEPRASZAM mia?am na my?li tylko mojego brata big_smile

gg 8006519

#14 2006-07-19 17:40:58

lady_kasiek
Użytkownik

Ró?nie bywa zarówno m??czy?ni jak i panie bywaj? beznadziejnymi typami niestety roll

CULTURA POPULAR...

#15 2006-07-27 03:01:06

Marianna
Użytkownik

Kontynuacje Pani Tennant mo?na znale?? na Allegro. W rankingu nieprzyzwoitych cen prym wiedzie Pemberley (dochodzi prawie do 100z?), Niedobrana para, z tego, co zaobserwowa?am, zazwyczaj idzie za ponad 30z? (cena na ok?adce, to 12z?, o ile dobrze pami?tam) Pozosta?e dwie (Zakochan? Emma i Eleonor?... ) mo?na chyba kupi? taniej. Je?li chodzi inne kontynuacje wydane przez Wydawnictwo Rachocki s? chyba nie do zdobycia. Ja posiadam wyszystkie, wi?kszo?? w oryginale (tzn w formie ksi??ki), a cz??? kserowan?. My?l?, ?e kserowanie, to niez?y pomys? (skoro nak?ad si? wyczerpa?, a ksi??ki nie maj? zdolno?ci rozmna?ania si? sad(). W du?ych miastach, mo?e te ksi??ki s? w bibliotekach. Dla osób z Krakowa: Pemberley i Niedobrana para (i chyba pozosta?e pani Tennant te?) s? w Bibliotece Jagiello?skiej, a "Zarozumia?o??" Julii Barrett (cd DiU) jest w Bibliotece Ma?opolskiego Instytutu Kultury na rynku (Rynek G?ówny 25).
Bardzo dawno nie odwiedza?am tego forum, Czy?by mnie wzrok myli?, czy tu si? pojawi? jaki? m??czyzna-nieadmin 8O No dobra, g?upi komentarz, nie b?d? nikogo tu pi?tnowa? z powodu p?ci (a mo?e to rodzina admina hihi) Wybaczcie, po prostu dawno mnie tu nie by?o. A wracaj?c do tematu, mo?e osoby z wi?kszych miast, które znalaz?y kontynuacje w jakich? zapyzia?ych bibliotekach, które nie maj? katalogu internetowego, mog?y by podzieli? si? tymi cennymi informacjami??

#16 2006-07-27 09:26:07

NieVe
Użytkownik

to czy ktos w ko?cu wie jak zapisa? to z youtube na komputer?? :?

gg 6516634
"Dobra ksi??a to rodzaj alkoholu - te? idzie do g?owy" - MAGDALENA SAMOZWANIEC

#17 2006-07-27 09:34:59

Robert_Benett
Użytkownik

Droga Marianno! uwa?asz ?e m??czyznie nie wypada czyta? ksi??ek JA?skoro dziwisz si? obecno?ci Panów na forum?

Kwitn?ce irysy
U moich stóp -

#18 2006-07-27 13:03:57

lady_kasiek
Użytkownik

Ja mam w ksi??kowej wersji MEleonor? i Mariann? oraz Pemberley mog? pokserowa?
a ertszt? jak kto? mo?e zkserowa? to bardzo bym prosi?a. Bo na reszt? mam zaledwie nik?y cienik szansy :cry:

CULTURA POPULAR...

#19 2006-07-27 13:09:19

Marianna
Użytkownik

hmmm big_smile big_smile big_smile , co? mi tu nie wysz?o :? :? :oops:

#20 2006-07-27 13:21:25

Marianna
Użytkownik

Robercie, oczywi?cie, ?e wypada!!!, ale niestety ma?o jest takich sad sad (chyba, ?e si? nie ujawniaj?, ale to tym gorzej). Swoj? drog? zastanawiam si?, który z bohaterów Austen czyta?by jej powie?ci... hmm, mo?e Willoughby albo Edward Ferrars, a mo?e Collins w skryto?ci (w nadziei, ?e znajdzie tam jakie? b?yskotliwe komplementy do swojej kolekcji:)
lady_kasiek, mog? skserowa? Zakochan? Emm?, ale to by troch? potrwa?o i nie wiem czy by si? op?aca?o, bo Z.E jest na Allegro do?? tania (a tak w ogóle to nie jest rewelacyjna, jak wszystkie z reszt? kontynuacje pani Tennant)

#21 2006-07-27 13:25:38

Gandzia
Użytkownik

Ze stronu YouTube nie mo?na nic ?ci?gn??. Mój brat sprawdza? i próbowa? i powiedzia?, ?e nic si? nie ?ci?gnie a on zna sie na tym bo od kompa praktycznie nie odchodzi wiec przykro mi ale nie da rady :cry:

gg 8006519

#22 2006-07-27 14:53:27

Marianna
Użytkownik

#23 2006-07-27 15:44:59

lady_kasiek
Użytkownik

U mnie konto ma tatu? wi?c lipa ale my?le nad kupnem tej Emmy w?a?nie big_smile ale ostatnio posz?o mi tyle na knigi ?e wola?abym aby mój rodziciel nie mia? o tym zbyt du?ego pj?cia

CULTURA POPULAR...

#24 2006-07-28 17:20:21

Gandzia
Użytkownik

Sk?d Ja to znam big_smile u mnie konto na allegro ma mój brat wi?c te? nie mog? kupowa? bo dziwnym trafem rodzice zaraz wiedz? o tym co kupi?am i za ile zw?aszcza je?li idzie o ksi?zki :x

gg 8006519

#25 2006-07-28 21:40:37

Robert_Benett
Użytkownik

Przecie? mozecie same si? zarejestrowac i za?o?y? sobie konta..To przecie? nie problem

Kwitn?ce irysy
U moich stóp -

Stopka forum