Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#76 2006-08-10 11:11:39

elbereth
Użytkownik

Re: Alan Rickman i Jane Austen

Nie go?, dziewczyno, za aktorem w necie,
Skoro ci ch?opak o mi?o?ci plecie.
Aktor wprawdzie przystojniejszy,
Ale ch?opak jest pewniejszy.

Pak4 jeste? geniuszem! big_smile Prus si? chowa! big_smile

?ona: Dlaczego zostawi?e? mnie sam?? Wida? kochasz swojego przyjaciela bardziej ode mnie...
M??: Ale? sk?d! Gdyby?cie oboje ton?li w rzece, ratowa?bym Ciebie!
?ona: Naprawd??
M??: Oczywi?cie! Jeste? dwa razy l?ejsza! big_smile

#77 2006-08-10 12:52:21

megg
Użytkownik

Lubi? Wickhamów big_smile

Tak, oni s? zaiste fajni, ale tak na....hm....no na romans jaki? albo co, bo na sta?y zwi?zek za bardzo si? nie nadaj?..... :?

Ale ale....Wchodz? na w?tek o naszym Alanku, a tu prosz?....mamy w?ród nas poet? big_smile Pak,masz tego wi?cej? Jak si? ?adnie do mnie u?miechniesz, to mog? Ci za?atwi? wydawc? 8) Sama mia?am by? wydawc?, ale jako? tak na inn? ?cie?k? mnie skierowa?o, nie mniej jednak znam kilku..... wink

#78 2006-08-10 20:25:46

caroline
Użytkownik

Nie go?, dziewczyno, za aktorem w necie,
Skoro ci ch?opak o mi?o?ci plecie.
Aktor wprawdzie przystojniejszy,
Ale ch?opak jest pewniejszy.
big_smile

big_smile Pak, mistrzostwo!

Acha, ja mog? si? z Tob? zapisa? do fanklubu Kate Beckinsale, przynajmniej za rol? Emmy smile

#79 2006-08-10 20:41:46

AineNiRigani
Użytkownik

Tak, oni s? zaiste fajni, ale tak na....hm....no na romans jaki? albo co, bo na sta?y zwi?zek za bardzo si? nie nadaj?..... :?

Ale? ja na razie niczym innym nie jestem zainteresowana big_smile

pak4 - chyl? czo?a big_smile

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#80 2006-08-10 22:30:29

megg
Użytkownik

Aine, to podobnie jak ja.....Zawsze zwala?am win? na fakt, ?e nie znalaz?am jeszcze Darcy'ego, ale moja mama twierdzi, ?e dobrze dogaduj? si? z Wickhamami, bo sama jestem Wickhamem, tyle ?e w spódnicy....No i co ja mam na to zaradzi?? big_smile Na razie kupi? sobie psa i z nim stworz? partnerski zwi?zek chyba, bo nie ma kto na mnie szczekn?? w domu wink wink

#81 2006-08-10 23:16:47

AineNiRigani
Użytkownik

je?li chodzi o zwierzaki, to partnerski zwi?zek mo?esz za?o?y? jedynie z kotem. Zwi?zek z psem to zwi?zek pana i s?ugi big_smile

#82 2006-08-11 08:10:45

pak4
Użytkownik

Nie mam jak odpowiedzie? Megg poza forum... W ka?dym razie znajoma, która si? na psach i wszelkich zwierz?tach zna bardzo dobrze twierdzi, ?e osoby samotne powinny sobie kupi? kota, a psy s? tylko dla tych, co pozostaj? w trwa?ych zwi?zkach. Chodzi o to, ?e pies wymaga intensywniejszej opieki i po prostu trzeba mie? "kogo? w rezerwie".

Oddaj wierzbie
Ca?? nienawi??, ca?e po??danie
Twego serca.

Basho (1644-1695)

#83 2006-08-11 12:02:16

megg
Użytkownik

Aha...Cholera, nie lubi? kotów :cry: Poza tym one nie szczekaj? wink A odpowiedzie? poza forum mo?esz na mój mail-ch?tnie przeczytam jaki? wyk?ad o zwierz?tach, bo doprawdy nie wiem, kogo wybra? na swojego towarzysza wink Mo?e chomika? big_smile

A co do Alana-obejrza?am film "Bob Roberts" (czy jako? tak...) i tam nasz Alan ma paskudne z?by....Nie wiem, co mu zrobili...A? w??czy?am na chwil? "RiR", ?eby zobaczy?, czy tam te? takie mia?, ale nie....Co mu zrobili? :evil:

#84 2006-08-11 12:52:27

lady_kasiek
Użytkownik

Nie lubi kotów tez co? :twisted:
Wiesz jakie to mile uczuccie jak taki kiciu? wpycha ci g?ówk? do glaskania pod r?k?. Jak w ocy przychopdzi k?adzie si? na tobie i mruczy a ty ?eby go nie budzi? le?ysz nieruchomo.
Kicie s? kochane big_smilebig_smile

GRITAR?? QUE ARDAN LAS BANDERAS POR LA FRATERNIDAD
QUE CAIGA EL PATRIOTISMO Y LA HOSTILIDAD RACIAL
CULTURA POPULAR...
Gran Derby dla Realu :!: :!:

#85 2006-08-11 17:01:47

kas1a
Użytkownik

To ja Ci poradz? papug? smile B?dzie z kim pogada?, a szczekn?? te? szczeknie, je?li j? nauczysz wink za kotami równie? nie przepadam, bywaj? upiorne :evil:

A mia?o by? o Alanie smile

gg:5910992

Do not delay joy

#86 2006-08-11 17:46:00

megg
Użytkownik

Papug? zam?czy?abym, próbuj?c j? nauczy? mówi?...Ptaki i delfiny maj? najwi?ksze predyspozycje do porozumiewania si? za pomoc? d?wi?ków, a delfina raczej sobie nie kupi?, chyba ?e po?lubi? kiedy? Darcy'ego, który mi kupi basen z delfinem, bo w moim zawodzie nie dorobi? si? sama... :evil:

A Alan.....hm.....Znalaz?am o nim artyku? w jakim? starym "Filmie" i tam jest, ?e celowo wybra? karier? brytyjskiego aktora zamiast hollywoodzkiego, gdy? nie chcia? sprzedawa? swojego talentu i wola? wybiera? role bardziej wedle upodoba? ni? wysoko?ci ga?y. I ?e podobno jest znakomitym aktorem teatralnym...O czym póki co chyba si? nie przekonamy na w?asne oczy (i uszy, bo g?os tak?e ma cudny)..........

#87 2006-08-11 18:06:38

NieVe
Użytkownik

g?os tak?e ma cudny)..........

gdzies czyata?am ze gdyby aksamit mia? g?os to by?y to g?os w?a?nie Alana big_smile roll-,,zmys?owy i uwodzicielski" :twisted:

gg 6516634
"Dobra ksi??a to rodzaj alkoholu - te? idzie do g?owy" - MAGDALENA SAMOZWANIEC

#88 2006-08-11 18:11:23

NieVe
Użytkownik

a tak poza tematem

Nie lubi kotów tez co? :twisted:
Wiesz jakie to mile uczuccie jak taki kiciu? wpycha ci g?ówk? do glaskania pod r?k?. Jak w ocy przychopdzi k?adzie si? na tobie i mruczy a ty ?eby go nie budzi? le?ysz nieruchomo.
Kicie s? kochane big_smilebig_smile

widieli?cie ta s?odk? reklame Wiskasa(nie mam pojecia jak to sie pisze) :evil:
jak panu ktek zasn?? na reku i zeby go nie budzic zdejmuje butka i stópk? obs?uguje pilota a kotu? tak ?licznie mruczy..... roll big_smile

gg 6516634
"Dobra ksi??a to rodzaj alkoholu - te? idzie do g?owy" - MAGDALENA SAMOZWANIEC

#89 2006-08-11 18:23:19

lady_kasiek
Użytkownik

Moja Melania mruczy jeszcze g?o?niej.

Kotki s? ?wietne

GRITAR?? QUE ARDAN LAS BANDERAS POR LA FRATERNIDAD
QUE CAIGA EL PATRIOTISMO Y LA HOSTILIDAD RACIAL
CULTURA POPULAR...
Gran Derby dla Realu :!: :!:

#90 2006-08-11 18:55:02

kas1a
Użytkownik

No to co, jedziemy na jaki? spektakl? big_smile

Do not delay joy

#91 2006-08-11 19:01:33

AineNiRigani
Użytkownik

Alan ma kocie spojrzenie - wi?c jest w temacie big_smile

W zasadzie chyba nigdy nie zrozumiem jak mo?na nie lubi? jakiegokolwiek sier?ciucha. kot, pies, chomik, królik - wszystkie s? kochane big_smile
Chocia? ja wol? koty.
psychologowie stwierdzili, ?e zami?owanie do kotów i psów zale?y od tego czego cz?owiek chce w zwi?zku z innymi. je?li lubi dominowa? i rz?dzi? - woli psy. one si? zawsze poddaj? woli cz?owieka. S?u??.
Je?li kto? preferuje zwi?zki partnerskie - woli koty. kot nie pozwoli si? zdominowa?, otoczy cz?owieka prawdziw? i szczer? mi?o?ci? (chyba nawet wi?ksza ni? niejeden pies), uzale?nia si? od cz?owieka, ale nigdy mu nie b?dzie s?u?y?. Zaoferuje mu pi?kn?, wspania?a i wiern? przyja?? na dobre i na z?e.

#92 2006-08-11 19:05:16

megg
Użytkownik

Kasiu, my to sobie mo?emy i?? obejrze? co? we Wspó?czesnym i pos?ucha? g?osu ewntualnie Sambora Dudzi?skiego tudzie? kto? jeszcze by si? znalaz?, ale na Alana nie robi? sobie nadziei .....

#93 2006-08-11 19:09:16

megg
Użytkownik

Zaoferuje mu pi?kn?, wspania?a i wiern? przyja?? na dobre i na z?e.

O.k to dobry argument big_smile
A serio-po prostu jako? nie widz? siebie z kotem.....Z tego wniosek, ?e lubi? dominowa?...Moja przyjació?ka jest psychologiem, chyba si? do niej za chwile przejd?.....wink big_smile

#94 2006-08-11 19:09:56

kas1a
Użytkownik

Ogólnie nie lubi? teatru (przyjmuj? z góry wszystkie wyrazy oburzenia), wi?c chyba tylko do Alanka na scenie bym pogna?a b?yskawicznie 8)

Do not delay joy

#95 2006-08-11 19:17:51

megg
Użytkownik

No ja nie przepadam niestety za naszymi wroc?awskimi, ale by?am miesi?c temu na "Balladynie" i bardzo mi sie podoba?a big_smile Z tego wniosek, ?e czasem warto odrzuci? "uprzedzenia" wink

#96 2006-08-11 19:24:45

kas1a
Użytkownik

Pewnie warto, ale ile bym musia?a próbowa? ?eby si? przekona?? Nie mam cierpliwo?ci ani funduszy :? Jak narazie ze wszystkich w ogóle przedstawie? które widzia?am to podoba?y mi si? Piosenki Morderców czy kogo?, nie pami?tam, dawno to by?o, a poza tym to w ko?cu piosenki nie sztuka...mo?e i si? nie znam, ale mi to nie le?y, a przynajmniej to co do tej pory widzia?am wystarczy?o by mnie zniech?ci?.

Awracaj?c do Tematu 8) , to ma kto? jaki? film z Alanem i ma ochot? si? podzieli?? <robi s?odkie oczy>

Do not delay joy

#97 2006-08-11 19:30:31

megg
Użytkownik

Chodzi Ci o "Ballady Morderców" z repertuaru Nicka Cave'a i The Bad Seeds w wykonaniu Kingi Preiss i Mariusza Dr??ka? Jak mi si? to podoba?o!! heh....widzia?am chyba z 8 razy.....

#98 2006-08-11 19:31:11

AineNiRigani
Użytkownik

Nie?miertelne Heniek i To w?asnie mi?o?? big_smile

#99 2006-08-11 19:32:31

AineNiRigani
Użytkownik

Ja uwielbiam teatr, z wyj?tkiem tzw. awangardy i modernizmu.
nie rozumiem tego cudoka.

#100 2006-08-11 19:35:51

kas1a
Użytkownik

Ano, ano Ballady. Tak, to mog? zrozumie? i polubi? smile, ale teatralne wra?enia moje to ogólnie wrzaski zag?uszaj?ce muzyk? i odwrotnie i roznegli?owane kobiety lol

Nie?miertelne Heniek?!
TWM bym poprosi?a bardzo big_smile

Do not delay joy

Stopka forum