Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Zwracam sie do szanownego zgromadzenia z pokorną prosbą czy ktos wie gdzie znajdę Kontynuacje dzieł JA w internecie w bblotekach prowincji ciężkie zadanie dwie mam ale zeskanowanie ich troszkę mi zajmie.
Tak więc będę wdzięczna za pomoc jakby ktos wiedział jeszcze czy znajdę gdzieś w sieci "Lady Susan" "Watsonów" i "Sandation" to bedę niewymownie wdzięczna.
Sonet jakowyÅ› napisze lub coÅ› innego
Kontynuacje to jedna bajka - nie wiem, gdzie są w internecie, ale wymienione przez Ciebie Lady Susan, Watsonów i Sanditon można znaleźć tu:
http://www.literatura.net.pl/ - trzeba się zaerjestrować.
tu jest też Emma:
http://www.pbi.edu.pl/index.html
Sonet już się pisze
Wiem że to bajka ale ja mam manie gromadzenia ksiązek ![]()
Nie mam aż takich wymagań, może być limeryk ![]()
Bedzie sonet godny Petrarki(ino nie do Laury)
ale no kurde szukam kontynuacji W chaupie(pod strzechą) mam Pembrley i Eleonore i Marianne może dorwę niedobraną parę ale z Emmą a tym bardziej z książkami tej drugiej pani to będzie klopot
Dziękuje za pomoc
allegro jest spalonne bo chce to poza rodzicami załatwic( nie chce żeby wiedzieli ile tak na prawdę inwestuję w książki bo mnie wydziedziczą)
Ja też szukam jakichkolwiek ciągów dalszych
książek Jane Austen bo dosłownie nic nie czytałam :cry: na allegro nie mogę kupić bo mój brat ma konto i jak ostatnio kupiłam Mansfield Park za prawie 40 zł to moja mama dzięki mojemu kochanemu braciszkowi się dowiedziała i prawie w stanie przedzawałowym opierdzieliła mnie niemożliwie tak że mam ograniczone fundusze na książki :cry: dodam że u mnie w prawie 80 tysięcznym mieście są tylko 2 biblioteki i oczywiście nie ma żadnych kontynuacji i w ogóle trudno o jakąkolwiek dobra książkę :cry: Proszę jakąś dobrą duszę czy ma skany lub cokolwiek innego z kontynuacjami.Prosze o pomoc :oops:
ja jak nic nie znajdę zeskanuję dwie góra trzy ksiązki pani Tennant tak więc jak coś to wyslę ![]()
Dzięki : )
A mam jeszcze takie pytanie czy te linki z Anią z Zielonego Wzgórza ze strony YouTube to można jakoś zapisać na komputerze? Nie pytam się brata bo zaraz będzie się darł na mnie że zaśmiecam komputer takim czymś jak Ania z zielonego wzgórza a jak nie będzie wiedział że mam to na kompie to wszyscy będą zadowoleni
wiem że to nie na temat ale nie chce misie szukać działu w którym mogłabym ten post umieścić.
Własnie ja też nie wiem jak cos takiego zapisac. Ja mam swietny filmik najlepsze akcje casillasa i jak chciałam to na dysk ściągnąć to mnie z kolei też brat zjechał(choć sam mi pokazał) ale nie wytłumaczyl ![]()
faceci sa beznadziejni i nie można na nich polegać :evil: zobaczę może jak mu zapłace to pokaże mi jak ściągnąć to wtedy podzielę się to wiedza na forum ![]()
Proszę nie uogólniac o wszystkich facetach..czuję się dotknięty..to samo mozna by powiedzieć o Paniach.
PRZEPRASZAM miałam na myśli tylko mojego brata ![]()
Różnie bywa zarówno mężczyźni jak i panie bywają beznadziejnymi typami niestety ![]()
Kontynuacje Pani Tennant można znależć na Allegro. W rankingu nieprzyzwoitych cen prym wiedzie Pemberley (dochodzi prawie do 100zł), Niedobrana para, z tego, co zaobserwowałam, zazwyczaj idzie za ponad 30zł (cena na okładce, to 12zł, o ile dobrze pamiętam) Pozostałe dwie (Zakochaną Emma i Eleonorę... ) można chyba kupić taniej. Jeśli chodzi inne kontynuacje wydane przez Wydawnictwo Rachocki są chyba nie do zdobycia. Ja posiadam wyszystkie, większość w oryginale (tzn w formie książki), a część kserowaną. Myślę, że kserowanie, to niezły pomysł (skoro nakład się wyczerpał, a książki nie mają zdolności rozmnażania się
(). W dużych miastach, może te książki są w bibliotekach. Dla osób z Krakowa: Pemberley i Niedobrana para (i chyba pozostałe pani Tennant też) są w Bibliotece Jagiellońskiej, a "Zarozumiałość" Julii Barrett (cd DiU) jest w Bibliotece Małopolskiego Instytutu Kultury na rynku (Rynek Główny 25).
Bardzo dawno nie odwiedzałam tego forum, Czyżby mnie wzrok mylił, czy tu się pojawił jakiś mężczyzna-nieadmin 8O No dobra, głupi komentarz, nie będę nikogo tu piętnować z powodu płci (a może to rodzina admina hihi) Wybaczcie, po prostu dawno mnie tu nie było. A wracając do tematu, może osoby z większych miast, które znalazły kontynuacje w jakichś zapyziałych bibliotekach, które nie mają katalogu internetowego, mogły by podzielić się tymi cennymi informacjami??
to czy ktos w końcu wie jak zapisać to z youtube na komputer?? :?
Droga Marianno! uważasz że mężczyznie nie wypada czytać książek JA?skoro dziwisz się obecności Panów na forum?
Ja mam w książkowej wersji MEleonorę i Mariannę oraz Pemberley mogę pokserować
a ertsztę jak ktoś może zkserować to bardzo bym prosiła. Bo na resztę mam zaledwie nikły cienik szansy :cry:
Robercie, oczywiście, że wypada!!!, ale niestety mało jest takich
(chyba, że się nie ujawniają, ale to tym gorzej). Swoją drogą zastanawiam się, który z bohaterów Austen czytałby jej powieści... hmm, może Willoughby albo Edward Ferrars, a może Collins w skrytości (w nadziei, że znajdzie tam jakieś błyskotliwe komplementy do swojej kolekcji:)
lady_kasiek, mogę skserować Zakochaną Emmę, ale to by trochę potrwało i nie wiem czy by się opłacało, bo Z.E jest na Allegro dość tania (a tak w ogóle to nie jest rewelacyjna, jak wszystkie z resztą kontynuacje pani Tennant)
Ze stronu YouTube nie można nic ściągnąć. Mój brat sprawdzał i próbował i powiedział, że nic się nie ściągnie a on zna sie na tym bo od kompa praktycznie nie odchodzi wiec przykro mi ale nie da rady :cry:
Zakochana Emma na Allegro za 4 zÅ‚ : http://www.allegro.pl/item117849924_zak … nnant.html
U mnie konto ma tatuś więc lipa ale myśle nad kupnem tej Emmy właśnie
ale ostatnio poszło mi tyle na knigi że wolałabym aby mój rodziciel nie miał o tym zbyt dużego pjęcia
SkÄ…d Ja to znam
u mnie konto na allegro ma mój brat więc też nie mogę kupować bo dziwnym trafem rodzice zaraz wiedzą o tym co kupiłam i za ile zwłaszcza jeśli idzie o ksiązki :x
Przecież mozecie same się zarejestrowac i załoźyć sobie konta..To przecież nie problem