Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
A ja lubi? awangard?...Tzn. tak bez przesady-np. czu?ych barbarzy?ców te? ?rednio, ale dobry teatr alternatywny czemu nie? A najbardziej....teatr japo?ski, dlatego uwielbiam filmy Kurosawy, bo on wykorzystuje konwecje trzech podstawowych japo?skich teatrów...
Dobra ko?cz? swój kolejny offtop, sorry... :oops:
Moja Melania mruczy jeszcze g?o?niej.
Melania jak sliicznie
Pewnie bym polubi?a co? z teatru, w ko?cu obejmuje chyba wiele, wiele ró?nych rzeczy, gdyby mi si? chcia?o spróbowa? 8) ale jestem le? i wol? Alanka w domu ni? wrzeszcz?cych pajaców gdziekolwiek indziej.
Wi?c jak Aine, z tym filmiskiem, mog? liczy? na nie?
kasiunia89@tenbit.pl PLIZ
Nie?miertelne Heniek?!
TWM bym poprosi?a bardzo
No Heniek Portier.
Mojego maila masz
Moja Melania mruczy jeszcze g?o?niej.
Melania jak sliicznie
![]()
gdzie? pisa?am to na cze?? Melanii z przemin??o z wiatrem.
Melcia te? jest wielk? dam?.
Nie! Serio, nie s?dzi?am ?e jestem a? tak ciemna ?eby He?ka Portiera dopiero teraz zajarzy?... :oops: :!: za Henieczka dzi?kuj? pi?knie, ale TWM to by si? chcia?o...
Aha...Cholera, nie lubi? kotów :cry: Poza tym one nie szczekaj?
A odpowiedzie? poza forum mo?esz na mój mail-ch?tnie przeczytam jaki? wyk?ad o zwierz?tach, bo doprawdy nie wiem, kogo wybra? na swojego towarzysza
Mo?e chomika?
![]()
A ja kotów ruszyc nie pozwol?.... :evil: :evil: :evil:
Garfield te? nie :twisted:
No dobra, chowamy pazury 8)
nie wiem czy kto? ju? to zauwa?y?, ale Alan Rickman bardzo "lubi" gra? z Emm? Thompson... no chocia?by "RiR", "Harry Potter", "Zimowy go??" (pomijam gigantyczn? rol? Rickmana-"m??czyzna na ulicy".. ale napisa? scenariusz ), "poca?unek Judasza" (jakbym ogl?da?a...
), "To w?a?nie mi?o??"... ale w ?yciu bym nie powiedzia?a, ?e gra? Snape'a i p?k Brandona... zupe?nie niepodobny...
to czy lubi, czy nie, akurat nie od niego zale?y, a od producenta i rezysera (aczkolwiek RiR re?yserowa?a w?a?nie Emma ;D).
Ale w?a?nie t? sta?o?? wyst?powania aktorów angielskich, tak bardzo lubi? w produkcjach brytyjskich. Czuj? si? jak w domu, w?ród starych przyjació?, gdy ci?gle widz? Emme i Sophie Thompson, Amande Root, Alana, Colina, Toma Hollandera, Ann? Chancellor, Geme Jones, Crispina Bonham-Cartera, Ciarana Hindsa czy ca?a plejade innych aktorów. Dzieki swoim rolom stali si?, jakby to uj??, cz??cia mojego ?ycia. Wi?c ka?dorazowo ciesz? si? jak ich widz?.
tak, oni bardzo ?adnie ze sob? wygl?daj? w filmach
nie! o bo?e bro? chodzi?o mi raczej o Tomcia Hollanderka, Colinka Firtha i w ogóle.... 8)
no to je?li wygl?daja ?adnie, to raczej niekoniecznie ze sob?... :twisted:
ale ja wcale nie powiedzia?am, ?e koniecznie ONI razem ze sob? pi?knie wygl?daj?... mia?am raczej na my?li M??czyzn & Kobiety, a podaj?c przyk?ad Toma i Colinka... chcia?am poprostu zaznaczy?, ?e Ciaran i Alan- no poprostu ich jeszcze razem nie widzia?am.. a to, ?e oboje s? dobrymi aktorami (chyba, to tylko moje domys?y- jeszcze si? nie za?apa?am na ?aden film z którym? z nich w rolach g?ównych tudzie? pobocznych)
lemonicku zdecyduj si?. Rozmowa wygl?da tak:
- tak, oni bardzo ?adnie ze sob? wygl?daj? w filmach
- Alan i Ciaran?
- nie! o bo?e bro? Razz chodzi?o mi raczej o Tomcia Hollanderka, Colinka Firtha i w ogóle....
A teraz nagle: ale ja wcale nie powiedzia?am, ?e koniecznie ONI razem ze sob? pi?knie wygl?daj?...
No to jak nie ze sob?, jak ze sob??
yyy.... no i znowu...
1) chodzi?o mi raczej o to, ?e Colin i Tom wygl?daliby ze sob? razem dosy? ?miesznie, a jeszcze lepiej, gdyby grali w tym samym filmie dwa zupe?nie inne "?ywio?y"
2) ogl?da?am wtedy mecz, akurat by?am zapatrzona w Nuno Gomesa i Cristiano Ronaldo wi?c troszk? nie kontaktowa?am... a poza tym, jak ju? zauwazy?a?, cz?sto pisz? raz jedno, a raz drugie i uwa?am, ?e wszystko jest w porz?dku. ja to nazywam "wymijaniem", bo to poprostu t?umaczenie si? i próbowanie wmawiania komu?, ?e czego? si? nie powiedzia?o, co? si? powiedzia?o lub co? powiedzia?o si? zupe?nie inaczej. i znowu musz? uprasza? si? o wybaczenie (nied?ugo b?d? tylko chodzi? i przeprasza?..."przepraszam, przepraszam, przepraszam, ?e ?yj?, przepraszam, ?e oddycham, przepraszam, ?e zjad?am twoj? bu?eczk?..."
)
i jak tu nie powiedzie? "Winny zawsze sie t?omaczy"...
lemonicku jak widz?, nie skorzysta?a? z mojej rady. Zamiast pisa? 5 zda? po polsku, piszesz ich 20, ale po polskiemu. Ci?gle stawiasz na ilo??, nie na jako??.
to konsekwencje pisania wypracowa? "aby zaj??y wi?cej miejsca"... typowe lanie wody...
lemonicku, ale jest forum, a nie szko?a i wypracowanie. Poza tym do lania wody te? trzeba mie? talent. Ja nie stawiam dobrych ocen za be?kot, a za polot i fantazj? (nawet je?li jest nie na temat. Zdarzy?o mi si? nie raz podwy?szy? za to ocene )
Mia?o by? o Alanie!!!
i jest. Alan nieroz??cznie towarzyszy nam w myslach niczym król-pan i w?adca, guru i inspirator
Król, pan i w?adca, który gra w "Pachnidle". Ten w?tek ju? by?, czy ja ogl?dam przedwcze?nie fotosy??
na temat "Pachnid?a" chyba osobnego w?tku nie ma, a o tym filmie co? wspominali?my. Bez szczegó?ów. Mo?na wi?c powoli zaczyna?
W sumie chyba i tak na razie niewiele wiadomo poza tym, ?e wspania?y i ze wzgl na du?? ogladalnosc przy?pieszono polsk? premier?
No i zdjecia s?, aczkolwiek chyba niewiele.